Verhuisdagboek #2 – Wonen op nummertje 63

groene muur

Afgelopen week was een intensieve week waarin er veel is gebeurd rondom het huis. Er zijn grote stappen gemaakt en het sauswerk is nu zo goed als af. Alle foto’s heb ik verzameld en in verhuisdagboek #2 gestopt. Benieuwd wat er allemaal is gebeurd? Lees dan snel verder!

Vorige week eindigde ik mijn verhuisdagboek met een foto van een witte muur en een openhaard. Daar is niks aan veranderd haha! Maar er zijn wel veel andere dingen gebeurd en dat is super leuk!

De muur laat los

verhuisdagboek #2

In de hal hebben wij een muur gesausd. Allemaal leuk en aardig, tot mijn schoonmoeder opeens aangaf dat er een soort bobbel onder de verflaag lag. Bleek heel de verflaag van de muur af te komen, enorm balen natuurlijk. De verflaag hebben we eraf gehaald met een plamuurmes en daarna is de muur nog een keer gesausd. Gelukkig was er daarna niets meer aan de hand.

Een wasmachine en een droger kopen

verhuisdagboek #2

Op links zie je een hokje en op rechts zie je een wasmachine en een droger staan. Het scheelde 1 centimeter of de droger en de wasmachine paste er niet in. Wij hebben de wasmachine en droger gekregen van mijn ouders en daar zijn we heel dankbaar voor. We hebben ze gekocht bij Anto Elektra in Stolwijk en wat een service hebben ze! Op woensdagochtend om 9 uur hadden we de machines gekocht en om 12 uur in de middag stonden ze aangesloten en wel te pronken in het washok.

De groene muur ging eindelijk op de muur

verhuisdagboek #2

In onze woonkamer hebben wij ervoor gekozen om één muur in een prachtige groentint te verven. Ik keek dan ook echt uit naar het moment dat de kleur op de muur ging. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat er allemaal strepen op de muur kwamen. Bovendien dekte hij niet helemaal, waardoor ik bang was dat het niet goed ging komen.

Een tweede laag?

groene muur

Bij de tweede laag zag je wel  dat het beter ging worden. Toen het eenmaal opgedroogd was, was een derde laag ook niet nodig. De kleur heet Alphen en is een Gamma kleur. Wij hebben hem laten mengen in Flexa Creations Zijdemat en ik vind het effect helemaal geweldig.

Onze slaapkamer

slaapkamer

Onze slaapkamer was deze week ook klaar qua sauswerk en we zijn heel blij met hoe het is geworden.

Project zolder

project zolder

Project zolder was ook nog een dingetje. De vorige bewoners hadden aan deze wand een kledingkast gemaakt. Allemaal leuk en aardig, maar het was niet onze smaak. Daarom besloten wij om de kast te verwijderen en bij de buizen een koofje te maken. Alle wanden zijn in de kleur 9010 gesausd en het resultaat mag er echt wezen. Een na foto ben ik alleen helemaal vergeten te maken, oeps!

verhuisdagboek #2

Op een gegeven moment was het tijd om te bedenken wat we met onze gordijnen wilden doen. Omdat onze verwarming een stuk naar voren ligt en omdat wij spotjes hebben, zijn lange gordijnen niet zo’n goed idee. Ik vind dit echt heel jammer, omdat ik dit juist zo graag wou. Gelukkig zijn er meerdere opties en heb ik op Enjoy21 staaltjes besteld van verschillende soorten stoffen en kleuren. Uiteindelijk gaan wij voor vouwgordijnen in de kleur Texture wit. Ik denk dat dit heel mooi gaat staan bij onze iets donkere woonkamer.

De eerste dingen ophangen

verhuisdagboek

De tijd gaat zo bizar snel en alles is zo snel gedaan, dat het zaterdag tijd was om de eerste dingen op te gaan hangen. Onze kapstok, spiegel en plank hangen al en hier ben ik zo blij mee! Ook heb ik bij de Kwantum een prachtige ladder gekocht voor bij ons in de slaapkamer.

Eerste plant gekocht

eerste plant gekocht

Onze allereerste plant is een feit! Bij de Gamma zag ik deze leukerd staan en bij de Kwantum zag ik deze stoere mand. Deze combinatie komt bij ons op de slaapkamer te staan en dat samen met die ladder. Ik vind dit gedeelte het allerleukste van verhuizen en verbouwen haha!

Mijn obsessie met mooie lampen

Lampen

Rosanne en lampen, dat is echt een dingentje hoor. Ik hou echt van mooie lampen en hier geniet ik dan ook heel erg van. In elke ruimte hebben wij lampen hangen, die wij oprecht mooi vinden.

Ikea Pax kast

Ikea pax kast

Qua kledingkast waren wij er al snel over uit dat het een Ikea Pax kast moest worden. De reden hiervoor is dat je hem dan zelf samen kan stellen en die optie is heel fijn. Nu dat de kast er eindelijk staat, ben ik ook echt heel blij met onze keuze. Allebei hebben we een andere indeling en dat is helemaal prima.

De eerste week zit erop

verhuisdagboek

Deze foto heb ik gisteren gemaakt voordat we naar huis gingen. De vloer is weer zichtbaar en klaar om vandaag geschuurd en gelakt te worden. Afgelopen week is zo intens geweest en is ook zo snel gegaan. Volgende week komen de meubels alweer, hoe bizar!?

Zo dit was verhuisdagboek #2 alweer. Een week waarin er veel stappen zijn gemaakt en waar wij heel blij mee zijn. Nu ik dit schrijf ben ik ook echt moe en excuses als er wat rare zinnen in staan haha. Ook dit komt weer goed!

Wat vind jij van de groene muur?

Share:

7 Reacties

  • byrosann
   Auteur
   4 november 2020 / 2:44 pm

   Lief! Op foto’s lijkt het ook wel echt anders dan in het echt hoor. Maar er zit wel een blauwe ondertoon in haha!

 1. 4 november 2020 / 5:32 pm

  Wat leuk dat je een verhuisdagboek bijhoudt! En wow, wat hebben jullie ontzettend veel werk verricht in een week. Moet vast heel fijn voelen om te zien hoe alles langzaam een plekje krijgt. Heel veel succes met de verhuizing!!
  Yaika onlangs geplaatst…Perfect cadeau: de moeder-dochter armbanden van DRKSMy Profile

 2. 5 november 2020 / 4:12 pm

  Wauw wat is er al een hoop gebeurd en wat ziet het er al gezellig uit! Super fijn ook dat de wasmachine en droger zo snel geplaatst konden worden. Dat hoor je niet veel meer!

 3. De mourikjes
  8 november 2020 / 9:36 pm

  Wouw. Mooi stekkie.
  Kei hard gewerkt. Mogen jullie trots op zijn.
  Mooie kleur design.
  Jullie gaan daar heerlijk genieten.
  Nog effe de laatste loodjes.

 4. 22 juli 2021 / 11:37 am

  Mooi resultaat nu al bereikt! Lag de vloer er al in of hebben jullie die ook zelf geplaatst?

  Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.