Waarom de quarantaine goed voor mij is geweest

quarantaine

Halverwege maart kregen we van de overheid te horen dat we zo min mogelijk de straat op mochten en zoveel mogelijk thuis moesten werken. Nu heb ik al die tijd op locatie gewerkt en heb ik het thuis werken niet kunnen ervaren. Wel heb ik ervaren hoe het is om de weekenden helemaal vrij te hebben en niks op de planning te hebben staan. Vandaag vertel ik waarom de quarantaine goed voor mij is geweest.

Ondanks dat ik het ‘verplichte’ thuiszitten als prettig heb ervaren, ben ik toch blij dat we nu wat meer mogen doen. Op een gegeven moment ben je het zat en wil je weer op pad en leuke dingen doen. Het is dan niet zo dat ik als een kip zonder kop rond ga vliegen en opeens weer doen alsof alles normaal is. Nee, ik ben mij er zeer van bewust wat de effecten zijn van Corona. De maatregelen neem ik dan ook heel serieus en ga ik er niet laks mee om.

Ik heb echt mijn rust gepakt

Wat ik vooral heb gemerkt is dat ik het echt druk heb gehad. Elke week ging ik wel op pad en zat bijna nooit een moment stil. Door het thuiszitten, besefte ik opeens hoezeer ik dit had gemist. Ik kan slecht tegen prikkels en ook al pak ik echt wel mijn rust, ik merkt nu pas hoe erg ik er behoefte aan had. Nu kon ik veel tijd doorbrengen met mijn familie en mijn vriend, kon ik mijn hobby’s uitvoeren en vooral doen wat ik zelf wou. Heerlijk was dat en daar heb ik intens van genoten.

Stiekem ben ik een echte huismus geworden

Iets wat ik mij vroeger niet kon voorstellen is nu echt de werkelijkheid. Ik geniet er namelijk intens van om lekker thuis te zijn in mijn eigen omgeving. Vroeger vond ik het echt saai om een heel weekend thuis te blijven. Nu vind ik het heerlijk om gewoon een weekend helemaal niets te doen en thuis te zitten.

Meer tijd voor mijn hobby’s

Waarom de quarantaine goed voor mij is geweest, is ook dat ik meer tijd had voor mijn hobby’s. Ik vind het heel leuk en fijn om creatief bezig te zijn. Alleen met mijn sociale leven en allerlei andere dingen vind ik het lastig om hier tijd voor vrij te maken. De afgelopen maanden heb ik dit dik kunnen inhalen en ben ik zelfs begonnen met waterverf.

Nee zeggen kan ik nu beter

Voorheen vond ik het weleens lastig om nee te zeggen tegen leuke dingen. Ik vond veel dingen leuk en ook al had ik behoefte aan rust, vaak koos ik er wel voor om leuke dingen te gaan doen. Doordat we drie maanden in feite binnen moesten zitten, heb ik hierdoor geleerd dat nee zeggen echt niet zo erg is. Zo vonden sommige mensen in mijn omgeving het oké om met vrienden af te spreken terwijl je afstand moest houden. Zelf wou ik dit niet en heb ik ook nee kunnen zeggen.

Ik waardeer de kleine dingen nu nog meer

Dingen die ik voorheen als vanzelfsprekend beschouw, waardeer ik nu nog meer. Je merkt echt dat het hem in de klein dingen zit. Snel een terrasje pakken met vrienden, een drankje drinken in de kroeg, je vriendinnen knuffelen. Dit zijn maar een paar kleine dingen waarvan ik nu denk van shit had ik dit maar eerder kunnen waarderen. Daardoor merk ik nu dat geluk hem ook in de kleine dingen zit.

Nu we weer wat meer dingen mogen doen, geniet ik extra van de kleine dingen. Toch ben ik mij er wel van bewust dat ik goed moet luisteren naar mezelf. Er komt een drukke periode aan en daardoor wil ik mezelf nog weleens wegcijferen. Dit moet ik niet meer doen en ik moet echt de tijd nemen om het ook rustig aan te doen. Daarom had ik bedacht dat ik het ene weekend buiten de deur leuke dingen wil doen en het andere weekend thuis wil zijn.

Waarom de quarantaine goed voor mij is geweest, is denk ik wel duidelijk. Nu is mijn vraag aan jullie:

Waarom is de quarantaine goed voor jou geweest?

Share:

6 Reacties

 1. 10 juni 2020 / 10:14 am

  Ik kan heel goed thuiszitten. Heb ik af en toe ook nodig. Daarom probeer ik elk weekend een dag voor mezelf te hebben. Al vind ik een feestje of festival, uiteten of bioscoopje of date met vriendinnen net zo leuk. Het moet in balans zijn. Toch heb ik me niet verveeld de afgelopen maanden. We hebben in huis geklust en heel veel gedaan wat we al heel lang wilden doen, lekker gewandeld, nieuwe recepten geprobeerd, blogs geschreven…. Heerlijk!
  Simone onlangs geplaatst…Life Lately #3 |#Projectbabykamer, veel wandelen, Mondo Verde, HelloFresh & meer…My Profile

  • byrosann
   Auteur
   16 juni 2020 / 2:19 pm

   Het vinden van de balans vind ik ook nog weleens lastig. Je hebt je zo te lezen goed vermaakt de afgelopen maanden, heel fijn!

 2. 10 juni 2020 / 12:54 pm

  Heerlijk he dat je even helemaal niks moet!
  Normaal propte ik altijd mijn weekenden vol met leuke dingen, maar nu vind ik een weekendje thuis zitten ook wel lekker.

  • byrosann
   Auteur
   16 juni 2020 / 2:19 pm

   Dit heb ik ook precies hetzelfde!

 3. 10 juni 2020 / 7:23 pm

  Ah je hebt helemaal gelijk! Helemaal leuke uitjes zijn eigenlijk nog specialer geworden. De eerst volgende keer dat ik weer eens uit eten ga wordt vast heel apart. Ik ga er in ieder geval heel erg van genieten!

  • byrosann
   Auteur
   16 juni 2020 / 2:19 pm

   Ik ben onlangs uiteten geweest en het verbaasde mij hoe snel het weer normaal is. Het uiteten gaan heb ik ook echt wel gemist!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.