Mijn vier allerleukste boeken die ik in 1 jaar heb gelezen

Dat ik gek ben op lezen dat is in mijn omgeving wel duidelijk. Toen ik nog een kind was verslond ik boeken en was ik vooral gek op Paul van Loon en de griezelbus serie. Eenmaal in de pubertijd heb ik het lezen laten versloffen en las ik alleen nog maar op de vakanties. Maar toen ik vorig jaar van mijn vriend voor mijn verjaardag een e-reader heb gekregen is mijn lees verslaving weer helemaal terug. In een jaar tijd heb ik veel boeken gelezen en vandaag deel ik mijn absolute favorieten met jullie!
De allerleukste boeken

Mijn favoriete boeken

Het leuke aan lezen vind ik dat je je helemaal kan verliezen in een boek. Vaak als ik begin met een boek leef ik helemaal in mijn eigen wereld en ben ik dagenlang bezig met het boek. Ik vind het heel bijzonder dat je helemaal in de ban kan zijn van een verhaal en als je dat kan bereiken als schrijver of schrijfster dan ben ik fan!
Ik heb afgelopen jaar veel boeken gelezen en ook veel nieuwe schrijvers ontdekt, maar zijn toch echt een paar boeken die er voor mij uitspringen. Van die boeken waar je blijvende herinneringen aanhebt en die zoveel indruk op je hebben gemaakt. Een paar van die boeken ga ik met je delen.

Sally Rooney – Gesprekken met vrienden + Normale mensen

De allerleukste boeken

 

Één van mijn favoriete boeken zijn die van Sally Rooney. Ik heb haar dit jaar ontdekt en ik was gelijk helemaal fan. Ze heeft zo’n unieke manier van schrijven dat je maar wilt doorlezen en niet wilt stoppen. Haar boeken zijn ook niet van die standaardboeken en dat bewonder ik. Bovendien is het ook nog een jonge schrijver en ze heeft zoveel talent niet normaal! Ik lees tweetalig en ik heb de keuze gemaakt om deze boeken in het Nederlands te lezen, maar stiekem wil ik ze ook in het Engels hebben.
Gesprekken met vrienden en Normale mensen zijn naar mijn mening echte aanraders. Dus ben je nog op zoek naar leuke boeken die niet zo standaard zijn? Koop ze dan zeker!

Diana Gabaldon – Outlander

De allerleukste boeken

 

Ben je bekend met Outlander de serie? Die serie waar ze heerlijk Schots spreken en het prachtige liefdesverhaal van Jamie en Claire? Het maakt eigenlijk niet uit of je hem wel of niet hebt gezien, deze boeken zijn goud. Alle elementen die je naar mijn mening nodig hebt voor een goed boek zitten hierin.

 

Zoals ik al eerder aangaf lees ik tweetalig. Sommige boeken mag je niet verpesten met de vertaling van Engels naar Nederlands. Dat heb ik ook met deze boeken. Voor mijn verjaardag heb ik een aantal boeken gekregen van deze serie en ik ben bijna klaar met het eerste boek. De eerste 30 pagina’s waren wat pittig omdat ik het Schotse dialect niet gewend was en sommige woorden moest ik dan ook echt opzoeken. Na die pagina’s zat ik er helemaal in en droomde ik zelfs over Outlander.
Zelfs als je de serie nog niet hebt gezien blijft dit een prachtig verhaal om te lezen. Het verhaal uit het boek en de serie zijn opzich wel gelijk, maar toch ook weer niet. Je komt hele nieuwe dingen te weten en sommige dingen komen niet eens in de serie voor. Ik kan nu al niet wachten tot ik aan het volgende boek mag beginnen!

Deborah Harkness – Allerzielen Trilogie

Allerzielen - deborah harkness

 

Heb je mijn artikel van mijn favorieten series op videoland gelezen? Daar vertelde ik hoe gek ik ben op de serie A Discovery of Witches. Je hebt hier dus ook een boekenserie van. Die serie heb ik natuurlijk gekocht voor een hele mooie prijs in het Nederlands. De serie bestaat uit drie boeken en het eerste boek begint met de titel Allerzielen en is vergelijkbaar met het eerste seizoen van de serie.
Als je de serie hebt gezien en je gaat daarna de boeken lezen, merk je dat er veel meer details in zijn verwerkt. Juist dat maakt het zo interessant om de serie te lezen en bovendien is Deborah Harkness een ontzettende goede schrijfster. Vanaf het allereerste moment werd ik compleet in het boek gezogen. Bovendien hou ik van boeken die over bovennatuurlijke en mythische wezens gaan. I mean ik heb Twilight zeker al zeven keer gelezen en ik blijf het leuk vinden.Mocht je zin hebben in een spannend verhaal over heksen, vampiers, demonen en mensen? Check zeker de serie en koop daarna de boeken!

Chloe Benjamin – De Onsterfelijken 

boeken

 

Heb je weleens dat je een boek beet hebt met een ontzettende mooie kaft? Dat had ik met het boek De Onsterfelijken. Dit boek is een plaatje om te zien! Hoe mooi een boek er ook uitziet, buitenkant zegt niet alles. Dus kocht ik het boek uiteraard voor de binnenkant. Dat hij mooi is, is altijd mooi meegenomen. Online had ik al wat recensies gelezen en het wekte mijn nieuwsgierigheid.
Ik vind het heel knap dat je een boek kan schrijven dat uit vier personages bestaat. Ik begaf mij helemaal in de wereld van de familie Gold, met elk een uniek verhaal. Zij kregen elk op jonge leeftijd te horen wanneer ze zouden sterven. Ze leefden hier bewust en onbewust naar toe. Elk personage heeft ook een heel ander karakter en dat maakt het denk ook een mooi boek om te lezen. Na een aantal hoofdstukken ging het weer over iemand anders en je sloot zo een ander personage ook echt af zonder nog met vragen te zitten.
De Onsterfelijken is een ontzettend goed boek en Chloe Benjamin kan heel goed schrijven. Ik wil zeker nog meer boeken van haar lezen.
Zo dit waren mijn vier allerleukste boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen. Alle vier hebben ze ook een blijvende indruk op mij achter gelaten en ik zou ze zeker nog een keer lezen.

Heb jij favoriete boeken of schrijvers? Laat het mij vooral weten!

Share:

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.