Op deze dingen kan je nu al gelijk op besparen

besparen

Door het Corona virus kan het zo maar zijn dat je minder inkomsten hebt of in de toekomst minder inkomsten gaat hebben. Daarom is het goed om een persoonlijke begroting te maken en te kijken op welke dingen je nu al kan besparen. Ik heb er een paar op een rijtje gezet en ik hoop dat je daar wat aan gaat hebben.

Besparen op je boodschappen

Boodschappen doet iedereen en het kan best zo zijn dat je vaak dingen van A merken koopt. Wanneer je geld wilt besparen kan het helemaal geen kwaad om eens te kijken naar de B merken.  Goedkoper hoeft niet gelijk slechter te zijn en wie weet ontdek je wel een nieuw favoriet product!

Kijk eens kritisch naar je abonnementen en bepaal wat je kunt besparen

Stel je bent geabonneerd op de krant, sportschool, loterij, of wat dan ook. Kijk hier eens kritisch na en bedenk wat je eventueel op kan zeggen om geld te besparen. Het geld wat je hiermee kan besparen kan je wederom weer voor wellicht belangrijke zaken gebruiken of om wat opzij te leggen. Het is niet erg om extra te sparen deze dagen, want je weet nooit wanneer je het nodig hebt. Ik weet dat we in deze tijden ook de kleinere ondernemers moeten supporten. Maar als jij hierdoor in financiële problemen komt, dat is ook niet helemaal de bedoeling toch?

Let nu juist goed op de aanbiedingen

Het is helemaal geen slecht idee om alle aanbiedingen goed in de gaten te houden. Dan heb ik het niet voor persoonlijke doeleinden, maar meer voor om jezelf te onderhouden. Bepaalde dingen zijn nou eenmaal wat duurder en juist door de aanbiedingen in de gaten te houden kan je daarop besparen.

Vergelijk aanbiedingen

Ook een goed idee is om de aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Het ene product is misschien bij de één goedkoper dan bij de ander. Bovendien zou je een dief van je portemonnee zijn als je niet voor het goedkoopste gaat.

Maar laat je niet verleiden door aanbiedingen die je niet nodig hebt

En dan heb ik het over persoonlijke doeleinden. Je wilt geld besparen om dat weer te gaan sparen. Het is dan niet zo dat al het geld wat je over hebt, dit weer moet uitgeven. Al snap ik die gedachte wel. Maak die keuze bewust en ga na of je echt iets nodig hebt. Is het meer voor de fun en niet omdat het toegevoegde waarde heeft? Heel simpel; koop het dan niet.

Plan wat je die week wilt eten om geld te besparen

Zo ga je niet na het werk nog snel naar de supermarkt om eten te kopen. Want in de supermarkt zie je misschien wel wat lekkers of neem je snel even wat mee wat je eigenlijk niet nodig heb. Doe gewoon één a twee keer per week boodschappen voor een paar dagen zodat je niet onnodig geld gaat uitgeven. Oh en nog een tip; ga niet met honger naar de supermarkt.

Neem eten van thuis mee naar je werk in plaats van het daar te kopen

Dit is iets waar ik echt geld op heb kunnen besparen. Voorheen kocht ik weleens een broodje, of even een visje halen. Nu neem ik keurig elke dag het eten mee wat ik die dag wil eten. Oh en het help ook om een feestje van je eten te maken. Zo hou ik er plezier in en heb niet elke dag hetzelfde mee.

Dit waren de tips waar ik zelf ook veel aan heb gehad. Het zijn letterlijk de kleine dingen die het hem doen. Nu we ook nergens meer heen kunnen bespaar ik hier ook geld mee. Dat geld wat ik bespaar, spaar ik weer zodat ik een extra bedrag spaar voor ons toekomstige huis. Mocht je benieuwd zijn naar meer tips? Check dan zeker dit artikel hoe jij meer geld kan besparen.

Waar bespaar jij geld mee momenteel?

Share:

12 Reacties

 1. 8 april 2020 / 8:51 am

  Mijn beste bespaartip is – naast je doel voor ogen houden – om minder spullen te kopen. Vooral in winkels als Action zou je gewoon bij alles dat je in je karretje wil doen goed moeten nadenken of je iets echt wil/nodig hebt.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: vrolijke sloffentaart voor PasenMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   9 april 2020 / 12:51 pm

   Oh dat is een hele goeie inderdaad! Bij de Action kan ik nog weleens de neiging hebben om alles maar in dat karretje te gooien.

 2. 8 april 2020 / 8:55 am

  Wat een fijne tips! Ik merk dat ik nu voornamelijk geld uitgeef aan boodschappen (iets anders kan nu ook bijna niet haha). Het nadeel is wel dat soms de supermarkten vaak de goedkopere merken missen. Maar goed vooruit plannen qua weekmenu is inderdaad een handige tip!
  Claire onlangs geplaatst…Fruit drogen in de voedseldroger | Tip & DIYMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   9 april 2020 / 12:52 pm

   Ja ik moet ook zeggen dat ik nu wel wat meer geld uitgeef aan boodschappen. Maar ook zeker aan lekkere dingen haha!

 3. 9 april 2020 / 12:07 pm

  Ik bespaar zelf momenteel op uitgaven buiten de deur en aan kleding etc. Lekker uiteten of op stap gaan zit er niet meer in, en kleding probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen (want wat heb ik op dit moment aan nieuwe kleding als ik toch maar thuis zit :-)). Ik probeer er inderdaad wel even bewust op te letten dat ik even wat extra geld spaar!
  Rianne onlangs geplaatst…Enci GroeveMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   9 april 2020 / 12:52 pm

   Dat is wel een fijne bijkomstigheid om zo geld te besparen toch? 😀

 4. 10 april 2020 / 8:31 pm

  Fijne tips! Ik maak een weekplanning en probeer nog steeds maar één keer per week boodschappen te doen, en daarbij op aanbiedingen te letten.
  Giovanna Jansen onlangs geplaatst…Plotten | Hoe doe je dat?My Profile

  • byrosann
   Auteur
   15 april 2020 / 10:19 am

   Wat ben je goed bezig! 😀

 5. 21 april 2020 / 8:16 pm

  Haha, ik laat me zeker verleiden door aanbiedingen van spullen die ik niet nodig heb! Ik heb al vaker op het punt gestaan om dingen te bestellen, maar tot nu toe heb ik het nog niet gedaan! #trots haha

  • byrosann
   Auteur
   22 april 2020 / 9:59 am

   Daar mag je zeker trots op zijn! 😀

 6. Peter
  6 september 2020 / 2:01 pm

  haha super ! Ik zelf kijk sinds een aantal maanden veel in de folders (bijv: https://www.kupino.nl/folders/coop) werkt echt top zeg ! En indd op boodschappen kan je erg goed besparen!

  • byrosann
   Auteur
   8 september 2020 / 10:31 am

   Ik kijk altijd de Reclamefolder app door en daar ben ik heel blij mee. Juist op aanbiedingen kan je enorm besparen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.