Met deze eigenschappen ben ik wat minder blij op dit moment

minder blij

Het was weer eens zover, afgelopen week werd mijn geduld weer flink op de proef gesteld en kwam ik een aantal andere minder fijne eigenschappen tegen. Ik was even zo klaar met mezelf dat ik besloot al mijn irritaties over mezelf op een rijtje te zetten en er een artikel van te maken. Hierbij presenteer ik jullie; eigenschappen waar ik wat minder blij mee ben op dit moment.

Side note: dit artikel is natuurlijk met een dikke knipoog geschreven en ben ik uiteraard dol op mezelf! 😉

Ik wordt minder blij van mijn ongeduldigheid

Toen de eigenschap geduldig werd uitgedeeld stond ik duidelijk niet bepaald vooraan. Sterker nog, ik stond waarschijnlijk helemaal achteraan. Ik zit mezelf soms vreselijk in de weg omdat ik het stukje geduld niet kan opbrengen. Wat ook weleens voor hilarische taferelen kan zorgen.

Breng je een verhaal geloofwaardig? Ik geloof je!

Je kan mij echt van alles wijs maken en daar profiteert mijn vriend in het bijzonder van. Oh wat vind hij het heerlijk om mij in de zeik te nemen, waardoor ik hem soms echt kan killen. Het komt ook omdat ik altijd het beste wil denken en daardoor wat meer dingen geloof? In ieder geval moet ik daar wat mee minderen haha!

Soms ben ik minder blij door mijn felheid

Toen de eigenschap felheid werd uitgedeeld, stond ik deze keer wel lekker vooraan. Ik ben fel en vurig en de mensen die dichtbij mij staan kunnen dat ook zeker beamen. Dit werkt vaak wel in mijn voordeel maar ook zeker in mijn nadeel. Soms wou ik dat ik wat kon dimmen en niet gelijk overal zo fel op in gaan.

Regelmatig reageer ik te heftig omdat ik overgevoelig kan zijn

Ik kan te gevoelig zijn en dat is soms echt niet leuk. Vaak denk ik al snel dat er wat is en ik vind het heel erg als iemand boos of teleurgesteld op mij is. Veel emoties zijn ook intens bij mij. Zo kan ik heel blij en vrolijk zijn en daartegen over staat dat ik ook heel verdrietig en boos kan zijn. In ieder geval is het nooit saai met mij en kan je van alles verwachten.

Als iets kwijt is moet het gelijk gevonden worden

Ben ik iets kwijt, hoe klein het ook is? Het moet en het zal in datzelfde uur nog gevonden worden. Dit gaat ook gepaard met flink wat felheid, tranen en boosheid. Soms gaat het maar om een haar elastiek en maak ik teveel drama om niks eigenlijk.

Deze eigenschappen hebben zo zijn voor en nadelen en helpen ook zeker mee om mijn goals te behalen voor dit jaar. Zo heeft elk voordeel zijn nadeel. 🙂

Heb jij een eigenschap waar je echt even niet blij mee bent?

 

Share:

6 Reacties

 1. 22 februari 2020 / 11:41 am

  Ik herken mij in sommige dingen wel. Helemaal in dat gevoelig zijn. En inderdaad, zo ben je nooit saai, haha!
  Ah, zo heeft iedereen wel wat.

  • byrosann
   Auteur
   25 februari 2020 / 1:10 pm

   Daar heb je helemaal gelijk in! 😀

 2. 25 februari 2020 / 5:33 pm

  Ik kan soms ook extreem overgevoelig zijn en dan reageer ik ook zo fel! Heel irritant, want anderen bedoelen het vaak heel goed!
  Suzanne onlangs geplaatst…Mijn nieuwste sieradenMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   28 februari 2020 / 2:51 pm

   Haha echt he!

  • byrosann
   Auteur
   28 februari 2020 / 2:49 pm

   Haha, nou echt precies dat! Deze combinatie is weleens lastig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.