Plannen in de Structuurjunkie Light • hoe plan ik alles in?

Sctructuurjunkie planner light (4)

Een goede planning maken is een must voor mijn nogal eens chaotische hoofd. Daarom heb ik nog niet zolang geleden een nieuwe planner gekocht en wat voor één! Plannen in de Structuurjunkie Light werkt helemaal fantastisch. Hoe ik dat dan doe? Dat vertel ik in dit artikel.

Ik vind het fijn om te werken met kleurcodes, tijdblokken en om ruimte te hebben voor mijn creativiteit. Voorheen heb ik een bullet journal gehad en het creatieve gedeelte vond ik hier fijn aan. Het plan gedeelte daarin tegen ging soms wat lastiger. Vooral als ik het druk had kon ik het niet altijd opbrengen om eerst een planning te tekenen. Het werd daarom ook tijd voor iets nieuws en voor meer structuur in mijn leven.

De Structuurjunkie Light

Sctructuurjunkie planner light

Eigenlijk mocht ik geen planner meer kopen van mezelf, want ik heb er al genoeg. Toch kon ik deze niet laten liggen. Vooral toen ik het kleurtje zag was ik verkocht. Daarnaast heeft mijn lieve vriendin Vera van Face2Beauty deze planner ook. Zij is er erg enthousiast over en daarom wou ik deze planner onder andere ook hebben. Ik hou van overzicht en structuur en qua planning moet het allemaal overzichtelijk zijn. De Passion Planner heb ik ook in huis, maar die is lang niet zo fijn als de Structuurjunkie planner light.

Waarom heb ik gekozen voor deze planner en niet de originele?

Structuur en overzicht is iets wat ik nodig heb om meer rust te creëren in mijn hoofd. Deze planner heeft dan ook alles wat ik nodig heb zonder te veel poespas. De originele planner heeft meer opties, zoals bijvoorbeeld doelen uitwerken. Persoonlijk heb ik dit allemaal niet nodig en weet ik ook van mezelf dat ik hier geen gebruik van ga maken. Daarom zou het zonde zijn als ik voor een dikkere planner ga, waarvan ik weet dat ik er niet optimaal gebruik van ga maken. Gelukkig heeft Cynthia Schultz, de oprichter van deze planner, een light versie gemaakt.

Plannen in de Structuurjunkie Light

Sctructuurjunkie planner light

Als je de planner zo ziet, zie je dat er veel ruimte is voor je to do’s. Daarnaast heb je nog een ‘leeg’ veld, waar je eventuele overige dingen in kan opschrijven. De weekenden zijn niet zo groot en dat maakt in mijn geval niet zoveel uit. Als je juist in het weekend veel doet, dan kan ik mij voorstellen dat de vakjes wat klein zijn.

In mijn planning werk ik met twee kleuren. De reden hiervoor is dat als ik teveel verschillende kleuren gebruik, ik het overzicht verlies. Daarom heb ik in mijn planning gekozen voor een gele en een blauwe kleur. Op de één of andere manier werken deze kleuren fijn in mijn hoofd. Misschien omdat ze beiden opvallend zijn? Of dat het juist frisse kleuren zijn? Geel gebruik ik voor sporten, want dat doet deze girl tegenwoordig. Blauw gebruik ik voor afspraken. Voor mijn taken heb ik geen kleur omdat het anders in mijn hoofd te rommelig gaat worden.

Elke zondag maak ik de planning voor de komende week. Wat ik doe:

 • Ik check de agenda op mijn telefoon om te kijken wat er op de planning staat deze week.
 • De afspraken zet ik vervolgens in mijn weekoverzicht en kleur ik blauw.
 • Bij ‘taken’ zet ik vervolgens neer waar ik aan wil werken deze week en wat ik nog wil doen.
 • Niet al mijn taken plan ik in één keer in. Soms weet ik niet precies wanneer ik wat wil doen. Mocht ik het onverwachts toch gedaan hebben dan kleur ik het vakje gewoon in.
 • Als ik een avondje voor mezelf wil plannen of met mijn vriend, dan zet ik dat er ook gewoon in. Natuurlijk kan het anders lopen, maar ik vind het een prettig idee om overzicht te hebben
 • Tot slot schrijf ik de goals op waar ik deze week aan wil werken, of gedaan wil hebben. Dit werkt ook heel motiverend!

