Online tweedehands winkelen? Bij deze twee platforms scoor je de leukste items!

Tweedehands winkelen is iets wat ik heel graag doe. Ik vind het belangrijk om de fast fashion industrie tegen te gaan en mijn eigen in te zetten voor slow fashion. Dit is ook de reden dat ik graag tweedehands of duurzaam mijn kleding wil kopen. We kennen allemaal de kringloopwinkels, maar heb je het ook weleens online geprobeerd? Ik wel en daarom deel ik mijn twee favoriete platforms waar je betrouwbaar je tweedehands items kan aanschaffen.

tweedehands

Deze broek heb ik gekocht bij Vinted

Tweedehands winkelen bij United Wardrobe

Ik denk dat United Wardrobe toch wel mijn grootste favoriet is. Al vaker heb ik hier de mooiste items gescoord en is mijn lievelings jurk hier ook van. Wat wel heel belangrijk is bij United Wardrobe is dat je gericht moet zoeken. Er wordt hier veel kleding verkocht en als je niet weet wat je wilt hebben is het als een naald in een hooiberg. Zelf maak ik per seizoen een lijstje wat ik eventueel zou willen aanschaffen, zodat het zoeken naar tweedehands items een stuk makkelijker gaat.

Als je een kledingstuk of iets anders wilt bestellen hou er wel rekening mee dat de verzendkosten voor jezelf zijn. Dan kan het item nog zo goedkoop ogen, vaak zat komt er zo zes euro verzendkosten bij. Desondanks is het wel een platform waar ik al onwijs leuke items heb gevonden zoals mijn leopard tasje, echt liefde voor dat ding.

Binnenkort ga ik nog een apart artikel schrijven met dingen waar je op moet letten als je bij United Wardrobe wilt kopen.

Tweedehands winkelen bij Vinted 

Bij Vinted had ik niet zo snel verwacht dat ik er wat zou kopen. Toch heb ik hier al een aantal leuke aankopen gedaan waaronder mijn favoriete mom jeans waar ik zo’n beetje in leef. Het fijne aan Vinted is dat de verzendkosten niet zo hoog zijn en dat je één op één kan chatten met de verkoper.

Ik merk ook dat de items van goede kwaliteit zijn en dat het ook nog eens snel binnen is. Ook bij dit platform is het handig als je al een beetje weet wat je eventueel wilt aanschaffen. Dit maakt het zoeken gewoon een stuk makkelijker en kom je sneller pareltjes tegen. Het fijne is ook dat je allerlei filters kan instellen, zodat je precies de items ziet die binnen je straatje vallen. Die filters kan je overigens ook bij United Wardrobe instellen.

tweedehands

Verwacht niet dat het de volgende dag in huis is

Geduld hebben is nou niet mijn sterkste kant en dat werd weleens op de proef gesteld. Als ik iets heb gekocht wil ik het zo snel mogelijk aan, maar dat gaat gewoon niet met deze platforms. Geef de verkoper de tijd om het pakketje in te pakken en te versturen. De verkoper krijgt pas het geld als jij hebt aangegeven dat je het hebt ontvangen. Vergeet niet om dat aan te geven en om de verkoper te beoordelen.

Je kan niet retourneren als het niet past

Dit is ook wel een belangrijk punt. Het is raadzaam om iets te kopen als je er wel een beetje zeker van bent dat je het past. Het is namelijk niet mogelijk om het item te retourneren als je het niet past. Kijk is het item nou niet zoals op de foto of is hij helemaal kapot, dan is het een ander verhaal. Zelf heb ik gelukkig nog geen miskoop gedaan en kan ik wel goed inschatten of het mij gaat passen of niet.

Je kan natuurlijk naar kringloopwinkels gaan maar online tweedehands winkelen is net zo leuk en het is te proberen waard. Stel nou dat je een hele leuke jurk ziet kan je de verkoper altijd om een aan foto vragen. Ze sturen dan een foto met het desbetreffende kledingstuk aan en zo kan je beoordelen of je het leuk is of juist toch niet.

Nu is mijn vraag: heb jij weleens online tweedehands kleding gekocht? Zoja wat heb je gescoord?

Share:

8 Reacties

 1. 22 januari 2020 / 5:02 pm

  United Wardrobe heb ik in het verleden wel eens wat op verkocht en zelf gekocht, maar vandaag de dag krijg ik op zowel UW als Vinted zelf niets meer verkocht…. Komt denk ik ook omdat het items zijn die nog best wat waarde hebben, maar waar de meeste mensen toch maar 5 euro voor willen bieden, haha. En wat je zegt over het niet kunnen passen, dat weerhoudt me er een beetje van om nog eens wat via die kanalen te kopen. Ga dan toch liever thrift shopping 🙂 Maar kan me voorstellen dat het voor veel mensen een ideale manier is om aan leuke ‘nieuwe’ kledingstukken te komen!
  Malu onlangs geplaatst…Zo Style Je De Isabel Marant Bekett SneakerMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   23 januari 2020 / 10:57 am

   Oh serieus? Wat balen! En waarom doe je het niet via Instagram stories? Dat zie je ook weleens en dat lijkt mij ook wel handig haha! Ja het allerliefste kies ik ook om het in real life te zien, dat je de stoffen kan voelen en echt kan passen.

  • byrosann
   Auteur
   23 januari 2020 / 3:38 pm

   Al moet ik zeggen dat als je specifiek op zoek bent naar bijvoorbeeld een jurk, kan je wel de filters erop aanpassen. Op deze manier heb ik mijn lievelingsjurk gevonden en dat is dan weer heel leuk 🙂

 2. 23 januari 2020 / 6:55 pm

  Online heb ik nog nooit tweedehands kleding gestuurd. Dat komt vooral, doordat je het niet kunt retourneren. Wel goed dat het kan, maar ik pas liever kleding voor ik het koop.
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn haarwerk tijdens en na de chemoMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   24 januari 2020 / 3:41 pm

   Snap ik helemaal! Toch geeft het mij een kick als ik iets heb gescoord online en dat ook nog eens goed past.

 3. 27 januari 2020 / 1:00 pm

  Wat leuk! Ik zelf vind het heel leuk om rond te kijken bij bijvoorbeeld vinted of united wardrobe. Daarnaast vind ik het ook leuk om een kledingruil te doen met vriendinnen!
  Suzanne onlangs geplaatst…Mijn nieuwe lievelings outfitMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   28 januari 2020 / 1:40 pm

   Oeeeh een kledingruil lijkt mij ook eens leuk om te doen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.