Met deze 5 tips haal jij alles uit je kledingkast!

5 tips kledingkast

Ken je dat? Dat je zoveel kleding in je kledingkast hebt hangen, waardoor je het overzicht verliest? Doordat je het overzicht verlies, ga je misschien wel meer kleding kopen. Maar wat nou als ik je vertel dat je helemaal geen nieuwe kleding nodig hebt? Je kan namelijk onwijs veel leuke combinaties maken met de kleding die je al hebt. Hoe je dat doet? Met deze 5 tips haal jij alles uit je kledingkast!

Sinds ik de keuze heb gemaakt om geen fast fashion meer te kopen, is er een wereld voor mij opengegaan. In anderhalf jaar tijd heb ik ontzettend veel geleerd over de mode industrie en mijn kennis wil ik graag delen op mijn blog. Door artikelen zoals dit artikel, wil ik mensen op een makkelijke manier inspireren om in je eigen kledingkast te shoppen. Ik hoop dat je wat aan deze 5 tips hebt, zodat jij met veel plezier gaat shoppen in je eigen kledingkast.

Kledingkast uitzoeken

We beginnen bij het begin. Je bent waarschijnlijk het overzicht allang verloren en als je niets hebt om aan te trekken, dan koop je toch wat nieuws? Fout gedacht. Als je veel kleding in je kast hebt hangen, weet je van ellende niet meer wat je hebt. Daarom is het verstandig om eerst eens alles uit te gaan zoeken. Gooi alles uit je kast, op de grond en besef hoeveel kleding je hebt.

Heb je alles nodig? Nee bij lange na niet. De meeste kleding hou je uit gewoonte of je denkt dat je dit nog wel gaat dragen. Fun fact is dat dit bijna nooit het geval is. Daarom is het verstandig om een selectie te maken

Maak 3 stapels: houden, weggooien, doneren

  • Kleding die je vaak draagt leg je gelijk op een aparte stapel. Meestal zijn dit kledingstukken waarvan je binnen een paar seconden al weet, dat je dit wilt houden.
  • Je kan ervoor kiezen als iets kapot is, om het te laten maken. Maar als iets echt versleten is en ook niet meer te repareren is, dan kan je dit het beste weggooien. Ook al heb je hier een emotionele band mee. Soms is het beter om afstand te nemen en desnoods maak je er een foto van.
  • Het is zonde om kleding die je niet meer draagt weg te gooien. Maak een stapel van die kledingstukken en ga er achteraf nog even doorheen. Zit er echt niets tussen waarvan je weet dat je het toch wel gaat dragen? Dan leg je die kledingstukken nog even apart en geef je het nog een kans. Draag je het een paar maanden later nog niet? Dan mag je het wegbrengen naar bijvoorbeeld een kringloopwinkel.

Een kledingstuk kan meerdere functies hebben

Een jurk kan een top worden en een zomertop kan perfect zijn voor in de winter. De truc is om kledingstukken voor meerdere doeleinden te gebruiken. Waarom zou je over een jurk geen lange rok kunnen dragen? Hierdoor creëer je een hele nieuwe outfit. Of wat denk je van kledingstukken die je eigenlijk alleen met de feestdagen draag? Waarom zou je dat niet in het dagelijkse leven kunnen dragen? Je zou een feestelijke rok met een simpele trui en enkellaarsjes kunnen dragen. Het ziet er ontzettend leuk uit en zo draag je je feestkleding ook als normaal. Elke dag hoort wel een feestje te zijn toch!?

Welke kledingstukken kan je dan o.a. anders dragen?

  • Een jurk kan een top worden. Prop je jurk in een rok of broek en je hebt een top.
  • Draag een colletje onder een zomerjurk en je hebt gelijk een nieuwe outfit.
  • Een zomer top staat leuk met een blazer of met een colletje.
  • Een korte jurk kan je ook leuk over een broek dragen

Laagjes, laagjes en nog meer laagjes

Vooral met de koude dagen ben ik een groot voorstander van laagjes dragen. Zo zijn de colletjes groot favoriet bij mij. Ik draag ze onder een blouse, onder een jurk en ook zeker onder een trui. Door laagjes te dragen, creëer je een heel ander soort outfit.

Mix en match kledingstukken met elkaar

Je hebt van die kledingstukken die je regelmatig met elkaar draagt. Zo is dat ene topje wel heel leuk op die ene broek. Iedereen heeft combinaties die goed met elkaar gaan. Maar eigenlijk is dat heel erg zonde, want je kan gemakkelijk allerlei leuke combinaties maken. Daarom is het ook aan te raden om dat ene topje ook eens met die ene rok te combineren. Probeer met elk item die je hebt, zeker wel vijf verschillende outfits te maken. Zo blijft het een uitdaging en je krijgt hierdoor ook toffe outfit combinaties. Natuurlijk zal het weleens voorkomen dat het niet staat bij elkaar. Maar hé, daar kom je dan vanzelf wel achter. Het kan namelijk ook andersom uitpakken en dan heb je straks een toffe nieuwe outfit combinatie. Dit heb je dan mooi voor elkaar gekregen met de kleding die je al hebt hangen in je kast.

Maak foto’s 

De laatste tip is foto’s maken. Huh foto’s maken zul je misschien wel denken. Toch is dit een hele handige manier om te beseffen en te zien wat je allemaal in je kledingkast hebt hangen. Maak van elke outfit die je draagt een foto en bewaar ze in een map op je telefoon. Zodra je het gevoel krijgt dat je niks hebt om aan te trekken, dan check je je outfit map. Hierdoor zie je wat voor kleding je hebt gedragen, wat leuk bij elkaar staat en hoef je geen nieuwe kleding te kopen.

Deze 5 tips kunnen je echt helpen om overzicht te krijgen in je kledingkast. Hoe leuk is het als je hele nieuwe outfits maakt met de kleding die je in je kast hebt hangen?

Maak jij weleens nieuwe combinaties van de kleding die je hebt?

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.