Op deze manieren wil ik goed voor mijn lichaam en geest zorgen

goed voor mijn lichaam en geest zorgen

Begin van deze maand heb ik het roer weer eens lekker omgegooid. Al tijden voel ik mij niet fijn in mijn lichaam. Ik at namelijk ongezond, had amper beweging en ik nam niet de tijd voor een uitgebreide gezicht en lichaamsverzorging. Tijd om daar verandering in te brengen en het is nu tijd om goed voor mijn lichaam en geest te zorgen. Ik heb een aantal drastische stappen (voor mij doen dan) gemaakt en daar ga ik vandaag wat over vertellen.

Even een disclaimer vooraf. Ik vind niet dat ik moet afvallen, want ik ben helemaal oké met hoeveel ik weeg. Gewicht is echt niet iets waar ik mij druk om en ga maken. Waar ik wel waarde aan hecht is hoe ik mij voel in mijn lichaam. Als ik happy ben met mezelf ongeacht hoe ik eruit ziet, dan is dat dikke prima. Het probleem is alleen dat ik mij niet zo prettig voel en dit heeft niks met gewicht te maken. Waar het wel mee te maken heeft is dat ik niet zo gezond eet, amper beweging heb en geen tijd neem om goed voor mezelf te zorgen. Door goed te eten, wat meer te bewegen en voor mezelf te zorgen, voel ik mij fijn. Uiteindelijk is dat het waar het om draait. Hoe ik mij voel in mijn lichaam.

Aangemeld bij de Weight Watchers

Jup, deze meid heeft zich weer aangemeld bij de Weight Watchers. Dit heb ik niet gedaan om af te vallen! Nee ik doe dit zodat ik wat meer grip heb op mijn ongezonde eetpatroon. De afgelopen maanden at ik bijna elke dag wel een koekje, snoepje of wat anders ongezonds. De balans tussen gezond eten en ongegeneerd schransen was gewoon weg. Hierdoor voel ik mij niet prettig en ik merkte dat ik de grip op mijn voormalige eetpatroon kwijt was. Door mezelf aan te melden bij de Weight Watchers, hoop ik dat ik weer de balans kan vinden.

Chloe Tings challenge

Iets waar ik onlangs impulsief mee ben begonnen, zijn de sport challenges van Chloe Tings. Het sporten heb ik opgepakt samen met mijn zusje en daar ben ik wel heel erg blij mee. Het zijn pittige work-outs en dit doen we vijf dagen per week. Wij doen de Summer Shred Challenge en deze duurt 28 dagen. Ik vind het heel tof om te zien dat ik langzaam sterker wordt en dat ik ook daadwerkelijk al iets zie. Het sporten zelf heb ik lange tijd vermeden omdat ik er echt een hekel aan had. Nu ik sport voel ik mij beter, ik slaap beter en het gevoel wat je krijgt als je klaar bent met een pittige work-out is geweldig. Nooit verwacht dat ik hier ooit nog zo over zou denken.

Actief bezig zijn met mijn Fitbit Versa 2

Rosanne en gadgets is een gouden match. De Fitbit Versa 2 helpt mij dan ook echt om actiever bezig te zijn en bovendien ziet hij er ook nog prachtig uit (vind ik dan). Elke dag wil ik op zijn minst 6000 stappen lopen. Ik werk op een kantoor en zit het grootste gedeelte van de dag binnen. Mijn auto staat altijd op het parkeerterrein van mijn werk, dus een lang stuk lopen is ook niet te doen. Daarom is 6000 stappen best wel te halen voor mij en daar ga ik ook mijn best voor doen. Heel fijn is dat ik dit makkelijk kan bijhouden met mijn Fitbit. Binnenkort zal ik hier eens een review over schrijven.

De rust nemen die ik ook daadwerkelijk nodig heb

De één kan meer hebben dan de ander en dat is mij inmiddels wel duidelijk. Ik ben iemand die net wat vaker haar rust moet hebben en er ook daadwerkelijk behoefte aan heeft. Ben ik een dag sociaal actief geweest? Daar moet ik soms twee dagen van bijkomen. Helaas wil ik nog weleens doorslaan en negeer ik het dat ik rust nodig hebt. Uiteindelijk heeft dat als resultaat dat ik overprikkeld ben en vrij weinig kan hebben. Die prikkels die ik dan ervaar zijn gewoon zo niet fijn! Daarom moet ik ook gewoon goed voor mijn lichaam en geest zorgen door meer mijn rust te pakken.

