Dit is mijn (avond) skincare routine voor een vette maar vochtarme huid

skincare routine voor een vette maar vochtarme huid

Een fijne skincare routine mag niet ontbreken in mijn dagelijks ritueel. Of ik nou wel of geen make-up draag, elke dag begin en eindig ik mijn dag met fijne producten die veel doen voor mijn huid. Vandaag deel ik mijn avond skincare routine voor een vette maar vochtarme huid. Benieuwd naar de producten? Lees dan snel verder!

De afgelopen maanden heb ik mij heel erg bezig gehouden met mijn huid en voeding. Mede dankzij dat heb ik ook mijn skincare routine aangepast naar onderstaande producten. Ik kan oprecht zeggen dat mijn huid een enorme verbetering heeft gekregen. Ik zie er stralender uit, minder moe en ik heb een fijne, gezonde glow over mijn gezicht.

Stap 1: reinigen van de huid

skincare routine voor een vette maar vochtarme huid

Het reinigen van mijn huid doe ik altijd met de Ultra Facial Cleanser van Kiehl’s. Ik heb een vette maar vochtarme huid en ik heb hiervoor een reiniger nodig die niet al te heftig is. De producten van Kiehl’s zijn vrij mild en vooral voor mijn huid daarom perfect. Hij haalt mijn make-up goed weg en ik heb het gevoel dat mijn huid echt schoon is.

Stap 2: reinigen van de huid deel 2

Garnier

vervolgens reinig ik mijn gezicht nogmaals, maar dan met een micellair cleanser van Garnier. Dit doe ik zodat de laatste restjes make-up hiermee echt weggehaald worden. Ik gebruik dit product al jaren en ik blijf het prettig vinden voor mijn huid.

Stap 3: toner aanbrengen

skincare routine voor een vette maar vochtarme huid

Niet alleen de cleanser is fijn van Kiehl’s, de toner is ook een geweldig product. De Ultra Facial Toner komt uit dezelfde lijn als de cleanser. Wederom een heel prettig product, waar mijn huid echt goed op reageert.

Stap 4: serum

skincare routine voor een vette maar vochtarme huid

Een serum is iets wat niet mag ontbreken in mijn skincare routine. Sinds een paar maanden gebruik ik de Advanced Night Repair serum van Estee Lauder. Een rip uit mijn lijf en zo dubbel en dwars waard! Mijn huid is mede door dit serum de afgelopen maanden enorm verbeterd. Ik heb nu een mooie gloed over mijn gezicht heen, ik zie er minder dof uit en de lijntjes zijn een stuk minder.

Stap 5: moisture

skincare routine

Omdat mijn huid vochtarm is, gebruik ik altijd een moisture voor mijn nachtcrème. De Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate van Clinique is echt een top product. Het geeft mijn huid net het extra beetje vocht wat hij mist. Ondanks dat het een wat duurder product is, is het wel de moeite waard. Overigens koop ik bijna altijd mijn verzorgingsproducten als het 20% of meer korting is.

Stap 6: oogcrème

skincare routine

Sinds kort gebruik ik een oogcrème van Clinique. Het is een hele fijne crème die ook echt wat doet voor je ogen. Zo zijn mijn ogen niet zo droog, zie ik er frisser uit en bovendien voelt het prettig aan. Een aanrader dus!

Stap 7: nachtcrème

Skincare routine

Als nachtcrème gebruik ik de Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator van Clinique. Het is een wat dikkere gel crème die fijn op de huid ligt. Zodra ik dit product op mijn gezicht gebruik, voel ik gewoon dat de crème intrekt in mijn huid. Ook merk ik als ik hem een paar avonden niet gebruikt. Mijn huid is een stuk droger en voelt niet prettig aan. Een toppertje dus!

Mede door deze skinare routine is mijn huid ontzettend verbeterd de afgelopen maanden. Niet alleen deze routine heeft mijn huid verbeterd. De juiste voeding heeft ook heel erg meegespeeld en in combinatie met elkaar, heb ik nu een fijne huid. Natuurlijk heb ik weleens pukkeltjes en plekjes, dat hoort er nu eenmaal bij. Dat zijn hormonen en daar heb je vrij weinig controle over. Toch ben ik blij dat ik deze skincare routine voor een vette maar vochtarme huid heb ontdekt.

Welk product is echt onmisbaar in jouw routine? 

Share:

1 Reactie

  1. 7 december 2020 / 12:24 am

    Ik heb al heel veel goede verhalen gehoord over de producten van Kiehl’s, alleen heb ik ze nog nooit zelf uitgeprobeerd. Ik gebruik momenteel de producten van CeraVe. Ik heb dit merk uitgevonden via TikTok en ik ben helemaal fan!
    Yaika onlangs geplaatst…Zo kijk ik tegen de Zwartepietendiscussie aanMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.