Weinig geld te besteden? Deze uitjes kun je doen met een klein budget

klein budget

Geld is iets wat een grote rol speelt in onze maatschappij. Wil je wat leuks doen alleen, met partner of met het gezin? Dan kost het je snel best wel wat geld, wat niet iedereen heeft. Wil je bijvoorbeeld naar een pretpark toe? Die kaartjes kosten al snel € 35,00 per persoon en dat is echt belachelijk. Daarom vond ik het tijd om een lijstje op te stellen met dingen die je kan doen als je budget wat kleiner is.

Dit jaar ben ik van plan om een huis te kopen met mijn vriend. Hierdoor moeten wij gewoon in sommige opzichten keuzes maken. Toch vinden wij het ook leuk om samen op pad te gaan en tijd te besteden aan elkaar. Want ook met een klein budget kan je het leuk hebben en dat wil ik je door middel van dit artikel laten zien.

Wat zou allemaal kunnen met een klein budget?

Er zijn onwijs veel leuke uitjes die je kan doen en die niet veel geld kosten. Hieronder heb ik er een paar opgeschreven:

• Voor de hand liggend een bos of strandwandeling. Dit is altijd leuk om te doen en kost je bijna geen geld. Misschien ernaar toe rijden, parkeren en eventueel een kopje koffie?

• Met kinderen kan je naar de kinderboerderij gaan met daarbij misschien wel een leuke speeltuin. Je eten en je drinken neem je zelf mee en je hebt een ontzettende leuke dag.

• Als het lekker weer is zou je kunnen gaan picknicken. Dit deed ik vroeger regelmatig met mijn ouders en nog steeds heb ik er fijne herinneringen aan.

• Met vriendinnen kan je natuurlijk ook gaan picknicken. Je koopt lekkere hapjes, wijn, je neemt een muziekje mee en genieten maar!

• Neem eens een kijkje op de site van de ANWB. Hier staan vaak leuke acties op waar je een hoop korting op krijgt.

• Hou je ervan om cultureel te doen? Ga eens naar een museum toe, dit hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten.

• Ga naar de sauna. Nu hoor ik je al denken dat het altijd duur is. Welnee, gewoon de aanbiedingen in de gaten houden. Zo ben ik weleens voor € 30,00 incl. entree en eten en drinken naar de sauna geweest. Hier heb ik nog weken profijt van gehad.

• Tover je kamer om tot een thuis bioscoop en maak allerlei lekkere hapjes. Oh en het leukste is om dit natuurlijk in pyjama te doen.

• Bezoek eens een kasteel met een mooie historische achtergrond. Heel interessant voor zowel jong als oud.

• Paleis Het Loo is ook eens tof om naar toe gaan. Dit kost helemaal niet veel geld en het is eens wat anders.

• Je zou kunnen investeren in een museum jaarkaart, zodat je hier het hele jaar door profijt van kan hebben. Dit kost volgens mij eenmalig € 60,00 en je als je regelmatig gaat heb je het er zo uit.

Het hoeft niet altijd veel geld te kosten

Zoals je hierboven kon lezen, hoeft het allemaal niet zoveel geld te kosten. Het is echt niet zo dat je met elk uitje gelijk ergens wat moet gaan eten en drinken. Je kan dit natuurlijk ook zelf meenemen en daar is niks raars aan! Samen met mijn vriend gaan wij ongeveer één keer in de maand uiteten, zodat we even uit huis zijn. Dit vinden wij beiden heel leuk en lekker om te doen en ook dat hoeft niet veel geld te kosten. Bovendien plan ik mijn kosten in zodat ik er altijd rekening mee kan houden.

Weet jij nog leuke uitjes voor een klein budget?

 

Share:

7 Reacties

 1. 9 maart 2020 / 5:59 pm

  Hele handige tips! Ik probeer op het moment ook op mijn geld te letten, tot ergernis van mijn vriend, maar je kunt hele leuke dingen verzinnen!
  Suzanne onlangs geplaatst…Mijn lente wishlistMy Profile

 2. 10 maart 2020 / 9:33 am

  Ik vind het leuk om naar het bos te gaan. Er schijnt hier in de buurt ook een soort van theehuisje in het bos te zijn. Daar wil ik een keer naar toe. En een kinderboerderij is ook erg leuk!
  Ik ga je lijstje echt even onthouden 😀

  • byrosann
   Auteur
   11 maart 2020 / 4:17 pm

   Oh wat ontzettend schattig. Midden in het bos een kopje koffie of thee doen, te leuk!

  • byrosann
   Auteur
   11 maart 2020 / 4:15 pm

   Ik moest even Googelen op geocachen haha. Maar het lijkt mij ontzettend leuk om te doen! Ik ga eens opzoeken waar ik dat zou kunnen doen.

  • byrosann
   Auteur
   17 maart 2020 / 11:54 am

   Ohjaa dat is ook een goeie inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.