Ik wil teveel doen in te weinig tijd en daardoor raak ik het overzicht kwijt

Tijd

Gisteren zat ik een beetje inspiratieloos achter mijn laptop te bedenken welk artikel ik vandaag online wou zetten. Ik had werkelijk waar geen idee en ik keek wat in het rond. Op mijn to do lijstje stond nog veel te doen voor die avond, alleen had ik gewoon te weinig tijd. Opeens viel het kwartje en ik besloot een artikel hieraan te wijden. Want ik wil teveel doen in te weinig tijd en daardoor voer ik vervolgens niks uit. Herkenbaar? Let’s get personal.

Teveel doen in te weinig tijd

Misschien is de titel een beetje raar, want hoezo teveel doen in te weinig tijd en vervolgens niks doen? Nou in mijn hoofd lijkt het allemaal heel makkelijk, maar dat is het niet. Ik maak vaak een dag van tevoren een to do lijst en daar ben ik dan ook echt van plan om mij aan te houden. Vervolgens is de dag aangebroken dat ik aan mijn to do lijstje wil werken, zoals vandaag en dan besef ik dat ik gewoon teveel wil doen maar daar te weinig tijd voor heb.

Maar dan maak je je lijstje toch korter als je geen tijd hebt?

Het lijstje zelf is het probleem niet. Het probleem zit hem bij mij dat ik dan kortsluiting krijg in mijn hoofd waardoor ik de situatie dan vaak gewoon niet overzie. Heel vervelend is dat want de intentie is er wel, alleen zodra ik er geen zicht meer op heb dan heb ik zoiets van ajo dat doe ik morgen wel. Of ik kijk liever mijn serie en pak een half uur voordat ik ga slapen mijn laptop erbij en tja dan is er geen tijd meer.

Ik raak het overzicht kwijt

Het overzicht kwijt raken komt bij mij omdat ik en teveel punten opschrijf en er misschien ook te laat aan begin. Ook wil ik teveel en besef ik soms niet hoeveel tijd ik kwijt denk te zijn aan een taak. Zoals dit artikel, daar ben ik nu een half uur mee bezig en ik dacht dat ik dat wel zo geschreven had. Niet dus. Het werkt het beste voor mij om een tijd te verbinden aan een taak, alleen doe ik dit doordeweeks bijna nooit en dat is stom van mij, want het werkt wel.

Mijn taken en mijn tijd moet ik beter indelen

Het gaat vaak wel goed en als ik eenmaal op dreef ben dan heb ik er ook de vaart in . Als ik het overzicht kwijt ben dan kan ik ook heel makkelijk alles verwaarlozen en dat voelt ook niet fijn. Momenteel heb ik er de pest in dat ik mijn blogplanning niet op orde heb. Ik weet ook dat als ik weer vooruit heb gewerkt en alles op schema loop dat het ook beter voelt. Daarom ga ik van het weekend even flink knallen, want dat zorgt ervoor dat ik zelf ook meer rust krijg in mijn hoofd.

Nu ik dit lees ben ik blij dat ik dit van mij af heb geschreven want het zat gewoon echt dwars. Mijn blog is mijn uitlaatklep en de plek waar ik de mijn ei kwijt kan en dat is zo fijn!

Herken jij je eigen hier ook een beetje in?

Share:

11 Reacties

 1. 19 februari 2020 / 7:11 pm

  En of ik mezelf hierin herken. Ik ben zelf pas in januari begonnen met bloggen en ik merk dat ik het lastig te combineren vind met mijn studie en mijn werk. Ik wil mijn blog opbouwen, tegelijkertijd mijn studie afronden en tussendoor nog werken. Dit creëert veel chaos in mijn hoofd. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met deze struggle en hoe jij hiermee omgaat :).
  Yaika onlangs geplaatst…Personal struggle: Wat wil ik doen na mijn hbo-studie?My Profile

  • byrosann
   Auteur
   25 februari 2020 / 1:12 pm

   Nou echt precies hoe jij het zegt ervaar ik het ook!

 2. 20 februari 2020 / 2:17 pm

  Oh, ik ken dit zo goed. In de maand januari was ik ook even helemaal niet in mijn sas. Maar nu gaat het wel weer. Ik maak ook helemaal geen blogplanning. Dat zorgt er bij mij voor dat ik wel wat vaak niets online plaats, maar daardoor heb ik wel meer rust voor mijzelf.
  Lekker dat je dit weekend even goed aan de slag gaat, dan pak je het allemaal zo weer op!

  • byrosann
   Auteur
   25 februari 2020 / 1:11 pm

   Dat heb ik dus ook en dan heb ik zoiets van ja het is goed zo. Bloggen moet leuk blijven en geen verplichting zijn.

 3. 20 februari 2020 / 3:31 pm

  In ieder geval een mooi inzicht. Wat mij heel erg helpt ik kijken naar hoeveel tijd ik denk nodig te gaan hebben, en de activiteiten een voor een alvast in te plannen in mijn dag/week, zodat ik het overzicht houd en weet wanneer ik wat doe. En vooral ook geen rustmomenten vergeten in te plannen!
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…I am not the same person | OutfitMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   25 februari 2020 / 1:11 pm

   Zo wou ik eigenlijk vanavond veel gaan doen, maar ik merk dat ik nu gewoon echt rust nodig heb. Dus vanavond ga ik lekker een boek lezen en even helemaal ontspannen 😀

 4. 25 februari 2020 / 6:42 pm

  Ik herken dit ook regelmatig bij mij! Wat voor mij heel erg helpt is plannen en vooral ook het bijhouden hoeveel tijd ik bezig ben met één taak, zodat ik het ook goed kan inplannen. Wat een super mooie foto trouwens!
  Suzanne onlangs geplaatst…Mijn nieuwste sieradenMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   28 februari 2020 / 2:50 pm

   Deze tip heb ik nu al vaker gehoord en ik ga hem ook zeker toepassen! 😀 Ah wat lief meis!

  • byrosann
   Auteur
   28 februari 2020 / 2:50 pm

   Wel heb ik als ik eenmaal het overzicht heb, dat het dan wel goed te doen is. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.