Deze manier van plannen zorgt ervoor dat ik productief blijft en dat is iets wat ik nodig had. Vaak vulde ik een planner in en legde ik die de rest van de week vervolgens aan de kant. Met deze planner heb ik dat totaal niet. Helemaal top dus! Ben je benieuwd geworden naar de planner? Dat snap ik! 😉 De Structuurjunkie Light heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer rust heb gekregen in mijn hoofd. Mocht je hem willen bestellen? Klik dan hier.

Met welke planner werk jij? 

Share:

11 Reacties

 1. 24 juni 2020 / 9:42 am

  Woww je boekje ziet er echt heel leuk en gestructureerd uit ! Ik heb zelf een bullet journal aan de haak geslagen en zal hier wat meer beginnen in werken. Ik heb ook even wat meer structuur in mijn leven nodig en via mijn Bujo wil ik dit bereiken !

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 11:03 am

   Dankjewel!! Altijd leuk om zelf een planning te maken!

 2. 24 juni 2020 / 11:12 am

  Wat slim om iedere zondag een planning voor de komende week te maken. Ik probbeer altijd een beetje een zelfde soort planning aan te houden, maar op een gegeven moment verslapt het bij mij toch altijd wel. Ik ga het eens proberen om het iedere zondag te doen. Zo weet je veel beter waar je aan toe bent volgens mij.

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 11:31 am

   Het op zondag inplannen heeft mij zoveel geholpen! Ik heb nu ook echt overzicht! 😀

 3. 25 juni 2020 / 8:15 am

  Wat ziet jouw planning er netjes uit! Bij mij is het vaak echt een boeltje krabbels en een regenboog aan kleurtjes… Ik gebruik zelf de Mascha planner, die heeft vanwege het feit dat hij geen data heeft en zo best wat weg van een bujo vind ik.
  Amber / Ambers Things onlangs geplaatst…Instagram // 11 powervrouwen om te volgenMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 11:31 am

   Wat lief Amber, thanks! De Mascha planner heb ik ook een tijdje gehad, die is ook fijn!

 4. 26 juni 2020 / 1:08 pm

  Ah heerlijk, I love plannen! Ik vind jouw systeem ook heel fijn en overzichtelijk. Ik maak zelf echt to do lijstjes van hier tot de achterdeur, dus deze planner zou denk ik net niet helemaal goed bij mij passen. Ik switch eigenlijk al eeuwen tussen een ‘gewone agenda’ met rechts een notitieblaadje (van Moleskine) of mijn bullet journal. Wie weet dat ik nog een keertje iets anders proberen. Je hebt me in ieder geval weer helemaal enthousiast gemaakt, hihi. Liefs!
  Stella onlangs geplaatst…Gebroken hart, breinchaos en keuzes makenMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 12:00 pm

   Oh je wilt niet weten hoeveel planningen ik heb gehad haha! Al moet ik wel zeggen dat deze planner echt veel voor mij doet. Ik heb eindelijk niet meer zoveel onrust in mijn hoofd en dat is best wel fijn! 😀

 5. 30 juni 2020 / 10:21 am

  Wauw wat een fijne planning! Ik schrijf elke dag een to do lijstje en heb een whiteboard in de keuken hangen met afspraken (werk/sport/afspraken) dat werkt voor mij wel goed. Maar soms mis ik toch een wat uitgebreidere planning. Ik vind deze light versie wel fijn omdat ik niet mega gestructureerd ben!

 6. 6 juli 2020 / 3:55 pm

  Ziet er overzichtelijk uit. Ik gebruik zelf een simpel notitieboek met het bullet journal systeem voor werk en voor ons huishouden. Voor de lol gebruik ik een happy planner. Voor projecten print ik nog wel eens speciale pagina’s uit die ik zelf maak.
  UIteindelijk kun je wel een mooie planner hebben, maar als je zelf niet helder hebt wat er moet gebeuren dan is een planner best nutteloos.

  • byrosann
   Auteur
   9 juli 2020 / 2:36 pm

   Nou precies dat! Hoeveel planners ik wel niet heb gehad voor de mooi. Niet te doen. Daarom ben ik ook zo blij met mijn huidige planner. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.