Reading challenge 2021 – 35 boeken in een jaar tijd lezen

Reading challenge 2021 35 boeken

Vorig jaar ging ik de uitdaging aan om 20 boeken in een jaar tijd te gaan lezen, dit jaar doe ik het anders. Mijn vorige doel had ik namelijk al vrij snel behaald en daarom leg ik de lat dit jaar wat hoger. Ik ga de reading challenge 2021 doen en die bestaat voor mij uit maar liefst 35 boeken! Hoe ik dit voor elkaar wil krijgen? Lees dan snel verder!

Reading challenge 2021 – 35 boeken

Lezen is iets wat ik dagelijks wel doe en ik haal er ontzettend veel plezier uit. Ik zit dan altijd helemaal in mijn eigen wereld en kan echt opgaan in een verhaal. Omdat ik zo vaak lees, heb ik mijn vorige challenge ook heel snel behaald. Daarom doe ik er dit jaar een schepje boven op en wil 35 boeken gaan lezen in 2021. De reading challenge 2021, doe ik via de app Goodreads. Hier kan je bijhouden welke boeken je hebt gelezen, welke er nog op je te lezen lijstje staan en kan je reviews opzoeken. Ik vind dit een fijne app en gebruik hem daarom ook regelmatig voor bijvoorbeeld reviews.

Hoe wil ik dan zoveel boeken gaan lezen in een jaar tijd?

Als ik deze challenge wil gaan volbrengen, moet ik volgens Goodreads elke maand ongeveer drie boeken lezen. Dit is iets wat ik in principe best zou kunnen halen. Ik lees ongeveer drie a vier boeken in een maand en soms wat minder. Het ligt er ook echt aan wat voor soort boek ik aan het lezen ben en of het een dik boek is. Toch is lezen iets wat ik heel graag doe en iets wat ook elke dag doe. Daarom denk ik dat het wel moet gaan lukken. Mocht het nou niet lukken, is dat natuurlijk ook geen probleem.

Hoever ben ik met de challenge?

Aangezien het al eind januari is, is het wel handig om een paar boeken te hebben gelezen. Gelukkig is dit ook het geval en staat de teller nu op drie boeken. Ik was bezig met de boekenserie School of Good and Evil en het laatste boek heb ik van het weekend uitgelezen. Nu wil ik voor de zesde keer de boeken van Twilight lezen. Elk jaar lees ik ze en ik heb er nu ontzettend veel zin in haha!

Ik heb in ieder geval heel veel zin in deze uitdaging en ik kan ook niet wachten om nieuwe boeken te ontdekken. Zodra ik een boek lees, verlies ik mezelf altijd in een boek en dat is zo’n heerlijk gevoel. Bovendien zorgt het voor rust in mijn hoofd en ik leer elke keer weer nieuwe dingen.

Lees jij graag een boek?

Share:

6 Reacties

  • byrosann
   Auteur
   29 januari 2021 / 12:57 pm

   Oeeh goed bezig!!

 1. 29 januari 2021 / 6:35 pm

  Goed bezig! Ik heb mijn reading challenge dit jaar op 21 gezet en ben nu bezig in boek 4 van het jaar. Het is nog nooit zo vlot gegaan, maar ik ben benieuwd of het zo goed gaat blijven lopen. Nu ben ik wel benieuwd naar de boeken die jij al hebt gelezen.

 2. Kirsty
  30 januari 2021 / 11:24 am

  Wat leuk dat je je challenge dit jaar hebt verhoogd naar 35! Ik doe standaard elk jaar een challenge van 52 boeken, dus een boek per week. Tot nu toe gaat het heel goed en heb ik al 8 boeken gelezen, maar ik moet ook zeggen dat het bij mij of supersnel gaat of dat ik juist totaal geen focus heb. Echt een middenweg heb ik niet. Vorig jaar had ik door corona wel een slechtere focus, wat jammer is omdat lezen één van de weinige dingen is die we nu kunnen doen waardoor ik echt ontspan. Dit jaar lijkt het tot nu toe wel heel goed te gaan, zolang ik mijzelf maar dwing mijn telefoon weg te leggen.
  Succes met je challenge!

 3. 31 januari 2021 / 8:11 pm

  Wow, goed bezig! Ik zou willen dat ik 10 boeken per jaar zou kunnen lezen, maar lezen is helaas niet voor mij weggelegd. Ik heb sinds een maandje storytell én dit werkt gelukkig wel heel goed voor mij. Als ik mijn dagelijkse wandeling maak, luister ik lekker een boek. Ideaal!
  Yaika onlangs geplaatst…Deze 10 pinterest tips hebben mijn blog enorm laten groeienMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.