The No Buy Challenge | zes maanden geen nieuwe kleding kopen

The No Buy Challenge

Het nieuwe jaar beginnen we goed door gelijk van start te gaan met een nieuwe challenge. Ik doe namelijk mee met The No Buy Challenge! Dit is een slow fashion challenge waarin je maar liefst een half jaar geen nieuwe en geen tweedehands kleding mag kopen. Een half jaar geen kleding kopen klinkt als een hele opgave. Toch wil ik graag meedoen om meer inzicht te krijgen in mijn kast en nog bewuster te worden op het gebied van slow fashion. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Zes maanden geen kleding kopen met The No Buy Challenge

Zes maanden geen kleding kopen? Ja je leest het helemaal goed. Van 1 januari tot 1 juli 2021, mag je helemaal niets kopen. Geen tweedehands kleding en ook niet items die duurzaam geproduceerd zijn. Oftwel helemaal niets, nada, noppes. Sara van When Sara Smiles en Marieke van The Green Girls Club, hebben deze no buy challenge opgezet. De dames organiseren deze  uitdaging omdat ze vinden dat modeliefhebbers wel een training tevredenheid kunnen gebruiken.

Een thema voor elke maand

De komende zes maanden, wordt er elke maand een ander thema behandeld. Op deze manier blijf je gemotiveerd en kan je je focussen op het thema in de desbetreffende maand. Het thema van de maand januari is bijvoorbeeld om je kledingkast eens flink onder handen te nemen, wat weer aansluit op het thema van de volgende maand. In februari is het namelijk tijd om je creativiteit los te laten op je kleding. Doordat je je kledingkast al heb opgeruimd, weet je wat je in je kast hebt hangen en kan je daardoor hele toffe outfits maken. Aan het einde van elke maand geef ik je een update hoe de maand is verlopen, wat er beter kan en wat mijn struggles waren. Zo kan ik aan het einde van de challenge terugkijken hoe het in zijn geheel is gegaan.

Waarom doe ik mee aan The No Buy Challenge?

Zelf doe ik mee omdat ik het gevoel heb dat ik qua slow fashion al een tijdje stil sta. In plaats van toffe outfits maken met de kleding die ik heb, droeg ik de laatste tijd steeds weer dezelfde items. De motivatie en zin moet weer terugkomen en daarom sprak deze challenge mij ook zo aan. We zijn alweer acht dagen verder en ik draag nu al meer verschillende outfits dan ik in de afgelopen maanden heb gedaan. Ik heb er zin in en ik weet dat het mij ook gaat lukken. Vorig jaar heb ik namelijk een challenge gedaan waarin ik drie maanden geen kleding kocht. Deze uitdaging ging goed en daarom denk ik dat nog eens drie maanden geen probleem moet zijn.

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met de thema’s!

Doe jij ook mee met The No Buy Challenge?

Share:

3 Reacties

 1. 25 januari 2021 / 8:40 am

  Wat goed! Ik ben hier zelf ook al een tijdje mee bezig en ook al regelmatig lange tijd niets gekocht. Ik heb nu ook weer een no buy die al sinds november ingegaan is. En eerlijk gezegd: het is echt een eitje. 😀

  En je bespaart zoveel geld en het is goed om voor het milieu en je maakt je huidige kleren op.

 2. 25 januari 2021 / 8:27 pm

  Wat goed dat er een thema is – denk dat het motiverend is. Bij No Buy Season vond ik dat ook heel fijn.

  Success met de challenge!
  Tea onlangs geplaatst…Weekend Happy List!My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.