Fijne dag en avondroutine hebben

Waar ik ook sinds begin juni actief mee bezig ben, is een fijn dag en avondroutine hebben. Elke avond haalde ik al sowieso mijn make-up af. Maar iets wat ik niet altijd deed was een serum gebruiken of een olie onder mijn nachtcrème. Nu gebruik ik sinds een korte tijd de Advanced Night Repair van Estee Lauder. Een prijzig maar oh zo fijn product. Daarnaast smeer ik mij s’avonds ook in met een fijne bodylotion en gebruik ik prettige producten van Lush erbij. Hierdoor merk ik dat ik met een fijner gevoel naar bed ga en echt aandacht aan mezelf besteed. Elke morgen gebruik ik een hele fijne dagcrème van Philosophy en gebruik ik daarna een primer van Lush die erg zacht is voor mijn huid.

Op deze manieren wil ik goed voor mijn lichaam en geest zorgen en dat gaat mij lukken ook. Over twee maanden wil ik hier een update over geven en kijken of het mij echt is gelukt om beter voor mezelf te zorgen.

Wat doe jij om te ontspannen?

Share:

6 Reacties

 1. 15 juni 2020 / 12:25 pm

  Wat een goede manieren om voor jezelf te zorgen! Ik ken de Chloe Tings challenge nog niet, maar dit lijkt me super interessant. Ik ga mij er eens in verdiepen. 28 dagen klinkt namelijk wel echt te doen. 😀

  • byrosann
   Auteur
   16 juni 2020 / 2:33 pm

   Ohhh het is zo’n pittige maar oh zo’n efficiënte work-out! Na het trainen ben ik altijd zo verrot haha!

 2. 15 juni 2020 / 9:53 pm

  Ah dit is zo fijn om te lezen! Wat goed dat je hier zo bewust mee bezig bent #selfcare! Dit was ook ZO herkenbaar voor mij: “De afgelopen maanden at ik bijna elke dag wel een koekje, snoepje of wat anders ongezonds. De balans tussen gezond eten en ongegeneerd schransen was gewoon weg. Hierdoor voel ik mij niet prettig en ik merkte dat ik de grip op mijn voormalige eetpatroon kwijt was.” Ik denk niet dat ik me (nog) gaan aanmelden bij WW, maar ik heb wel al mijn twee kookboeken erbij gepakt om wat fijne gezonde receptjes eruit te vissen en weer te gaan focussen op echt lekkere, gezonde en afwisselende maaltijden. Ik zit in een vrij stressvolle periode en ik merk dat ik mijn gepieker dan een soort probeer te stoppen door te snoepen.. En dan kan ik daar daarna weer over gaan piekeren, hahaha. Dit artikel heeft me wel weer even een zetje gegeven om ook eens goed na te gaan denken over wat ik voor mezelf kan doen om het allemaal weer wat ‘beter’ te maken. Veel succes met alles! <3
  Stella onlangs geplaatst…Hoe mijn leven ineens op z’n kop stondMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   18 juni 2020 / 2:09 pm

   Nou echt precies dit had ik ook. Waar ik voorheen een goed eetpatroon had, was dat nu gewoon weg. Hahaha dat piekeren heb ik ook en dat is zo mega irritant. Ik wil ook geen schuldgevoel hebben over eten en toch heb ik dat soms wel. Wat fijn om te horen dat ik je weer een zetje heb kunnen geven. Enne jij gaat dit ook gewoon rocken!

 3. 19 juni 2020 / 12:15 pm

  Wat fijn dat je meer wil zorgen voor je lichaam en geest! Ik snap je disclaimer heel goed. Vaak als je gezonder wil eten denken mensen vaak dat je het doet omdat je ontevreden bent of wil afvallen. Maar het is ook gewoon fijn om te sporten en wat gezonder te eten. Ik sportte voor corona best wel veel en gedurende de lockdown heb ik dat best laten versloffen. Zonde, want ik zat toen zoveel beter in mijn vel! Ik kan niet wachten totdat de sportschool weer opengaat op 1 juli 🙂

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:08 pm

   Nou precies dat! Ik kan ook gewoon gezond willen eten en bewegen zonder af te willen vallen. Ik zit nu al zoveel beter in mijn vel! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.