Verhuisdagboek 1 – Wonen op nummertje 63

verhuisdagboek1

Zo, daar is die dan, verhuisdagboek nummer 1! Afgelopen vrijdag hebben wij de sleutel van ons huis gekregen en in drie dagen tijd is er zoveel gebeurd in ons huis! Om die reden heb ik alle foto’s bij elkaar verzameld en in dit artikel gepropt genaamd: verhuisdagboek 1 – wonen op nummertje 63. Veel plezier met kijken en lezen!

In het artikel van afgelopen vrijdag kon je al lezen dat wij geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Bovendien kregen wij vrijdag ook de sleutel van ons allereerste koophuis. Oh wat zijn wij trots op onszelf dat wij dit huis hebben kunnen kopen. Zaterdag en zondag zijn twee hele productieve dagen geweest, waarin wij veel hebben kunnen doen. Het is nu zondagavond en de eerste lamp hangt al gewoon in ons huis. Hoe bizar!?

Verhuisdagboek 1, er zijn grote stappen gemaakt

verhuisdagboek 1

Jongens die woonkamer van ons.. Dit is echt het pareltje van onze woning. Eikenhouten planken, een gashaard, en prachtige openslaande deuren. Het is zo’n ruime kamer en wij zijn hier zo dankbaar voor. Links zie je een paarse muur en rechts een gedeelte zwart. Ieder zo zijn smaak en onze smaak is weer wat anders. Wij hebben ervoor gekozen om veel wit toe te passen en hier en daar een vleugje kleur op de muur. De paarse muur gaat een donker groene muur worden en de zwarte muur gaat ral 9010 worden.

De keuken is ook zo mooi!

verhuisdagboek 1

De keuken is ook iets waar wij en vooral ik heel blij mee zijn. Er is veel kastruimte en dat vind ik heel prettig. Bovendien is het ook een ruime keuken waar je echt goed je kont kan keren.

De eerste twee kamertjes

verhuisdagboek 1

De linkerkamer gaat onze kleedkamer worden en die gaat qua muren helemaal wit worden. Het is boven nou eenmaal niet zo ruim en ik vind dat je meer ruimte maakt als je de boel fris kan houden. De kamer rechts gaat onze slaapkamer worden. De zwarte muur gaat een toffe grijs tint krijgen en de rest wordt lekker wit.

Lekker aan de klus

wonen op nummertje 63

Deze meid heeft dus nog niet vaak in haar leven geklust haha! Een stopcontact losschroeven had ik bijvoorbeeld nog nooit gedaan. Gelukkig hebben wij onze ouders die veel ervaring hebben en kunnen wij hun om hulp vragen. Wij hebben aan het begin teams gemaakt en mijn ouders en ik doen boven en Davey en zijn ouders zijn beneden lekker aan de gang. Fijne verdeling zo!

Onze slaapkamer

before and after

De muren op onze slaapkamer zijn echt dramatisch! Het zijn granol muren en deze zuigen ontzettend veel verf op. Het gekke is dat het alleen op onze slaapkamer drama is, terwijl wij beneden ook een beetje van zulk soort muren hebben. Maar het resultaat mag er echt zijn! Mijn moeder die kan echt oprecht goed sausen/verven of hoe je het ook wilt noemen. Bovendien werkt ze strak en eerlijk? Het ziet er ontzettend goed uit! Morgen gaan we kijken of er nog een laag overheen moet en ik denk dat dat wel moet. Op deze wand alleen al zit één pot verf op en dat is echt bizar veel!

Van paars naar wit

wonen op nummertje 63

Moet je kijken wat een verschil met de foto’s van het begin! De paarse muur is wit en klaar voor de groene kleur die er morgen op gaat. Wat ben ik benieuwd naar de kleur en ik kan niet wachten tot het zover is! Deze ruimte hebben Davey en zijn vader tot zich genomen en het resultaat ziet er nu al goed uit!

Ons kantoor

kantoortje

In ons huis willen wij heel graag een kantoor hebben. Zo gezegd zo gedaan. Mijn vader heeft zelfs al de eerste lamp hier opgehangen en kijk nou wat een leuke lamp!!

Een kleedkamer

onze kleedkamer

Omdat onze kamers niet zo heel groot zijn, hebben wij besloten om in één kamer een kleedkamer te maken. Zo’n leuk project is dit ook en kijk nou wat een veranderingen in twee dagen tijd. Heel dat groen is weggewerkt en wat ben ik hier blij mee!

Het pareltje van onze woning

gashaard

Het pareltje van onze woning is toch wel onze gashaard! Wat een gaaf ding is dit zeg! Waar je net nog vooral zwart zag, is het nu helemaal wit. Ik moet zeggen dat dit echt zoveel beter bij de haard past! Het is natuurlijk een pronkstuk en door het witte eromheen, komt de haard nu helemaal naar voren. Nog wat leuke decoratie en klaar. Ik zeg niks meer aan doen!

Zo, verhuisdagboek 1 zit er alweer op! In drie dagen tijd is er ontzettend veel gedaan en over een paar dagen is er nog meer veranderd. Al deze veranderingen zal ik vast leggen en in het volgende verhuisdagboek toelichten.

Wat voor kleuren heb jij in je woning?

Share:

5 Reacties

 1. 26 oktober 2020 / 10:09 am

  Wat een mooi huis! Ik dacht al direct dat dat paars vast geen blijvertje was, haha. Die granol-muren vind ik dus ook echt verschrikkelijk om te verven. Hier zijn ze allemaal zo… Ik heb beneden in de woonkamer een turquoise/blauwe muur. Ben ik nog steeds erg blij mee! Boven in de slaapkamer een wandje in een mooie warme grijstint en verder alles lekker licht gehouden. Ik zou ook wel ergens geel willen. Misschien ooit in de babykamer.
  Audrey onlangs geplaatst…10 ideeën voor een lekkere thuiswerklunchMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   4 november 2020 / 2:45 pm

   Wat lief, dankjewel! Haha nee paars is niet zo onze kleur!

 2. Wilma en cees
  27 oktober 2020 / 8:58 pm

  Ziet er goed uit.
  Heerlijk jullie eigen stekkie. Nu lekker klussen. En naar eigen wens kleuren en stijlen. Maar dat zit wel.goed.
  Succes

  • byrosann
   Auteur
   4 november 2020 / 2:45 pm

   Lief!! Het gaat heel snel allemaal!

 3. 2 augustus 2021 / 8:16 pm

  Wat een pareltje van een huis, hier hebben jullie vast en zeker iets moois van gemaakt! Hebben jullie ook gekeken naar de kwaliteit van jullie sloten, altijd goed om dit te checken wanneer je ergens komt wonen. Want dit het beste moment om sloten te vervangen, aangezien je dan zeker weet dat niemand anders de sleutels nog heeft van de woning.

  Groetjes,

  Felix
  Slotenmaker holland onlangs geplaatst…Hang en sluitwerk reparerenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.