Ik boekte een speeddate styling sessie met Sharon van Zijenstijl

speeddate styling

Iemand die ik al een hele tijd volg op Instagram is Sharon van Zijenstijl. Onlangs heeft Sharon haar nieuwe website gelanceerd en kan je haar o.a. inhuren om je kledingkast op te ruimen, personal shopping en uiteraard het stijlen van je kledingstukken. Één van haar andere diensten is speeddate styling. Via Skype heb je contact met elkaar en geeft ze je tips en tricks of beantwoord ze alle vragen die jij hebt rondom je kleding. Dit concept sprak mij enorm aan en ik besloot om een afspraak te maken en ik kan je alvast verklappen dat dit mij enorm goed is bevallen.

Speeddate styling

Het concept is simpel. Heb je een paar vragen over je garderobe, weet je niet hoe je een bepaald item goed kunt stijlen, of heb je gewoon de behoefte in compleet nieuwe outfits zonder te hoeven winkelen? Dan is speeddate styling echt iets voor jou! Sharon helpt je door middel van videobellen met alle vragen die jij hebt. Afhankelijk van je wensen, bepaalt Sharon hoeveel tijd er in gepland kan gaan worden. Zo heb je voor € 20,00 een half uur, voor € 30,00 heb je 45 minuten en voor € 40,00 maar liefst een uur!

Zelf merkte ik dat ik vaak greep naar dezelfde kleding. Wel maakte ik daar andere outfits mee en varieerde ik daarmee. Toch liet ik een groot gedeelte van mijn kleding hangen en dat is gewoon ontzettend zonde. Daarnaast had ik ook een aantal items waar ik niet zo goed wist wat ik daarmee moest. Ja ik maakte er een paar outfits mee, maar ik miste de uitdaging in die items. Als laatste wou ik graag weten welke kledingstukken ik nou echt miste in mijn kast. Een paar kledingstukken waar je dan net die outfit mee afmaakt. Deze vragen heb ik aan Sharon voorgelegd en zij ging ermee aan de slag.

Tijd voor de speeddate styling sessie!

Stiekem vond ik het wel een beetje spannend. Ik bewonder de stijl van Sharon enorm en ik was daarom erg benieuwd wat haar kijk was op mijn vragen. Om 13.00 uur had ik mijn afspraak en iets voor de afgesproken tijd zat ik klaar. Via de mail had ik een link gekregen waarmee ik gelijk in het Skype gesprek zat. Zodra het gesprek begon, merkte ik dat de sfeer er gelijk goed zat. Sharon is echt ontzettend lief, weet waar ze over praat en was goed voorbereid. Dit zijn toch dingen die best wel fijn zijn!

Op een andere manier naar je garderobe kijken

Zelf kijk je elke dag in je garderobe en hierdoor kijk je op je eigen manier naar je kleding. Sharon was in dit geval een outsider die de inhoud van mijn kledingkast nog nooit had gezien. Ik kan mij voorstellen dat het heel spannend is om iemand die je als het ware niet kent, je kleding laat bekijken. Bij Sharon hoef je daar niet bang voor te zijn, want ze oordeelt absoluut niet en is er om je vragen te beantwoorden.

Mijn gesprek met Sharon heeft 45 minuten geduurd en ik heb door het gesprek zo’n andere kijk op mijn garderobe. Ze heeft o.a. andere outfits met mij gemaakt en verteld waar ik op kan letten als ik print op print wil combineren. Je kijkt namelijk snel naar de kleur die het meeste opvalt. De truc is eigenlijk om te kijken naar de kleur die het minste opvalt. Daarnaast heb ik ook ontdekt hoe ik items die ik bijna nooit draag toch leuk kan combineren. Deze speeddate styling sessie is voor mij heel waardevol geweest en ik geloof ook echt dat andere mensen hier ook baat bij hebben.

Outfits die ik dankzij Sharon heb kunnen maken

Onderstaande foto’s zijn oufits die ik dankzij Sharon heb kunnen maken. Dit zijn combinaties die ik zonder haar nooit zo had kunnen bedenken. Ik vind het heerlijk om buiten mijn comfortzone te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Nou dat is zeker te weten wel gelukt!

Speeddate styling

Speeddate styling

Speeddate styling

Speeddate styling

Ben je benieuwd geworden en zit je erover na te denken om een speeddate styling sessie te boeken? Ik raad het je zeker aan! Heb je nou behoefte aan meer dan een speeddate styling op afstand? Je kan Sharon ook inhuren voor andere diensten. Als je hier klikt, kom je op het overzicht terecht.

Zou jij een stylist willen inhuren?

Share:

1 Reactie

  1. 25 november 2021 / 12:36 pm

    Leuke blog om te lezen! Ik ga zeker er ook over nadenken om een speeddate stylingsessie te boeken! Bedankt:)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.