Outfit: een fijne duurzame basic jurk van Armedangels

basic jurk van Armedangels

Als er iets is wat ik belangrijk vind in een outfit, is dat het fijn moet zitten. Niks is zo vervelend als je een kledingstuk draag waarvan je weet dat hij je geen comfort geeft. Deze fijne duurzame basic jurk van Armedangels is het voorbeeld van comfort.

Sinds een jaar ongeveer ben ik gestopt met het kopen van fast fashion. Het steeds maar moeten kopen en het goedkoopste willen scoren begon mij steeds meer tegen te staan. Steeds meer ging ik mij inlezen over de gevolgen van fast fashion en ik schrok hier oprecht heel erg van. Als je op dit artikel klikt lees je wat fast fashion is.

basic jurk van Armedangels

Duurzame basic jurk van Armedangels

Misschien heb je weleens gehoord van dit merk, of misschien wel helemaal niet. Armedangels is een merk die duurzaam produceert en uitsluitend gebruik maakt van duurzame materialen. De prijzen zijn goed betaalbaar en je krijgt er ook echt hele leuke items voor terug. Al tijden ben ik op zoek geweest naar een lange basic zwarte jurk. Een jurk die je zowel in de zomer als in de winter kan dragen. Deze jurk zag ik op de site van Wolf and Storm staan en was gelijk gekocht.

Deze jurk voelt heel zacht en licht aan. Dit komt omdat Armedangels voor deze jurk Ecovero hebben gebruikt. Dit is de duurzame variant van viscose. Ik meen het oprecht als ik zeg dat ik nog nooit zo’n zacht kledingstuk heb aangehad. Het is een recht model en valt mooi naar beneden. Zelf heb ik hem wel gecombineerd met een riem, omdat ik dat net wat mooier vind staan bij mezelf. Al zou ik hem ook gerust zonder riem dragen.

Fair geproduceerd

Veel merken zijn tot op de dag van vandaag niet transparant over het feit waar en hoe hun kleding worden gemaakt. Armedangels is gelukkig een merk die zich inzet voor de welzijn van mensen. Bij elk kledingstuk kan je daarom ook vinden in welk land en hoe het gemaakt is. Deze jurk is bijvoorbeeld fair geproduceerd in Portugal.

basic jurk van Armedangels

De rest van mijn outfit

De rest van mijn outfit bestaat uit een blouse, tas en sneakers. De blouse is van Asos en heb ik gescoord in een tweedehandswinkel. Hij is mij net iets te klein en daarom draag ik hem graag open op een jurk of op een broek met een shirt eronder. Mijn meest gedragen schoenen zijn deze sneakers van Fila. Ze lopen heel fijn en ze matchen heel makkelijk bij verschillende outfits. De sieraden die ik draag hebben allemaal een betekenis voor mij. Ik weet precies wanneer ik ze heb gekocht of heb gekregen. Er zit dus altijd wel een bepaald verhaal achter.

Meer kleding van Armedangels kopen?

In de toekomst zou ik zeker vaker wel kleding willen aanschaffen van dit fijne merk. Ik vind het belangrijk dat een merk op een duurzame manier hun kleding produceer. Daarnaast is het voor mij net zo belangrijk dat de mensen die deze kleren maken goede arbeidsomstandigheden hebben. Op de sitevan Armedangels zie je ook wat hun beleid is betreft duurzaam zijn en hoe ze met mensen omgaan. Dit is zo belangrijk en ik waardeer het zo erg als een merk hier eerlijk over is.

Als je op de site gaat kijken en je ziet de prijzen schrik dan niet. Je zal misschien gewend zijn aan een Primark shirtje van nog geen € 5,00. Bedenk je dan even hoe dit kledingstuk geproduceerd is. Hebben er mensen onder geleden. Voor die prijs kan ik je vertellen dat dit het geval is. De jurk die ik heb gekocht van Armedangels kost € 50,00 en dat is een eerlijke prijs voor een eerlijk kledingstuk.

Heb jij weleens een duurzaam kledingstuk gekocht?

Share:

10 Reacties

  • byrosann
   Auteur
   9 juli 2020 / 2:36 pm

   Zo lief Stella, dankjewel!

 1. 7 juli 2020 / 1:40 pm

  Dat is een mooie basic jurk! En fijn om te weten dat het ook duurzaam is!

  • byrosann
   Auteur
   9 juli 2020 / 2:35 pm

   Hij zit ook nog eens heel lekker!!

  • byrosann
   Auteur
   9 juli 2020 / 2:32 pm

   Wat lief, dankjewel Marloes!

 2. 7 juli 2020 / 11:43 pm

  Zo goed dat je zo bewust omgaat met het kopen van kleding. Ik ben mezelf de laatste tijd aan het verdiepen in de donkere wereld van fast fashion en ik probeer tegenwoordig dan ook vaker langs tweedehands winkels te gaan. De jurk staat je super én ik vind het een heel leuke outfit die je aan hebt. Love it!
  Yaika onlangs geplaatst…5 tips om slaapproblemen te verhelpen zonder medicatieMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   9 juli 2020 / 2:33 pm

   Zo lief! De fast fashion heeft best wel een donkere wereld en dat is verschrikkelijk. Wat er allemaal wel niet tijdens het proces gebeurd..

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:34 pm

   Thanks Fabienne, super lief van je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.