Hoe ik mijn gallery wall heb gemaakt + zo kan jij het ook!

gallery wall

Een gallery wall is iets wat ik sowieso wou hebben in ons huis. Ten eerste vult dit gelijk je muur en ten tweede ziet het er ontzettend gaaf uit. Maar waar begin je? Dat was ook mijn vraag en na wat zoek werk heb ik nu eindelijk mijn eigen gallery wall samengesteld. Hoe ik dit heb gedaan? Ik geef je tips zodat jij het zelf ook kan doen!

De afmetingen

Voordat je begint met je gallery wall, is het verstandig om te bedenken welke afmetingen je wilt. Wil je een hele grote gallery wall? Of is een kleintje ook goed? Zelf heb ik eerst Gegoogeld op gallery wall layout with sizes‘ en heb ik mijn afmetingen op deze manier ook gevonden. Dit vind ik net wat makkelijker dan zelf passen en meten.

Wat voor kleuren mogen er in de schilderijen zitten?

Ga je vooral voor lichte tinten? Of hou je wel van een beetje kleur? Dit zijn dingen waar je rekening mee kan houden. Zelf heb ik gekozen voor groene en beige tinten. Deze kleuren komen namelijk overal terug in ons interieur en het staat mooi op onze groene muur. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om allerlei tinten door elkaar te kiezen. Alles is mooi, zolang jij er blij mee bent!

Kies je thema uit

Dan komen we uit bij het volgende puntje. Kies een thema uit. Wil je vooral veel foto’s van de natuur? Of ga je liever voor zwart wit foto’s? Het kan allemaal! Wij hebben gekozen voor de natuur omdat dit rust uitstraalt en bovendien vonden wij dit allebei heel erg mooi.

Mix en match alles in een collage

Ik kan mij voorstellen dat je door al die keuzes het niet meer kan vinden. Het overzicht verlies je namelijk heel makkelijk. Daarom heb ik een tip voor je als je een gallery wall wilt maken. Maak heel simpel een collage van de posters die je online hebt gevonden. Zo kan je passen en meten wat voor jou de juiste afmetingen zijn. Ook kan je op deze manier zien of de posters mooi bij elkaar staan. Zelf heb ik dit ook gedaan en dit was wel echt een uitkomst hoor!

Welke posters hebben wij?

Onze posters hebben wij bij Posterstore vandaan. De twee grootste posters vielen mij op toen ik onder het thema natuur aan het kijken was. Doordat het zo’n eyecatcher is, wist ik gelijk dat dit de basis moest worden. Rondom die twee posters heb ik (met de mening van Davey) de andere posters uitgezocht. Als je hier klikt kom je op het artikel terecht voor de afmetingen.

Tot op de dag van vandaag ben ik heel blij met onze mooie gallery wall. Ik ben ook blij dat we niet voor meer posters zijn gegaan en dit geheel hebben aangehouden. Het vult gelijk de muur en is echt het pareltje van onze woning.

Heb jij een eyecatcher in huis hangen?

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.