Hoe ik een eigen stijl heb gekregen door de jaren heen

eigen stijl

Kleding is altijd al iets belangrijks in mijn leven geweest. Ik zie kleding dan ook als een manier om jezelf te uiten en te laten zien wie je bent. Nu ik 26 ben heb ik echt een eigen kledingstijl gekregen waar ik heel trots op ben.

Door de jaren heen is er natuurlijk veel veranderd. Ik ben ouder geworden, heb andere interesses gekregen en heb steeds meer schijt gekregen aan wat andere mensen van mij denken. Dat is heel fijn! Want hierdoor heb ik nu zoiets van ja ik draag lekker wat ik zelf wil!

Hoe heb ik mijn eigen stijl gekregen?

Een eigen stijl vinden is door experimenteren heel leuk om te doen. Als ik niet had geëxperimenteerd had ik niet de kledingstijl gekregen die ik nu toch wel heb. Doordat ik zoveel heb uitgeprobeerd heb ik nu een eigen unieke stijl en daar ben ik blij mee. Het is een zoektocht geweest en ik heb enorme flaters gehad (vind ik nu dan hé!), maar dat is helemaal oké. Deze reis heeft mij wel laten zien wat bij mij past en waar ik mij fijn bij voel. En ik denk ook echt dat een eigen stijl vinden begint met het ontdekken van kledingstukken die buiten je comfortzone zit. Alleen dan weet je of iets bij je past of helemaal niet.

eigen stijl

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik uit van alles en nog wat. Het kan vanuit een tijdschrift komen, maar ook op straat en in tv series zie ik vaak toffe dingen. Social media is ook een bron van inspiratie voor mij, zoals Pinterest en Instagram. Op Instagram volg ik veel toffe accounts die ook betrekking hebben op Slow Fashion en die meiden hebben allemaal zo’n uniek stijltje en daar hou ik van. Als ik al die stijlen zie, dan herken ik overal wel een beetje van mezelf in terug. Dat is het leuke van inspiratie halen uit zoveel dingen, je ziet namelijk altijd wel wat leuks en het inspireert je gelijk om daar een eigen outfit van te maken.

Wat is nou mijn eigen stijl?

Mijn eigen stijl is heel divers en vroeger zou ik zeggen dat ik niet echt een eigen stijl heb. Toch heb ik dat zeer zeker wel, want alles wat ik tof vind zorgt er weer voor dat ik een eigen stijl heb. Als ik dan toch mijn stijl zou moeten omschrijven, dan is het wel een beetje de 90’s vibe in combinatie met vrouwelijke en stoere kledingstukken. Ik hou er bijvoorbeeld van om sneakers en mijn Dr.Martens onder een schattig jurkje te stoppen. Andersom draag ik ook graag enkellaarzen onder een spijkerbroek en een sweater. Bovendien kleed ik mij echt van dag tot dag en hou ik van de afwisseling van kleding.

Slow fashion en een eigen stijl?

Doordat ik geen fast fashion meer koop, heeft mijn stijl zich het afgelopen jaar het meest ontwikkeld. Ik denk dat ik nu ook op een punt ben, waarvan ik weet oké ik ben Rosanne en dit is mijn stijl en dit is wie ik ben.

eigen stijl

Dit heb ik geleerd door de jaren heen

• Lak hebben aan wat mensen over je zeggen

• Je hoeft de moderegels niet te volgen, volg lekker je eigen regels

• Mag je dat niet dragen omdat het niet past bij je lichaam? Gewoon lekker dragen als JIJ dat wilt

• Probeer dingen uit, alleen dan kom je erachter of het leuk is

• Volg niet klakkeloos de trends alleen omdat het een trend is

• Je hebt niet veel kleren nodig om je eigen stijl te creëren

• Je ontdekt altijd wel weer andere toffe dingen

• Blijf bij jezelf en ga niet kopiëren

Ik ben heel blij dat ik nu eindelijk kan zeggen dat dit mijn stijl is en ik vind het leuk mezelf hierin nog verder te ontwikkelen. Want één ding wat ik wel weet is dat ik altijd wel leuke en toffe dingen zie. Ook ben ik altijd dicht bij mezelf gebleven ondanks dat ik uit mijn comfort zone ben gestapt. UGGS heb ik bijvoorbeeld nooit gehad, omdat het niet mijn ding was. Je hoeft namelijk helemaal niet altijd mee te doen om er bij te horen. Het is toch juist veel toffer dat jij kan zeggen: dit is mijn eigen unieke stijl.

Nu ben ik wel heel benieuwd naar het volgende:

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

Share:

10 Reacties

 1. 6 maart 2020 / 2:00 pm

  Je hebt zo’n leuke stijl! Ik heb zelf ook echt een eigen stijl, die vooral te omschrijven is als creatief, denk ik. De ene keer stoer, dan wat meer edgy of blousjes met de leukste prints.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Wij gaven Kino een nieuw thuisMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   11 maart 2020 / 4:19 pm

   Oeh ja dat is ook echt een hele toffe stijl. Tegenwoordig ben ik ook helemaal in to gekke prints op blousjes.

  • byrosann
   Auteur
   11 maart 2020 / 4:19 pm

   Zo lief,. dankjewel!

  • byrosann
   Auteur
   11 maart 2020 / 4:18 pm

   Oh wat lief, dankejwel! 😀

  • byrosann
   Auteur
   11 maart 2020 / 4:18 pm

   Helemaal mee eens! Toch heeft iedereen zo zijn eigen stijl.

 2. 12 maart 2020 / 11:02 am

  Wat een leuke blouse! Ik weet niet of ik echt een eigen kledingstijl heb. Als ik in mijn kast kijk zie ik wel een vast patroon haha. High waists, lekkere truien en wat felle kleurtjes. Merk wel dat ik de laatste tijd wat gekkere dingen wil proberen 😉 Denk dat je stijl ook altijd wel veranderd
  Claire onlangs geplaatst…Vertellis Chapters review | Selfcare dagboekMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   17 maart 2020 / 11:55 am

   Ja dat denk ik ook wel. Door de jaren heen groei je als persoon en je kledingstijl gaat daarin mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.