Wij hebben een huis gekocht!

wij hebben een huis gekocht

Wij hebben een huis gekocht! Nu alles ook rond is op financieel gebied, mag ik het dan eindelijk bekend maken dat wij in het bezit zijn van ons eerste huis. Dit huis gaan wij als het goed is aan het einde van het jaar betrekken en oh ik ben zo enthousiast!

De gekte van de huizenmarkt

In deze tijd een huis kopen kan echt niet leuk zijn. Je merkt enorm de druk van de huizenmarkt en keuzes moeten snel gemaakt worden. Zo hadden wij voordat wij dit huis hadden gekocht eerst een bod uitgebracht op een ander huis. Dat proces was zo zenuwslopend en ik vond het verschrikkelijk. Gelukkig waren wij het niet geworden en kwamen we al heel snel uit op ons huidige huis.

En toen zagen we ons droomhuis

Na onze teleurstelling, gingen wij weer Funda op. Omdat we de vorige keer zo enthousiast waren over alles, bedachten we nou om ons hoofd koel te houden en ons niet gek te laten maken. We kwamen de wijk inrijden en hadden beiden al een heel positief en fijn gevoel. Het huis zelf, daar was ik opslag verliefd op. Toch had ik mijn vriend beloofd dat ik niet te overenthousiast zou zijn en een beetje zakelijk proberen te blijven. ๐Ÿ˜‰ Dit is ongeveer een uurtje gelukt en in de auto was ik alweer aan het stuiteren.

We waren er beiden al heel snel over eens dat dit het huis zou worden waar wij in zouden gaan wonen. Een eikenhouten vloer, openslaande deuren, een prachtige keuken, ruime woonkamer, prachtige badkamer en vier slaapkamers. Ja dit zou ons stekkie gaan worden.

Het bieden kon beginnen

Doordat wij bij het vorige huis best wel boven de vraagprijs moesten gaan zitten, dacht ik dat het nu weer moest. Mijn vriend is daarin wat nuchterder en hij zei dat we onder de vraagprijs zouden bieden. Ik kreeg nog net geen hartverzwakking. Het huis wou ik zo graag en ik had het idee dat je maar รฉรฉn keer kon bieden. Mijn vriend legde gelukkig uit dat we dit gingen doen omdat wij de enige bieders nog waren en dat we het moesten proberen.

Uiteindelijk hebben wij het huis voor de vraagprijs weten te kopen en het is zo ontzettend snel gegaan! Op vrijdag hadden we de bezichtiging, vrijdagavond een bod uitgebracht en op zaterdag kregen we te horen dat de kopers het huis aan ons wouden verkopen. Vervolgens hebben we op 19 mei de verkoopakte ondertekend en maandag 15 juni was de hypotheek rond. En nu, nu ben ik heel blij en dankbaar.

Binnen 11 dagen een huis? Ons is het gelukt

Voordat we begonnen met het kijken naar een woning was mijn angst dat het heel lang kon duren allemaal. Wat ik mij nooit had kunnen bedenken is dat wij binnen 11 dagen een huis hadden gekocht. Vanaf het begin dat we gingen kijken naar een woning tot het moment dat wij een woning hadden, zat 11 dagen tussen. Zo bizar allemaal!

Wanneer krijgen wij de sleutels?

De sleutels van ons paleisje krijgen wij op 23 oktober. Aan de ene kant kan het mij niet snel genoeg gaan, maar aan de andere kant hebben we alle tijd. Binnenkort gaan we onze meubels bestellen en spullen kopen voor ons interieur. Zo op het eerste oog hoeft er bijna niks aan gedaan te worden en hoeven we alleen maar de muren te schilderen. Ik zeg expres zo op het eerste oog, want je weet niet hoe een huis is als het leeg staat. Toch hoop ik dat het allemaal meevalt en dat we eind november ons huis kunnen betrekken.

Wij hebben een huis gekocht. Een nieuw hoofdstuk in ons leven is aangebroken en ik heb er ontzettend veel zin in!

Wat mogen wij zeker niet vergeten te kopen voor in ons huis?

Share:

20 Reacties

  • byrosann
   Auteur
   18 juni 2020 / 2:10 pm

   Dankjewel Hermien!! Wij zijn echt zo zo zo blij en dankbaar!

 1. 17 juni 2020 / 12:23 pm

  Oh wat gaaaf!! Gefeliciteerd!! Dat moet echt heel goed voelen. Helemaal als jullie straks de sleutels in handen krijgen. En dan kan er weer een super tof nieuw avontuur beginnen. Whoehoe!

  • byrosann
   Auteur
   18 juni 2020 / 2:10 pm

   Jaaaaa ik ben zo blij haha!

  • byrosann
   Auteur
   18 juni 2020 / 2:08 pm

   Jaaa daar ben ik al druk mee bezig haha! Oh ik kan echt niet wachten om in ons eigen huis te gaan zitten.

 2. Lieke van Veen
  17 juni 2020 / 2:16 pm

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huisje!
  Gaat wel snel hoor. Vrienden van ons hebben ook net een huis gekocht en dat is ook allemaal heel snel gegaan.
  Mijn vriend en ik gaan binnenkort samenwonen in ons eerste appartementje als het klaar is.

  • byrosann
   Auteur
   18 juni 2020 / 2:07 pm

   Ik kan eerlijk gezegd niet wachten haha! Oeeeh wat leuk! Gefeliciteerd!!

  • byrosann
   Auteur
   18 juni 2020 / 2:07 pm

   Dankjewel Suzanne! ๐Ÿ˜€

  • byrosann
   Auteur
   18 juni 2020 / 2:01 pm

   Dankjewel!! Nou dat is het zeker hoor! ๐Ÿ˜€

 3. 19 juni 2020 / 12:14 pm

  Woohooo wat leuk! En wat een mazzel dat het zo voorspoedig is gegaan ๐Ÿ™‚

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:08 pm

   Nou echt he!? Zijn er allebei zo blij mee!

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:06 pm

   Dankjewel Audrey! ๐Ÿ˜€

 4. 24 juni 2020 / 9:44 am

  Hallo, eerst en vooral gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwe huisje ! Wat ik kan aanraden – die zeker niet mag ontbreken in je nieuwe huisje : Leuke plantjes – een stofzuiger en vooral een mega knusse zetel voor de relax momentjes ! Veel succes meid !

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 11:04 am

   Dankjewel, wij zijn er zo blij mee! ๐Ÿ˜€ Oh ja een relax stoel is ook een goed idee!

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 2:37 pm

   Dankjewel Heidi, lief van je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.