Op zoek naar een nieuwe hobby? Ontdek de wereld van waterverven!

waterverven

Creatief bezig zijn, is iets wat ik graag doe. Ik hou ervan om mijn creativiteit op de loop te laten en daarom heb ik eigenlijk altijd wel projecten. Mijn nieuwste hobby is waterverven en dit is iets wat ik echt graag doe. Ik kan mijn hoofd leegmaken en ik vind het geweldig om de mooiste creaties te maken. In dit artikel wil ik je kennismaken met deze te leuke hobby.

Voordat ik verder ga met dit artikel wil ik even wat dingen op een rijtje zetten. De dingen die ik heb gemaakt ben ik oprecht trots op en ik krijg er leuke complimenten over. Dat wil niet zeggen dat ik iemand ben die zichzelf geweldig vind en daarover alleen maar wil praten. Zo’n beeld wil ik namelijk absoluut niet afgeven en creëren.

Hoe ben ik op waterverf gekomen?

Deze hobby is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Mijn zusje is een heel creatief persoon en zij is degene die mij kennis heeft laten maken met waterverf. Ze maakt elke keer de mooiste creaties en ik had het idee dat ze hier ook rustig door werd. Hierdoor ging ik nadenken, want ik heb regelmatig onrust in mijn hoofd en had iets nodig om tot rust te komen. Bovendien wou ik ook mooie dingen creëren. Na wat advies van mijn zusje heb ik spullen besteld en kon mijn waterverf avontuur beginnen.

Creatief bezig zijn

Het creatieve gedeelte van waterverf vind ik heel fijn. Ik vind het leuk om iets te creëren en van een leeg canvas naar een mooi eindresultaat te gaan die je zelf heb gemaakt. Al sinds ik een klein meisje was, vond ik het heerlijk om te knutselen, tekenen, verven en alles wat met creëren te maken had. Daarom is het extra leuk dat ik mijn creativiteit nu kan loslaten in waterverf.

Rust in mijn hoofd door waterverven

Maar het allerfijnste aan waterverven is dat het mij rust brengt in mijn hoofd. Als ik er eenmaal mee begin verlies ik de tijd en ga ik helemaal op in de wereld van water en prachtige kleuren verf. Juist door er zo intensief mee bezig te zijn, krijg ik rust in mijn hoofd. Omdat ik regelmatig een overprikkeld gevoel heb, waardeer ik het enorm dat ik door zo’n hobby de rust krijg die ik zo hard nodig hebt. Geweldig is dat!

Wat heb je allemaal nodig?

Als je wilt beginnen aan waterverven heb je helemaal niet zoveel nodig. Je hebt watververf, water, een kwast en dik waterverf papier nodig. Ik kan me voorstellen dat je met een setje van bijvoorbeeld de Action helemaal tevreden kan zijn. Snap ik. Alleen neem ik aan dat je ook een mooi resultaat wilt krijgen en dat krijg je niet met een setje van de Action. Bovendien vallen de prijzen voor goede waterverf wel mee. Zelf verf ik graag met Van Gogh waterverf en heb ik daar een kit van waar 12 kleuren inzitten. Deze kleuren kan je gebruiken op zichzelf en je kan er prachtige kleuren mee creëren door te mengen. Binnenkort komt er een artikel online waar ik alles nog eens apart en uitgebreider benoem.

Mijn kunstwerken

Hieronder zie je een aantal waterverf kunstwerken die ik heb gemaakt. Ik zeg natuurlijk kunstwerken met een knipoog, al ben ik wel heel trots op wat ik heb gemaakt. Alles wat ik heb geverfd heb ik gedaan door middel van tutorials zoals van bijvoorbeeld Makoccino. Dankzij haar heb ik bepaalde technieken geleerd en leer ik nog steeds van haar. Andere dingen die ik heb gemaakt, heb ik op Pinterest of Instagram gevonden.

waterverven waterverven waterverven

Zoals je ziet is waterverven echt een hele toffe hobby. Wil je een nieuwe hobby hebben? Check dan zeker waterverven.

Heb jij een hobby die echt een aanrader is om te doen?

 

Share:

10 Reacties

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:32 pm

   Zo lief, dankjewel!

 1. 13 juli 2020 / 2:22 pm

  Jij bent hier zo goed in! Vind het echt heel knap.

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:32 pm

   Hou op hoor jij haha! <3

 2. 13 juli 2020 / 6:34 pm

  Ik ben zo niet handig en creatief genoeg voor dit en vind jouw werk dus echt heel mooi! Ik ben sinds kort in de tuin aan het prutsen iets totaal nieuws en het bevalt. Die smalle werkjes van je, het zou me niets verbazen als die (gelamineerd) te verkocht zouden worden als boekenlegger.

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:32 pm

   Ah wat lief, dankjewel!! Nou toevallig heb ik er twee boekenleggers van gemaakt haha! Wel aan mijn zusje en schoonmoeder gegeven hoor! 😉 Ik denk dat het ook best rustgevend is om in de tuin te werken.

 3. 14 juli 2020 / 10:09 pm

  Wat een toffe hobby! Ik zag je creaties al een paar keer voorbij komen op Instagram. Je mag er zeker trots op zijn, ze zien er super uit. Het lijkt me heerlijk om nergens aan te denken en gewoon lekker creatief bezig te zijn. Als ik klaar ben met mijn scriptie, ga ik het zeker een keer uitproberen!
  Yaika onlangs geplaatst…Stedentrip Dublin: Wat te doen in Dublin?My Profile

  • byrosann
   Auteur
   22 juli 2020 / 3:20 pm

   Aaah zo lief van je! Het is ook echt een ontzettende leuke hobby om te doen! 😀

 4. 15 juli 2020 / 10:55 am

  Ik vind dit zo leuk! Ik heb alleen al eens waterverf papier bij de Action gekocht en toen wilde het niet zo goed. Zou het papier nu verbeterd zijn? Waar haal jij het papier?

  • byrosann
   Auteur
   22 juli 2020 / 3:22 pm

   Ohhh nee je zou echt papier moeten proberen van Canson! Dit is een heel fijn merk en werkt prettig met waterverf! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.