Welke boekenserie is echt een aanrader om te lezen?

boekenserie

Lezen is iets wat ik graag en daarom ook veel doe. Het liefste lees ik een boekenserie. Waarom? Omdat je dan meerdere boeken heb om te lezen en het verhaal dan niet gelijk met één boek eindigt. Momenteel ben ik ook met een boekenserie bezig die echt een aanrader is. Welke dat is? Lees snel verder!

Onlangs deelde ik een artikel waarin ik mijn leestips deel. Allemaal zijn het echt hele leuke en toffe boeken om te lezen. De boekenserie die ik in dit artikel benoem staat daar niet in. Sterker nog het zijn zes boeken en ik ben nu bij boek drie en ik kan hem nu al van harte aanraden. Ik hoop ook echt dat ik aan het einde van de serie nog steeds van mening ben dat het een fijne boekenserie is.

Welke boekenserie is echt een aanrader om te lezen?

De boekenserie de Vampire Academy geschreven door Richelle Mead is fantastisch. Het is een Young Adult serie en de boeken lezen heel fijn weg. Ik hou van fantasie verhalen en deze boekenserie werd dan ook aangeraden door mijn zusje die precies weet waar ik van hou.

boekenserie

Waar gaat de serie over?

De boekenserie vertelt het verhaal van Rosemarie Hathaway, afgekort naar Rose. Rose is een 17-jarige Dhampire, die wordt opgeleid tot lijfwacht van haar vriendin en Moroi Vasillisa ”Lissa” Dragomir. Deze meiden zitten op een school genaamd de St. Vladimir’s Academy waarbij Rose leert hoe ze Strigoi (ondode en evil vampiers) moet verslaan. Daarbij raakt Rose verstrikt in een verboden liefde met haar instructeur Dimitri Belikov, die een beroemde Guardian oftewel beschermer is.

Als je al die termen zo lees, dan snap ik dat je echt denkt; wat is dit voor boek!? Ik zal een aantal termen uitleggen zodat je het een beetje snapt. Een Dhampire is half vampier en een half mens. Een Moroi is een ‘levende’ vampier die bloed drinkt en ook vast voedsel kan hebben. Daarnaast beheerst elke Moroi een natuurelement in de vorm van magie. Water, aarde, lucht en vuur. Lissa heeft alleen een ‘onbekende’ magie vorm waar je in het boek achterkomt. Strigoi’s zijn dode vampiers en je wordt een Strigoi als je iemand vermoord of als een Strigoi je zijn of haar bloed laat drinken en vervolgens dood maakt.

De Guardians zijn de beschermers van de Moroi’s. De reden dat ze een beschermer nodig hebben is omdat de Strigoi de Moroi’s opjaagt vanwege hun bloed. Ze worden sterker door het drinken van het bloed van een Moroi. Omdat een Dhampire hele goede reflexen hebben, maakt dat een ideale beschermer.

Zo dit is een beetje background informatie en ik hoop dat je hierdoor echt zin hebt om de boeken te gaan lezen.

Ik lees de boeken in het Engels

De boeken lees ik in het Engels omdat ik van mening ben dat de serie beter tot zijn recht komt in de originele taal. Je hebt volgens mij ook de boeken vertaald naar het Nederlands, al durf ik dit niet met zekerheid te zeggen. Maar gelukkig is het zoals ik net al aangaf een Young Adult serie, waardoor je de boeken vrij makkelijk in het Engels kan lezen.

De film staat op Netflix

Vampire Academy staat ook als film op Netflix. Ik moet er wel bij zeggen dat de boeken 10 x zoveel beter zijn dan de film. Ga de boeken dan ook eerst lezen voordat je de film gaat kijken. Waarom? Nou het kan best wel zo zijn dat je na het kijken van de film zoiets hebt van ja, laat de boeken maar zitten haha.

Welke boekenserie is echt een aanrader om te lezen? Heel simpel. Dat is absoluut de Vampire Academy! Mocht je na dit artikel twijfelen? Dan raad ik je echt aan om de recensies te lezen om te kijken of deze boeken bij je past.

Welk boek zou jij mij aanraden om te lezen?

Share:

6 Reacties

 1. 12 juni 2020 / 11:11 am

  Wat goed en knap dat je zo’n boek in het engels leest. Dit lijkt mij ook nog wel eens een uitdaging, maar ben altijd bang dat ik snel zal afhaken haha.

  Leuk artikel!

  Liefs
  X

  • byrosann
   Auteur
   16 juni 2020 / 2:20 pm

   Probeer dan eens een Young Adult boek te lezen. Het lees dan ook heel makkelijk weg! 🙂

 2. Kirsty
  13 juni 2020 / 10:06 am

  Ik heb de Vampire Academy serie ook gelezen en ben het met je eens wat betreft de film; die heb ik later gezien en vond ik niet goed, terwijl de boeken wel echt heel leuk zijn. Zelf lees ik ook bijna altijd in het Engels. Het enige dat ik in het Nederlands lees, zijn boeken die origineel in het Nederlands zijn geschreven. Het fijne van YA series vind ik dat je na één boek de wereld kent en dan is het ook meteen heel cosy om het volgende boek te lezen.
  Misschien zou jij trouwens de boeken van Cinda Williams Chima ook wel leuk vinden; zij schrijft ook YA fantasy. Heb van haar de Seven Realms serie gelezen en die vond ik heel leuk.

  • byrosann
   Auteur
   16 juni 2020 / 2:33 pm

   Ik vond het zo zonde hoe de film is neergezet. Ze hadden er echt een gaaf project van kunnen maken. Al vind ik de persoon die Rose speelt, wel echt een Rose persoon. Ja dat heb ik ook met Nederlands lezen haha! Wat een goeie! Ik ga hem opschrijven in mijn nog te lezen lijstje! Thanks girl!

 3. 17 juni 2020 / 2:49 pm

  Hahaha, ik houd juist helemaal niet van boekenseries. Ik heb het liefst dat een verhaal na de laatste bladzijde van een boek echt is afgerond. Van open eindes word ik chagrijnig. Volgens mij heb ik in mijn leven maar drie boekenseries gelezen: ‘Hoe overleef ik…’ (hoe kan het ook anders, haha), de serie van Aprilynne Pike die begint met het boek ‘Wings’, en de Truth or Dare-triologie van Chinouk Thijssen. Ik wil een keer de Fallen-reeks lezen. Zo’n zeven jaar geleden las ik het eerste boek en het lijkt mij tof de rest van de boeken te lezen. Dat is ook YA.
  Marloes onlangs geplaatst…Kattencafé Kattenparadijs Mispoes Den BoschMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   18 juni 2020 / 2:03 pm

   Zo grappig dat het voor iedereen anders is. Oeeh de Hoe overleef ik serie heb ik ook gelezen. De Fallen serie heb ik gegoogeld en dat lijken mij ook hele toffe boeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.