Met deze tips heb ik 10.000 euro gespaard in 1 jaar tijd

10.000 euro gespaard

In 2019 heb ik maar liefst 10.000 euro gespaard! Dit is natuurlijk een hoop geld en toch heb ik het voor elkaar gekregen om dit bedrag te sparen. En het mooie ervan is dat helemaal niet zo moeilijk is! In dit artikel deel ik de tips die mij ook enorm geholpen hebben om dit spaardoel te realiseren. Benieuwd geworden? Lees snel verder!

10.000 euro gespaard in 1 jaar tijd

Ik moet er wel bij zeggen dat ik dit spaardoel had toen ik nog thuis woonde bij mijn ouders. Ik had geen grote lasten zoals bijvoorbeeld een hypotheek. Hierdoor heb ik elke maand goed kunnen sparen.

Heb een doel voor ogen

Een tip waar ik gelijk mee wil beginnen is om een doel voor ogen te houden. Als je voor jezelf een doel hebt opgesteld en je bent echt gemotiveerd, dan gaat alles zoveel makkelijker. Ik wou heel graag 10.000 euro sparen, omdat ik wou samenwonen met mijn vriend (inmiddels man). Doordat ik dit doel voor ogen had, ging ik er ook echt voor om 10.000 euro te sparen.

Zie het sparen als een spel

Dit klinkt misschien een beetje apart, maar zie het sparen als een spel. Het gaf mij een enorme kick om telkens mijn bankrekening te zien groeien. Als ik geld over had aan het einde van de maand, zette ik dit gelijk op mijn spaarrekening. Zo zag ik elke maand mijn rekening groeien en daardoor was ik ook dichter bij mijn doel. Door het als een spel te zien, werkt het ook motiverend.

Weet wat je kan sparen en hou ruimte over

Als het aan mij lag spaarde ik elke maand 1000 euro en had ik aan het einde van het jaar 12.000 euro. Helaas werkt dat in het echte leven niet en is het fijn als je een beetje ruimte hebt. Je weet namelijk niet wat er in een jaar tijd kan gebeuren en het is alleen maar rot als er een rekening komt die je niet kan betalen. Daarom besloot ik om altijd speling te houden met zo’n 2000 euro in het jaar. Mijn auto had namelijk ook elk jaar onderhoudskosten en ik moest er rekening houden dat er altijd wat kapot kon gaan. Hierdoor kon ik adem halen en tegelijk een flink bedrag sparen.

Wees ook niet te voorbarig en denk dat je gelijk veel kan sparen. Soms laat een budget dat niet toe. Pas je spaardoel dan ook aan op wat je kan sparen. Al ben ik wel van mening dat het echt mogelijk is om te sparen per maand en dat je sommige dingen best kan laten. Je hebt namelijk niet elke maand nieuwe kleding nodig en je hoeft ook niet elke week uiteten te gaan. Is dit wel een prioriteit, dan moet je het ook zeker vooral doen. Ik probeer hiermee te zeggen dat als je een spaardoel hebt, je niet altijd alles hoeft te doen wat geld kost.

Hou je in en uitgaven bij

Als je weet wat erin komt en wat er ook weer uitgaat, hou je overzicht in je geldzaken. Overzicht is iets wat ik belangrijk vind op het gebied van geld. Ik weet precies wat mijn in en uitgaven zijn en hierdoor kan ik ook precies plannen hoeveel ik elke maand kan sparen. Het doel is altijd 1000 euro per maand geweest. Soms is het weleens minder geweest, maar dat probeerde ik de maand erop te compenseren door extra te sparen. Als ik geld over had aan het einde van de maand, zette ik dit ook op mijn spaarrekening. Hoe meer geld, hoe dichter bij mijn spaardoel.

Wil je ook 10.000 euro gespaard willen hebben?

Mocht je meer tips willen op het gebied van geld sparen, dan raad ik je aan om dit artikel te lezen. Hier heb ik de artikelen verzameld die ik heb geschreven over geld sparen. Mocht je na aanleiding van dit artikel nog vragen hebben? En wil je ook 10.000 euro gespaard hebben in 1 jaar tijd? Dan raad ik je aan om een mail te sturen naar: rosannevandieren@gmail.com.

Heb jij een spaardoel?

Share:

2 Reacties

 1. 14 april 2021 / 3:50 pm

  Hoe hoog zijn je lasten en hoe veel komt er binnenn, lijkt me dan ook wel zinnig om mee te nemen. Als je een inkomen hebt van 4000 euro pm netto en vaste lasten die rond de 1500 euro liggen, dan denk ik dat 1000 euro per maand sparen aan de lage kant is. Heb je daarentegen een inkomen op bijstandsniveau, dan heb je wellicht niet eens een inkomen van 1100 euro netto in de maand en wordt het lastig om de 1000 euro opzij te leggen. Context is alles.
  In plaats van harde cijfers is het beter om te proberen ongeveer 5 tot 15 procent van je netto inkomsten te sparen. Kun je de helft weg leggen, is dat natuurlijk mooi. Je hoeft inderdaad niet elke euro uit te geven die binnenkomt 🙂
  Daenelia onlangs geplaatst…Failing to get things doneMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   14 april 2021 / 3:57 pm

   Daarom geef ik ook in het artikel aan dat je je spaardoel moet aanpassen aan de hand van je budget. Niet iedereen kan 1000 euro sparen. Bovendien is dit uiteraard gebaseerd op mijn situatie in 2019, met een maandelijks inkomen van circa 1700 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.