Moeite met opruimen? Met deze tips gaat het zoveel makkelijker!

opruimen

Opruimen is iets waar ik nou niet bepaald dol op ben. Aan de ene kant word ik ontzettend blij van een opgeruimde kamer, maar aan de andere kant heb ik nooit zin in om het te doen. Toch krijg ik het elke week weer voor elkaar om mijn kamer opgeruimd achter te laten. Hoe ik dat doe? Ik geef je tips zodat jij ook gemotiveerd gaat opruimen!

Doe een fijn muziekje aan

First things first: muziek. Voordat ik ga opruimen zorg ik er eerst voor dat ik een fijn muziekje op zet, zodat ik swingend mijn kamer ga opruimen. En eerlijk? Muziek maakt alles zoveel beter!

Verzamel al je troep voordat je echt gaat opruimen

Overzicht is voor mij een belangrijk iets en met al die troep heb ik dat dus niet. Verzamel eerst de troep die je wilt gaan opruimen, zodat je weet waar je moet gaan beginnen.

Zet een wekker en probeer om binnen een bepaald tijdbestek op te ruimen.

Ik hou wel van een challenge en door mezelf een tijd te geven, word ik ook veel productiever. Zet bijvoorbeeld een timer van 30 minuten en probeer alles op te ruimen. Doordat de klok door tikt en je daarom een bepaalde druk voelt, wil je doorgaan.

Zorg ervoor dat je telefoon op stil staat, want afleiding

Mijn telefoon is mijn grootste afleidingsbron. Als ik mijn eigen even verveel, pak ik  al snel mijn telefoon erbij. En wat dacht je ervan als hij continu trilt? Het is net een magneet waar ik elke keer naartoe getrokken wordt. Daarom is het goed om je telefoon op stil te zetten en ergens weg te leggen. Geen telefoon = geen afleiding. Hij mag alleen gebruikt worden om een ander leuk muziekje op te zetten. 

Opruimen is ook gelijk een work-out

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik muziek hoor ga ik dansen. Je kan opruimen dan ook gelijk zien als een work-out en dan heb je dus twee vliegen in één klap. Ten eerste heb je straks een opgeruimde kamer of huis en ten tweede heb je je beweging ook al gehad. Win-win situatie right?

Beloon jezelf als je klaar bent met opruimen

Als je iets moet doen waar je geen zin in hebt, kan je altijd gaan werken met een beloningssysteem. Wees streng voor jezelf en zeg dat je iets mag doen of eten of wat dan ook, als je taak is gedaan. Mijn beloning is bijvoorbeeld een paar hoofdstukken lezen van mijn boek, of even een aflevering kijken van mijn serie.

Zet die knop om en gaan met die banaan

Ja ik weet het, opruimen is niet perse leuk. Toch is het goed om die knop om te zetten, verstand op nul en gaan met die banaan. Een opgeruimd huis is niet alleen prettig om in te leven, het is ook goed voor je hoofd. Zodra het bij mij opgeruimd is, voel ik mij ook een stuk leger in mijn hoofd, wat weer goed is voor mezelf.

Als ik het kan, dan kan jij het ook! Uiteindelijk is het fijn om bezig te zijn en een opgeruimd huis te hebben. Plan ook voor jezelf een moment in wanneer je het wilt gaan doen. Op deze manier blijf je er niet telkens mee in je hoofd zitten.

Heb jij nog een ideale opruim tip?

Share:

7 Reacties

  • byrosann
   Auteur
   23 maart 2020 / 7:32 pm

   Een podcast is ook een goeie, die ga ik onthouden!

  • byrosann
   Auteur
   25 maart 2020 / 10:04 am

   Haha lastig is dat dan he! Toch is het altijd zo fijn als het gedaan is.

  • byrosann
   Auteur
   25 maart 2020 / 10:05 am

   Oh wat leuk Country muziek! Ik ga dat de volgende keer ook eens opzetten. 😀

 1. 24 maart 2020 / 10:21 am

  Jaaa ik vind het best leuk om op te ruimen. Helemaal met muziek aan. Vaak haal ik alle kastjes helemaal leeg en er gaat dan ook heel veel naar de kringloop. Zo wordt het weer lekker overzichtelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.