Hoe mijn ideale (niet haalbare) ochtendroutine eruit moet zien

ochtendroutine

Mijn ochtendroutine is elke dag hetzelfde en dat werkt helemaal prima. Toch zou ik in de ideale wereld het helemaal anders willen doen. Benieuwd hoe ik mijn niet haalbare ochtendroutine zou doen? Lees dan snel verder!

De wekker gaat af en mijn ochtendroutine is begonnen

In de ideale wereld zou de wekker om 07:00 afgaan met de vogeltjes die fluiten en een prachtige zonsopkomst. De zonnestralen komen onder de rand van mijn rolgordijn door en maken mij wakker met de warmte die de stralen afgeven. Ik strek mij uit en ik voel mij eigen uitgerust en totaal niet moe. De dag begin ik met een gezellig muziekje waardoor je gelijk zin hebt om uit bed te gaan om een dansje te gaan doen.

Om kwart over zeven ga ik uit bed

Want snoozen, daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik voel mij fit en ik heb zo’n zin in deze prachtige dag vol nieuwe kansen. Ik ga naar de badkamer, neem een korte douche, doe mijn badjas aan, poets mijn tanden en fladder richting mijn kledingkast. Last van kledingstress heb ik niet want ik weet natuurlijk al gelijk wat ik aan wil trekken en doe er geen half uur over om een leuke combinatie te maken. Nee in de ideale wereld weet ik gewoon wat mij staat en welke kledingstukken het allerbeste bij elkaar passen. Simpel toch?

In mijn ochtendroutine heb ik tijd voor een uitgebreid ontbijtje

Het is namelijk half acht en de tafel is gedekt en mijn net vers ingeschonken koffie staat op mij te wachten. Op de ontbijttafel liggen allerlei vers afgebakken broodje en ik neem een croissant en een appel. Ondertussen pak ik mijn boek erbij en ga lekker eten met een bakje koffie en dat allemaal op mijn dooie gemak.

Na een kwartier ‘rustig’ aan te doen ga ik naar boven

Ik neem plaats aan mijn bureau, kijk in de spiegel doe mijn dagcrème op en pak mijn make-up erbij. Binnen vijf minuten zie ik er weer beeldig uit, kam ik mijn haar en sta ik tien minuten later voor de spiegel en prijs ik mezelf gelukkig dat ik er alweer zo geweldig uitziet. Om acht uur pak ik mijn spullen, doe ik mijn jas en schoenen aan en huppel ik naar buiten.

Om vijf over acht zit ik keurig op tijd in de auto

Oh en wat ben ik weer opgewekt en blij dat ik zo’n rustige ochtend heb gehad en dat ik zo zin heb in deze wonderlijke dag. Ook ben ik blij dat ik altijd alles zo goed heb voorbereid zodat ik een fijne ochtendroutine kan hebben, zonder stress.

Je snapt natuurlijk wel dat dit vet sarcastisch is geschreven en dat ik echt wat aan mijn ochtendroutine moet doen haha! Nee maar even hoe fijn is het als je een ideale ochtendroutine heb zonder stress. Ja het ligt wel een beetje aan mezelf, maar oh wat zou ik blij zijn als ik het eindelijk eens onder de knie krijg. Dit artikel is uiteraard met een dikke knipoog geschreven en ik hoop dat jij een heerlijke ideale ochtendroutine hebt.

Heb jij ook een ideale ochtendroutine?

Share:

6 Reacties

 1. 24 januari 2020 / 10:51 am

  Ja, maar bij mij lukt hij gelukkig ook : ) Ik sta om 6.30 op, en ga om 7.15 hardlopen.

  • byrosann
   Auteur
   24 januari 2020 / 3:40 pm

   Oh wat fijn dat je zo’n routine hebt zeg! En wat goed dat je al zo vroeg gaat hardlopen 🙂

  • byrosann
   Auteur
   28 januari 2020 / 1:32 pm

   Dankjewel!! Hopelijk ben je wel een beetje happy met je ochtendroutine haha!

 2. 27 januari 2020 / 12:58 pm

  Heel leuk beschreven! Ik maak op het moment steeds meer tijd vrij voor een ontbijtje en probeer dit de avond van tevoren al voor te bereiden, zodat het bereiden ervan minder tijd kost!
  Suzanne onlangs geplaatst…Mijn nieuwe lievelings outfitMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   28 januari 2020 / 1:38 pm

   Ik heb echt nooit tijd voor mijn ontbijt, al zou ik dat wel heel graag willen. Wel maak ik net zoals jij je ontbijt klaarmaakt, maak ik mijn lunch klaar voor de volgende dag. Het werkt wel, want het kost minder tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.