Wij zijn geregistreerd partnerschap aangegaan + sleutel van ons huis!

geregistreerd partnerschap

Jaaaa eindelijk kan ik het van de daken schreeuwen! Afgelopen zaterdag ben ik geregistreerd partnerschap aangegaan met de liefde van mijn leven. Ik mag mezelf dan nu ook Rosanne Bakker – van Dieren noemen. Zo’n gek en onwerkelijk gevoel! Deze dag is niet zomaar tot stand gekomen en ik vertel vandaag wat voor drama het is geweest.

geregistreerd partnerschap

De persconforentie

Zaterdag 17 oktober is een dag die wij al een tijd vast hadden staan. Op deze dag zouden wij geregistreerd partnerschap met elkaar aan gaan, oftwel trouwen light. Maar toen was daar de persconferentie die veel roet in het eten gooiden. De planning was namelijk om de ceremonie in een zaaltje te houden met daarna een hapje en een drankje. Dit wouden wij vieren met de mensen die ons het meest dierbaar waren en door de maatregelen mochten niet veel mensen komen. Vandaar dat we selectief een keuze hebben moeten maken.

Laat ik voorop stellen dat ik het welzijn van Nederland het allerbelangrijkste vind. Toch zal ik niet liegen als ik zeg dat er veel tranen zijn gevallen toen wij te horen kregen dat de horeca dicht moest voor een langere periode. Wij zagen alles in duigen vallen en baalden als een stekker. Het zaaltje zat namelijk in een horeca gelegenheid en die ging natuurlijk dicht.

De stress sloeg toe

Die dinsdagavond zijn er veel tranen gevallen en alles was op dat moment stom. Want wat moesten wij nu doen? De ceremonie was die zaterdag al en de horeca ging dicht en er was paniek. De stress sloeg toe en ik was zo moe en zo uitgeput dat ik gewoon even niet meer kon. Gelukkig heb ik mijn vriend, inmiddels man aan mijn zijde die mij er altijd doorheen weet te slepen. We hebben veel gepraat en een back-up plan gemaakt, want die heb je op dat moment gewoon nodig.

Bellen met de gemeente

De volgende dag ging ik bellen met zowel de gemeente als de horeca gelegenheid waar wij onze dag wouden vieren. Na veel onduidelijkheid kregen wij aan het einde van de middag te horen dat het definitief niet door kon gaan in het zaaltje. Enorm balen natuurlijk. Gelukkig konden wij er wel voor kiezen om de ceremonie te houden zonder hapje en een drankje, in het gemeentehuis. Die kans pakten wij gelijk aan, want wij wouden zo graag de verbintenis met elkaar aan gaan. En je weet gewoon niet hoe de situatie is betreft Corona over een paar weken. Zo gezegd zo gedaan.

Zaterdag 17 oktober 2020, geregistreerd partnerschap

geregistreerd partnerschap

Ik kan wel een heel zweverig verhaal gaan uittypen hoe het allemaal is geweest voor ons, maar dat doe ik niet. De ceremonie duurde anderhalf uur ongeveer en het duurde voor ons gevoel een hele dag. Maar jongens, wat een fantastische dag hebben wij gehad. Wij hebben zo enorm genoten van de mensen om ons heen, de speeches en onze geweldige babs! Achteraf had dit zo moeten zijn en hadden wij het niet anders gewild. We hebben beiden genoten, gelachen en gehuild van blijdschap en geluk. Want wat zijn wij gezegend dat wij na al die jaren nu eindelijk in het echt met elkaar verbonden te zijn. De babs zei na aanleiding van mijn vader, dat dit trouwen light is.

Voor de mensen die niet precies weten wat geregistreerd partnerschap is; dit is praktisch hetzelfde als trouwen. Voor de wet zijn wij namelijk gewoon man en vrouw en heet ik Rosanne Bakker – van Dieren. De reden dat wij niet voor trouwen hebben gekozen is omdat wij dit in de toekomst willen doen met alles erop en eraan. Toch willen wij mede door het huis wel alle zaakjes goed op orde hebben. Wij willen elkaars erfgenaam zijn als er wat gebeurd en mochten er kinderen komen, dan wil ik dat ik dezelfde achternaam hebt.

De sleutel van ons huis

Vandaag is trouwens ook de dag dat wij de sleutel hebben gekregen van ons eerste koophuis. Nog een mijlpaal waar wij enorm gelukkig en blij mee zijn. De komende weken zal het niet veel soeps zijn op mijn blog. Ik heb echt geprobeerd om vooruit te werken, maar dit is totaal mislukt haha! Wel probeer ik elke week een verhuisupdate online te zetten en zodra wij in het huis zitten, zal ik het normale schema weer oppakken.

Excuses als ik de afgelopen weken niet zo betrokken ben geweest bij mijn blog. Ik lees alle reacties en ik probeer ze echt te beantwoorden. Momenteel is het gewoon zo’n chaos in mijn hoofd, dat ik mijn rust gewoon echt moet pakken. Alles komt ook weer goed en daar heb ik alle vertrouwen in.

Heb jij een leuk nieuwtje om te delen?

Share:

5 Reacties

 1. 23 oktober 2020 / 10:01 am

  Kanjers! Enorm trots op jullie. Gelukkig heb ik van alles mee kunnen genieten want ik had het echt niet willen missen. Eindelijk mogen jullie gaan genieten van jullie huisje.

 2. 25 oktober 2020 / 7:39 pm

  • Wat super is het, een dikke proficiat.
  • En super veel geluk met het beging van een mooie hoofdstuk in juli leven.
  Heidi onlangs geplaatst…Koken _ Lasagne. #1My Profile

 3. 13 november 2020 / 11:40 am

  Hartstikke leuk! Gefeliciteerd nog.
  Wij hebben destijds, pre-corona, met 3 mensen onze registratie gedaan. Geen poespas, geen toespraken, maar wel in de avond gezellig met zijn vijven eten in een restaurant. En weet je: dat kun je altijd later nog overdoen ook. Dus dat houden jullie gewoon tegoed!
  Daenelia onlangs geplaatst…Failing to get things doneMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.