Waar haal ik de inspiratie voor mijn artikelen vandaan?

inspiratie

Elke week komen er drie artikelen online op mijn blog. Hier heb ik heel bewust voor gekozen zodat ik ten eerste geen druk voel en ten tweede dat ik altijd inspiratie heb. Maar waar haal ik mijn inspiratie vandaan? In dit artikel ga ik hier dieper op in.

Ik krijg onder andere inspiratie van andere bloggers

Ik lees regelmatig leuke artikelen bij collega bloggers. De bloggers die ik volg schrijven ook over onderwerpen die mij aanspreken. Het kan daarom ook weleens zo zijn dat ik onder het lezen opeens een idee krijg voor een eigen artikel. Niet dat ik denk van oh dat artikel ga ik zelf ook plaatsen. Nee het hoeft maar een woordje of een zinnetje te zijn en ik kan daardoor inspiratie krijgen voor een artikel op mijn blog. Ik wil hier ook even bij zeggen dat ik nooit of te nimmer een artikel zou kopiëren voor mijn blog. Ik ben heel goed in staat om zelf  de onderwerpen te bedenken.

Het actuele nieuws

Veel van het actuele nieuws is ook een bron geweest voor mijn artikelen. Het hoeft dan niet zozeer over dat specifieke onderwerp te gaan, maar het kan wel als inspiratie dienen. Zoals dit artikel over self love en body positivity. Dit artikel heb ik bedacht omdat het toen de tijd heel veel over body positivity ging. Dat inspireerde mij weer om daarover te schrijven.

Dingen die ik heb meegemaakt

Iedereen heeft dingen meegemaakt in zijn of haar leven. Ik heb ook de hoognodige dingen meegemaakt en soms haal ik uit deze dingen inspiratie voor een artikel. Zo heb ik een artikel geschreven over het hebben van ADHD. Iets wat ik heb meegemaakt en waar ik dan ook graag over schrijf. Zo kan een positieve ervaring of juist een negatieve een aanleiding zijn om daarover te schrijven.

Of dingen die mijn momenteel bezighouden geven mij inspiratie

Iets waar ik ook inspiratie uit haal zijn de dingen die mij momenteel bezig houden in het leven. Zo heb ik afgelopen woensdag een artikel geschreven over de druk van de huizenmarkt. Dit is iets wat nu speelt in mijn leven en daarom wou ik er ook een artikel over schrijven. En zo zijn er wel meer artikelen op mijn blog, die ontstaan zijn door iets wat er op dat moment speelde in mijn leven.

Mijn gedachten

Ik ben iemand die veel nadenk en graag informatie opzoek. Zo’n nadenk sessie of een informatie op zoek sessie, kan ervoor zorgen dat ik een onderwerp bedenk voor een artikel. Soms kan ik heel lang nadenken over iets en dan is het gewoon beter om dat op papier te zetten. Ik merk ook dat ik door het schrijven mijn hoofd een beetje leeg kan maken en dat is fijn.

Het komt ook weleens voor dat ik geen inspiratie heb en dat kan vervelend zijn. Op zo’n moment leg ik alles aan de kant en denk ik er gewoon niet aan. Ik heb geleerd dat dat het beste werkt voor mij, omdat ik geen onzin op mijn blog wil plaatsen. Ik wil artikelen schrijven die mensen inspireren, waar je een les uit kan halen, of artikelen die ik zelf ook graag lees op andere blogs. Ja ik denk aan wat mijn lezers leuk vinden, maar ook zeker wat ik zelf graag lees. Het is mijn blog en ik bepaal wat erop komt en dat is fijn.

Wat voor soort artikelen lees jij graag?

Share:

2 Reacties

 1. 25 mei 2020 / 2:32 pm

  Heel leuk én herkenbaar artikel! Ik ben natuurlijk pas begonnen met bloggen en ik loop bijna over van de ideeën. Het schrijven van artikelen werkt bij mij ook therapeutisch, ik kan op deze manier mijn hoofd echt leegmaken. Zo heerlijk!
  Yaika onlangs geplaatst…Spot on: Mijn 5 favoriete Spaanse nummersMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   27 mei 2020 / 3:09 pm

   Zo fijn dan dat je op deze manier je hoofd kan leegmaken! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.