Welke eigenschappen heb ik volgens mijn sterrenbeeld kreeft?

sterrenbeeld

Iets wat ik al deed sinds ik een eigenwijze puber was, is mijn sterrenbeeld lezen. Het heeft altijd wel mijn interesse gewekt en als ik een blad las, checkte ik altijd het gedeelte van je sterrenbeeld. Wat mij ook interesseert is het gedeelte wat je eigenschappen zijn volgens je sterrenbeeld. Gek genoeg klopt het bij mij wel en ik vond het daarom wel leuk om dit te delen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

First thing first, ik ben totaal geen expert of wat dan ook en ik heb dit allemaal online gevonden. Ik vind het alleen heel interessant om hierover te lezen en het daarom ook te delen hier op mijn blog. Ik ben geboren op 19 juli 1993 en dat maakt mijn sterrenbeeld een kreeft

Je geboortedatum kan veel verklaren volgens je sterrenbeeld

Ik kwam dit artikel tegen op Happinez en om eerlijk te zijn herken ik mij hier heel erg in. Er staat hieronder beschreven dat mijn leven een aaneenschakeling is van uitersten en ja daar herken ik mij wel in. Het is bijvoorbeeld of heel rustig of heel druk in mijn leven. Het  verklaart ook waarom ik emotioneel en vurig tegelijk kan zijn.

Kreeft-Leeuw cusp (19 – 25 juli)

Bij Kreeft-Leeuw cusp-mensen is fluctuatie aan de orde van de dag. Hun leven is vaak een aaneenschakeling van uitersten. Zowel fysiek als mentaal zijn ze continu in beweging. Cusp-persoonlijkheden zijn geboren op de overgang tussen twee tekens en hebben eigenschappen van beide. In dit geval invoelend en emotioneel (Kreeft) tegenover vurig en assertief (Leeuw). Hoogte- en dieptepunten wisselen elkaar in rap tempo af en het is de uitdaging voor Kreeft-Leeuw daarin balans te vinden

Dit zijn een paar van mijn eigenschappen volgens het Internet

Wat ik in ieder geval overal lees is dat je als kreeft zijnde een verzorgend type ben. Hier ben ik het ook echt mee eens, want ik ben een verzorgend persoon. Daarnaast lees ik ook dat een kreeft erg gevoelig is, me-time nodig heeft, zorgzaam, trouw en een luisterend oor is. Natuurlijk zijn er ook ‘minder’ goede eigenschappen en bij een kreeft is dat bijvoorbeeld dat ze moeite hebben met het omgaan van hun eigen emoties.

Familie en vrienden zijn voor een kreeft belangrijk en ze zijn eerder gericht op thuis dan elke week ergens heen te gaan. Ook hier herken ik mezelf in. Er zijn maar weinig mensen die ik echt dichtbij laat komen en voor deze mensen heb ik heel de wereld over. Ook lees ik hier en daar dat kreeften snel in hun schulp kruipen bij vervelende situaties. Daar herken ik mij dan weer niet in, aangezien ik wel de confrontatie durf aan te gaan.

Een relatie hebben met een kreeft

Als je met een kreeft een relatie krijgt dan kan je er wel vanuit gaan dat deze personen romantisch zijn. Maar een valkuil voor kreeften is bijvoorbeeld dat je zoveel liefde wilt geven en alles voor diegene wilt doen, dat je dan gaat bemoederen. Zelf kan ik mij hier wel in herkennen. Voor mijn vriend kook ik graag, krijgt hij in het weekend koffie op bed en haal ik al zijn lievelingseten. Ik weet dat ik hem daar blij mee maakt en dat maakt mij weer blij.

Hieronder kwam ik nog een stuk (ingekort) tegen wat ik heb gelezen op Elle.

