Zo probeer ik stress onder controle te houden

tweedehands outfit

De afgelopen week was een hectische en vooral stressvolle week. In het artikel van afgelopen vrijdag gaf ik namelijk aan dat wij op zoek zijn naar een huis. Nou jongens in de huidige huizenmarkt krijg ik er helemaal de zenuwen van. Het geeft best veel stress en ik vind het maar moeilijk om rust te nemen. Toch heb ik wat trucjes waardoor ik toch ook in deze tijden mijn stress onder controle kan houden. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Een huis kopen in deze tijd geeft stress

Wij zijn nog maar kort bezig met het zoeken naar een huis. Toch ervaar ik nu al dat het best wel wat stress geeft. Je wilt natuurlijk graag een eigen plekje en als je dan je droomhuis heb gevonden komt een andere stressvolle stap. Namelijk een bod uitbrengen. Het rotte hieraan is dat je gewoon niet weet of wat een andere partij voor bedrag geeft voor dat huis. En tja hier krijg ik dan stress van. Gelukkig ben ik nu weer een beetje bijgekomen door een paar kleine trucjes toe te passen.

Zeg nee tegen dingen waar je geen zin in hebt

Als je stress ervaart, is het laatste wat je wilt doen denk ik dingen doen tegen je zin in. Dat geeft je misschien nog meer stress en je wilt het onder controle houden toch? Zeg dan gewoon nee tegen dingen waar je geen zin in hebt. Je kan het altijd nog een week later of een andere keer doen.

Probeer je te focussen op iets anders

Ik check dus continu mijn mail om te kijken of ik al bericht heb van de makelaar. Dit geeft zoveel stress, juist omdat ik er zo erg op focus. Afleiding is daarom key. Probeer iets te doen waarvan je weet dat je afleiding krijgt. Bij mij is dat bijvoorbeeld een serie kijken die heel spannend is, of aan mijn blog werken. Dit geeft afleiding en dat is juist fijn.

Erover praten kan ook opluchten

Soms is het gewoon heel fijn om over dingen te praten die je dwars zitten. Ook al heb je wel twintig keer hetzelfde gezegd. Als het je goed doet, herhaal dan zoveel als jij dat wilt.

Onderneem actie als het mogelijk is

Als het mogelijk is kan je actie ondernemen om je stress bron op te lossen. Soms kan dat mogelijk zijn, maar niet altijd. Je kant het namelijk niet altijd in de hand hebben en juist die situaties zijn rot. Ergens geen invloed op hebben en het af laten hangen van dat ene belletje of mailtje, geeft zoveel stress. Mocht je er wel invloed in hebben, onderneem dan gewoon actie. Nee heb je en ja kan je krijgen.

Doe ademhalingsoefeningen

Dit heeft mij ook best wel geholpen en helpt mij overigens nog steeds. Soms is de stress te heftig en kan ik niet normaal nadenken. Juist dan ga ik mezelf afzonderen en probeer ik ademhalingsoefeningen te doen. Dit is rustgevend en leert mij om de situatie anders te bekijken. Door al die gedachtes en stress kan je soms dingen niet meer helder zien. Met een leeg hoofd bereik je meer.

Probeer je routine aan te houden in tijden van stress

Routines zijn prettig omdat je weet waar je aan toe bent. Als dat wegvalt kan je het idee hebben dat je in het diepe valt en dat alle controle weg is. In periodes van stress werkt het erg fijn om je aan je normale dagelijkse routine te houden. Zo heb je toch enigszins houvast, wat weer prettig werkt op je stress level.

Dit waren mijn tips om tijdens periode van stress toch in controle te blijven. Stress is rot en kan een negatief effect hebben op zowel je lichaam als op je geest. Als er dan toch manieren zijn om nog een beetje te functioneren, dan pak ik die kans graag aan.

Heb jij nog tips om je stress onder controle te houden?

Share:

7 Reacties

 1. 6 mei 2020 / 3:40 pm

  Super handig artikel en wat naar al dat gedoe in de huizenmarkt!

  Zelf probeer ik op zulke momenten echt mijn telefoon weg te leggen en een film of boek te pakken. Uitgebreid douchen werkt ook haha. Tijdens zulke momenten merk ik ook gelijk dat ik mega vaak de neiging heb om mijn telefoon weer te pakken, heel erg haha.

 2. 6 mei 2020 / 4:26 pm

  Wat een fijne tips. Ik had afgelopen dagen ook even behoorlijk stress door alles wat er bij komt kijken als je een autootje gaat kopen (en geen keuzes kan maken en geld uitgeven moeilijk vind haha)

 3. 6 mei 2020 / 11:22 pm

  Super fijne tips! Ik ervaar momenteel zelf ook veel stress tijdens het schrijven en maken van mijn scriptie. Ik snap je dus helemaal. Daarnaast heeft stress echt een enorm slecht effect op mijn nachtrust en ik krijg er zelfs pukkeltjes van. Ik heb echt ingezien wat stress allemaal kan doen met je.

  Ik probeer de situatie daarom vaak te relativeren. Wat gebeurt er als…? Is dat dan het einde van de wereld? Dit schrijf ik vaak ook op voor mezelf. Ik kan stress wel van mezelf ‘afschrijven’. Daarnaast plan ik ook een paar stressloze momentjes in. Voor mij betekent dit lekker muziek luisteren of een goede serie kijken.

  Ik hoop zo dat jullie snel je droomhuisje mogen vinden & vergeet niet dat alles gebeurt voor een reden. Mocht je het huis niet ‘krijgen’, dan is het misschien toch niet het droomhuis én heeft het leven iets veel beters voor jullie in petto. Succes!!
  Yaika onlangs geplaatst…8D audio: beleef een concert vanuit je eigen woonkamerMy Profile

 4. 7 mei 2020 / 9:18 pm

  Dit lijstje was even precies wat ik nodig had, timing dit. Heel fijn lijstje, bedankt!
  Rianne onlangs geplaatst…De tafelMy Profile

 5. 12 mei 2020 / 4:08 pm

  Hele goeie tips id! Het is een gekke markt momenteel, ik snap goed dat je er stress door krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.