Leestips: deze boeken zijn echt een aanrader om te lezen

boeken

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er de afgelopen tijd best wel wat artikels online zijn gekomen die over boeken gaan. Ik ben namelijk gek op lezen en elke dag kan je mij wel vinden met een goed boek. Omdat ik al veel boeken heb gelezen, leek het mij eens leuk om mijn favorieten op een rijtje te zetten die echt aanraders zijn om te lezen. Benieuwd? Check dan zeker mijn artikel!

In het onderstaande lijstje staan boeken die groot favoriet zijn van mij. Sommige in het Engels en sommige in het Nederlands. De linkjes die ik heb toegevoegd zijn in de taal waarin ik de boeken heb gelezen. Mocht je behoefte hebben aan een andere taal kan je dat altijd vinden op Google.

All Souls Trilogy

Deze boekenserie is geweldig. Echt als je net als ik dol ben op een beetje fantasy, heksen, vampiers en een goed verhaal? Ga dan deze serie lezen. Zelf heb ik zowel de Nederlandse als de Engelse gelezen en kan ik zeggen dat ik liever de Engelse heb. Dit omdat de oorspronkelijk taal ook Engels is en zo komt het boek naar mijn mening beter tot zijn recht.

Samenvatting: The All Souls Trilogy follows the story of Diana Bishop, a historian and reluctant witch, as she solves the mystery of Ashmole 782, falls in love with a mysterious vampire named Matthew Clairmont, and learns how powerful it can be to accept who you are.

Ruby Red Trilogy

Eerst twijfelde ik over het kopen van deze boeken, want het is een beetje Young Adult gericht. Gelukkig kent mijn zusje mij als geen ander en zei ze dat ik deze boeken moest gaan lezen. Hier heb ik geen seconde spijt van gehad. Want jeetje wat een goede serie is dit zeg! De boeken heb ik binnen anderhalve week uitgelezen en ik zou ze zo nogmaals lezen.

Samenvatting: Gwyneth Shepherd’s sophisticated, beautiful cousin Charlotte has been prepared her entire life for traveling through time. But unexpectedly, it is Gwyneth who in the middle of class takes a sudden spin to a different era!

Harry Potter serie

De Harry Potter serie van J.K. Rowling heb ik zeker al acht keer gelezen en ik zou ze zo opnieuw lezen. De Engelse versie heb ik dit jaar voor het eerst gelezen en ik ben natuurlijk weer helemaal fan. Ik denk dat bijna iedereen wel bekend is met deze boeken of in ieder geval met Harry Potter. Mocht je nog twijfelen over het lezen van deze serie, dan kan ik je bij deze de boeken echt aanraden.

The Hate U Give

Dit boek van Angie Thomas heeft mij zo geraakt dat ik hem wel in dit lijstje moest zetten. Het is daarom ook zeker één van de beste boeken die ik heb gelezen. Ik heb ook gehuild bij sommige stukjes en ik vond het zo’n heftig verhaal! Dit boek heb ik trouwens in het Nederlands gelezen.

Samenvatting: Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Gesprekken met Vrienden

Één van mijn lievelingsschrijfster is Sally Rooney. Haar boeken zijn zo goed geschreven, dat je niet kan stoppen met lezen. Gesprekken met Vrienden heb ik dan ook binnen twee dagen uitgelezen en dat zegt echt wel wat. Ze neemt je zo mee in haar wereld en dat is zo knap! Vaak heb ik met lezen dat ik zo nu en dan even het boek wegleg om op mijn telefoon te zitten. Bij de boeken van Sally Rooney heb ik dat absoluut niet. Gesprekken met Vrienden heb ik in het Nederlands gelezen, maar ik zit erover na te denken om de boeken ook in het Engels te kopen.

Samenvatting: Frances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.

Normale Mensen

Toen ik hoorde dat dit boek zou komen heb ik elke week gegoogeld of het boek al te koop was. Bij elke boekenzaak vroeg ik of ze het boek al verkochten. Uiteindelijk kon ik het boek bemachtigen en was ik zo blij als een kind in een snoepwinkel. Heel even was ik bang dat ik te hoge verwachtingen zou hebben. Gelukkig waren de verwachtingen juist en was dit weer zo’n tof boek om te lezen.

Samenvatting: In “Normale mensen’ vertelt Sally Rooney de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Beiden groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Ze ontmoeten elkaar alleen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Als ze beiden naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt op die universiteit dat zich door de jaren heen een diepe band heeft gevormd.

De boeken in dit artikel zijn uiteraard niet de enige boeken die ik je kan aanraden. Ik wou het artikel niet te lang maken en daarom heb ik besloten om over een paar weken deel twee online te gooien. Mocht je benieuwd zijn naar de boeken die ik nog graag wil lezen? Check dan even dit artikel!

Welke boeken zou jij mij aanraden om te lezen? Nederlands of Engels maakt mij echt niet uit! Laat het mij vooral weten!

Share:

5 Reacties

 1. 27 mei 2020 / 8:16 pm

  Oh wat een leuk lijstje! Ik vind het zo grappig om te lezen dat je Harry Potter al zo vaak gelezen hebt. Je haalt me echt over om de boeken te lezen, want ik heb dat juist met de films van Harry 😀

 2. 5 juni 2020 / 8:53 pm

  Bedankt voor de aanraders ! Ik ben nog op zoek achter inspiratie voor enkele leuke boeken ! Een aanrader van verhaal is MR Gwyn door Allessandro Baricco ! Groetjes

  • byrosann
   Auteur
   9 juni 2020 / 10:59 am

   Oh wat fijn, dankjewel voor de tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.