Met de maan als belangrijkste hemellichaam kan je humeur iedere dag, ieder uur, ieder moment honderdtachtig graden omslaan. Niets aan te doen, gewoon maar meegaan met de stroom. Hoe meer je ertegenin gaat, hoe harder de emoties van zich laten horen. Een creatieve uitlaatklep kan helpen; giet emotionele bagage in een praktisch plan. Je wilt graag kunst creëren en artistiek bezig zijn, maar hebt tegelijkertijd behoefte aan veiligheid & stabiliteit in je werk. En, heel iets anders: draag veel & vaak zilver, want dat is jouw kleur.

Grappig om te lezen dat het best wel overeenkomt met wie ik ben. Mijn humeur en emoties kunnen inderdaad afwisselen en dat komt denk ik omdat ik ook veel voel. Ik ben een persoon die emoties intens ervaar en ik uit het dan ook via mijn doen en laten. Ik ben ook een creatief persoon en ik hou ervan om projectjes te hebben zoals waterverven, tekenen en mijn blog. Hier krijg ik ook een rustig gevoel van. Zilver is inderdaad mijn kleur qua sieraden en dat is ook wat ik draag.

Dit was mijn artikel alweer en nu ben ik vooral benieuwd naar het volgende:

Weet jij wat jouw eigenschappen zijn volgens je sterrenbeeld? En klopt dat een beetje met wie jij bent? 

Share:

8 Reacties

 1. 16 mei 2020 / 9:04 pm

  Ik herken mij zo in jouw eerste twee zinnen! Precies dat deed ik ook toen ik net een tijdschrift binnenkreeg. Om 1 of andere reden klopte dit vaak! Ik vond dit altijd zo bijzonder dus heb mij destijds ook eens in mijn sterrenbeeld Weegschaal verdiept. Een aantal dingen sluiten niet aan bij hoe ik mijzelf zie (misschien dat een ander dat anders ziet) maar in heel veel andere dingen kon ik mij echt vinden. Ik vind het maar een bijzonder iets, sterrenbeelden ♡

  • byrosann
   Auteur
   19 mei 2020 / 9:20 pm

   Haha zo leuk om te horen ook! Ja het blijft iets bijzonders. Nu vraag ik mij random af hoe dit zo tot stand is gekomen sterrenbeelden. Ik ga hier eens onderzoek naar doen.

 2. 17 mei 2020 / 11:20 am

  Grappig dat wat in het artikel staat best overeenkomt met hoe je echt bent! Als puber las ik ook altijd de horoscoop in tijdschriften, maar niet per se omdat ik de horoscopen geloofde. Ik was gewoon benieuwd wat andere mensen schreven over mijn horoscoop in zo’n meidenblad. Als ik met de trein reis, lees ik de horoscoop ook altijd in de Metro. De ene keer klopt er helemaal niks van en soms komt het redelijk overeen met hoe ik ben. Ik heb weinig met horoscopen, maar vind het fenomeen sterrenbeelden (ik ben een Waterman) wel mooi.
  Marloes onlangs geplaatst…Recensie | Brian Tracy – Eat that frogMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   19 mei 2020 / 9:19 pm

   Haha dat had ik dus ook altijd! Toch vind ik het wel bijzonder dat sommige dingen echt wel laten zien wie ik ben. Natuurlijk klopt het ook vaak zat niet hoor haha!

  • byrosann
   Auteur
   19 mei 2020 / 9:16 pm

   Gelukkig ben ik niet de enige haha!

 3. 22 mei 2020 / 11:06 am

  Wow heel herkenbaar! Ik ben zelf 20 juli jarig, dus ook een combinatie van haha. Ik herken me ook heel erg hierin. Ik heb zelf ook veel last van schommelende emoties en dat is soms zó vervelend! Maar ook dat zorgzame heb ik heel erg. Wil je misschien de link sturen? Ben wel benieuwd 🙂
  Claire onlangs geplaatst…Mijn vegetarische weekmenu | Roti, bulgur, harissa soep en meerMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   27 mei 2020 / 3:14 pm

   Ik heb je de linkjes gestuurd! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.