Plannen in een Moleskine agenda • hoe plan ik alles in?

Plannen Moleskine agenda

Plannen is iets wat een wekelijks onderdeel is van mijn routine. Ik schrijf op wat ik nog moet doen, wanneer het moet gebeuren en welke afspraken er op de planning staan. Ook al heb ik altijd veel plezier van de Structuurjunkie planner, ik ben ook weleens toe aan iets anders. Na wat speurwerk op Google kwam ik terecht op de planners van Moleskine en ik besloot er één aan te schaffen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met plannen in een Moleskine agenda. Benieuwd geworden naar het artikel? Lees dan snel verder!

Vormgeving van de Moleskine agenda

Mijn eerste indruk van de Moleskine agenda is positief. Al vond ik hem bij binnenkomst eerst wat aan de kleine kant. Toch merk ik er niks van dat dit een wat kleiner formaat is. Daarnaast voelt de kaft lekker in de hand en is hij prettig om even snel mee te nemen.

Plannen in een Moleskine agenda

De reden dat ik heb gekozen voor deze agenda is omdat je veel schrijfruimte hebt voor je to do’s. Links heb je het weekoverzicht en rechts heb je vrije ruimte om te schrijven. Dit is iets wat ik bij veel andere planners en agenda’s miste. Het weekoverzicht is voor mij voldoende ruimte om mijn afspraken op te schrijven en rechts heb ik alle ruimte om mijn to do’s in te verwerken.

Plannen Moleskine agenda

Links schrijf ik zoals je ziet mijn afspraken op en rechts mijn to do’s. Vaak deel ik mijn to do’s op in verschillende kopjes. Ik begin elke week de bladzijde met mijn website. Hier schrijf ik de dingen op die ik wil gaan doen en plan ik vooruit. Ik schrijf bewust geen to do op, omdat ik merk dat dit juist minder motiverend voor mij werkt. Door er onderwerpen aan te koppelen, kijk ik veel positiever naar de dingen die ik moet gaan doen. Gek hoe een brein kan werken! 😉

Vervolgens ga ik verder met dingen die ik in huis gedaan wil hebben. De administratie doen staat er elke week op, maar het schoonmaken van de kastjes bijvoorbeeld niet. Zo weet ik wat er allemaal moet gebeuren en kan ik zelf invullen wanneer ik dat wil gaan doen.

Ten slotte eindig ik met een persoonlijk to do lijstje. Hier schrijf ik bijvoorbeeld op wat ik nog wil gaan doen voor mijn Instagram account. Maar ik schrijf hier ook op als ik bijvoorbeeld die bewuste week een boek uit wil lezen. Op deze manier hou ik het luchtig en doordat het geen verplichting is, doe ik het juist allemaal met plezier.

De pluspunten en minpunten

Elke agenda of planner heeft zo zijn pluspunten en minpunten. Wat de punten van de Moleskine agenda zijn?

Pluspunten:

  • Compact
  • Genoeg schrijfruimte voor je to do’s
  • Genoeg schrijfruimte voor afspraken
  • Bevat maandoverzichten
  • Heeft een opbergvakje achterin

Minpunten:

  • De geschreven tekst schijnt licht door op de volgende pagina
  • De schrijfruimte voor afspraken is wat aan de kleine kant, voor als je bijvoorbeeld studeert.
  • Is wat aan de prijzige kant. Ik betaalde er ongeveer € 23,00 voor.

Zelf ben ik blij met mijn Moleskine planner en gebruik ik hem met veel liefde. Of ik hem volgend jaar ook zou kopen, durf ik nog niet te zeggen. Ik ben dol op planners en agenda’s en het kan zomaar zijn dat ik over een paar maanden een nieuwe op de kop heb getikt.

Wat voor soort planner/agenda heb jij?

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.