Dik blijven tijdens de feestdagen? Met deze tips lukt dat!

De feestdagen komen er weer aan en eerlijk? Dit is gewoon mijn favoriete tijd van het jaar. Wat ik niet zo leuk vind is dat er rondom de feestdagen continu tips worden gegeven met hoe je slank blijft tijdens deze dagen. Ik doe er niet aan mee en ik blijf lekker dik. Benieuwd naar mijn tips om dik te blijven tijdens de leukste periode van het jaar? Ik geef je de tips!

dik blijven

Geniet gewoon lekker tijdens de feestdagen

Oké ik was net een beetje sarcastisch, maar toch zit er een kern van waarheid in. Ik vind het namelijk zo niet tof dat tijdens zo’n gezellige tijd mensen nog steeds bezig zijn met afvallen in plaats van juist te genieten van deze tijd. Bij mij draait deze periode echt om gezelligheid, familie, vrienden en vooral lekker eten. Juist dit hele totaalplaatje geeft mij een intens gelukkig gevoel en no way dat ik mij bezig ga houden met zoiets onbenulligs als afvallen.

Daarna ga ik mij ook zeker niet schuldig voelen

Ik geloof in een goede balans en een goede relatie met eten. Mijn basis is over het algemeen gezond en ik ben gek op een wijntje en lekker snoepen. Maar juist met de feestdagen lig al dat lekkers op tafel, mensen doen hun best op het eten en waarom zou je er dan niet van genieten?

Die rot weegschaal

Ik snap best dat je er niet fijn bij voelt om het los te laten en ik zou dan ook gewoon lekker niet op de weegschaal staan. Waarom zou je jezelf kwellen met die cijfers en je mood daarvan af laten hangen? Sterker nog, ga pas twee weken na al die feestdagen op de weegschaal staan als je het zo graag wilt. Na die twee weken eet je vast en zeker weer ‘normaal’ en is al het vocht wat je vast hebt gehouden ook weg. Anderzijds kan je ook gewoon accepteren dat je een super leuke tijd heb gehad met al dat eten en praat jezelf geen schuldgevoel aan.

Zorg goed voor jezelf tijdens de feestdagen

Doordat je overal berichten ziet betreft het afvallen en tips om zo slank mogelijk de feestdagen door te komen, snap ik als je je hierdoor onzeker door gaat voelen. Probeer het allemaal langs je heen te laten gaan en zorg goed voor jezelf. Kies je mooiste kleding uit, met glitter uiteraard. Als je zin hebt om make-up op te doen, maak er een feestje van. Doe de dingen waar jij een goed gevoel bij krijgt en waarvan jij je mooi voelt. Ik ga glitter nagels doen, een glitter jurk aantrekken, haren in de krul en een mooi make-upje op en ik voel mij daardoor echt mooi.

Geniet van de mooiste tijd van het jaar

Het allerbelangrijkste is dat je gaat genieten van deze tijd. Maak je niet te druk om wat je eet, of je aangekomen bent en hoe je toch slank kan blijven. Besef dat het maar één keer per jaar is en eet gewoon lekker wat je wilt eten. Helaas kan niet iedereen genieten van de feestdagen om wat voor reden dan ook en dat is zo ontzettend rot. Ken je iemand die in zo’n situatie zit, steek diegene dan een hart onder de riem en besef dat je dankbaar mag zijn voor wat je hebt. Niet iedereen kan er zo enthousiast over mee praten. Toch hoop ik dat iedereen in welke situatie die ook zit toch de rust kan vinden en toch een beetje kan genieten van de sfeer die er hangt.

Ga jij dik blijven of kies je voor slank tijdens de feestdagen?

Share:

2 Reacties

  • byrosann
   Auteur
   3 januari 2020 / 9:18 am

   Hoe heerlijk is dat? Eigenlijk zouden we altijd moeten genieten van het eten en niet bang hoeven te zijn wat ons gewicht zal zijn. Gewicht zegt immers niet alles. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.