Zelf je wenkbrauwen verven? Ik vertel je stap voor stap hoe je dat doet!

wenkbrauwen verven

Iets wat ik al een tijd doe is zelf mijn eigen wenkbrauwen verven. Iets wat makkelijk is en waar je ook nog eens geld mee bespaart! Hoe ik dit dan doe? Ik vertel je stap voor stap hoe je je eigen wenkbrauwen kan verven!

Je hebt nodig:

 • Wenkbrauwverf. Ik heb het merk Refectocil en dit is een merk dat schoonheidsspecialisten ook gebruiken. Als je op deze link klikt, kom je op het product uit. Zelf gebruik ik kleur nummer drie en dat is een bruine kleur.
 • Daarnaast heb je ook vloeistof nodig om het geheel te mengen. Ik gebruik de RefectoCil Creme Oxidant 3%.
 • Een bakje om alles te mengen heb je nodig. Zelf gebruik ik een klein bakje waar je je theezakjes in doet.
 • Watjes en een wattenstaafje om het geheel mee te corrigeren en mee af te halen.
 • Eventueel een wenkbrauwkwast om het mee aan te brengen. Je kan het ook aanbrengen met een wattenstaafje, alleen ik vind dat een kwastje prettiger werkt.

RefectoCil natural brown

Stap 1: de vloeistoffen in het bakje doen

Het eerste wat je doet is ongeveer 1 centimeter verf op 10 a 15 druppels creme vermengen. Bij de verf zit een wit staafje bij. Het dunne gedeelte gebruik ik als meetstaaf om 1 centimeter verf op te meten.

wenkbrauwen verven

Stap 2: het vermengen van de vloeistoffen

Vermeng het mengsel zoals op de foto. Mocht je tijdens het mengen merken dat het niet fijn mengt, voeg dan een beetje verf toe. Zelf heb ik hier nooit problemen mee gehad.

wenkbrauwen verven

Stap 3: je wenkbrauwen verven

Breng een ruime hoeveelheid aan op je wenkbrauw. Zorg er wel voor dat je in de vorm van je wenkbrauw blijft verven en ga er niet expres naast zitten om een andere vorm te creëren. Het blijft verf en verf blijft op je huid zitten. Met je wattenstaafje corrigeer je de gebieden waar je ernaast hebt gezeten en maak je er een mooi geheel van.

wenkbrauwen verven

Stap 4:  Zet een wekker

Voordat je aan de andere kant begint en het proces weer herhaalt, zet je een wekker. Dit is belangrijk omdat de ene wenkbrauw eerder klaar is dan de ander. Als je voor allebei de wenkbrauwen één tijd aan gaat houden, dan krijg je kleurverschil en dat moet je niet hebben. Voor de eerste keer zal ik zeker de inwerktijd aanhouden van de handleiding. Volgens mij is dat zo’n vijf a tien minuten. Mocht je het nou alsnog te licht vinden, dan kan je het proces altijd nog opnieuw doen. Zelf hou ik zo’n vijftien minuten aan en soms heb ik dat ik sommige plekjes nog een keer moet doen. Je kan beter het maar een paar keer doen, dan dat je in één keer mega donkere wenkbrauwen hebt.

Before and after

Hieronder zie je het eindresultaat waar ik heel blij mee ben. Ik vind het een mooie subtiele maar ook zeker een zichtbare verandering. Doordat ik dit om de twee weken doet, zijn mijn wenkbrauwen altijd wel mooi van kleur. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik dit heb ontdekt en ik bespaar er echt geld mee. Bij de schoonheidsspecialiste betaal je misschien al snel € 15,00 en dat om de paar weken. Als je het zelf doet, betaal je € 15,00 voor misschien wel een jaar! Een groot verschil!

before and after

 

Verf jij zelf je wenkbrauwen of laat je het doen?

Share:

4 Reacties

 1. 22 juli 2020 / 11:33 am

  Ik ben zelf schoonheidsspecialist dus dat ga ik niet door een ander laten doen 😛 Tip voor wie het lastig vindt om de vorm aan te houden (wat ik me best kan voorstellen in spiegelbeeld): je kunt wat vaseline rondom de wenkbrauw smeren. Als je er dan naast gaat veeg je de verf die er niet hoort zo af!
  Jenn onlangs geplaatst…Stille stadMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   22 juli 2020 / 3:10 pm

   Die vaseline tip is echt heel handig, thanks!

 2. 23 juli 2020 / 9:37 pm

  Oh wauw, wat heb je dat mooi gedaan! Ik heb al een paar jaar verf liggen, maar ik vergeet het iedere keer. Ik denk dat ik het dit weekend toch eens ga proberen, want het staat echt mooi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.