Hoe gaan wij de badkamer inrichten? Deze trends inspireren mij

badkamer inrichten

In ons huis hebben wij een prachtige badkamer waar we heel blij mee zijn. Het is een kleine ruimte, waar apart een bad en een douche in staat. Hoe gaan wij de badkamer inrichten? Ik heb wat inspiratie opgedaan rondom het decoreren en dat deel ik vandaag in dit artikel. Lees je mee?

Gebruik planten als decoratie

Iets wat je tegenwoordig vaak ziet en wat ook echt tof is, zijn planten in je badkamer. Ik wil echt een hoekje creëren met één a twee mooie planten.

Ronde spiegels

De trend van ronde spiegels vind ik helemaal geweldig. Het geeft zo’n tof effect aan je badkamer! In de toekomst weet ik ook zeker dat er zo’n mooie spiegel komt en dan het liefste met een zwarte rand. Deze kleur komt namelijk ook weer terug in onze badkamer.

Tof badkamerkleed

Iets wat ook zeker niet mag ontbreken in onze badkamer is een mooi badkamerkleed. Een mooi kleed kan zoveel toevoegen aan je badkamer en dat in combinatie met een aantal mooie decoratie en planten. Onze vloer heeft zwarte/groene marmeren tegels en een wat lichter kleed zou er denk ik heel mooi bij staan.

Gekleurd opvallend badgoed

Zoals ik net al aangaf is onze vloer zwart/groen marmer. Een heel tof effect, alleen wel een kleur waardoor je misschien eerder voor lichter badgoed gaat. Hoe tof is het als je juist voor een fellere of tegenovergestelde kleur gaat? Ons badgoed is grijs en roze. Dit vond ik zelf een leuk detail en ik denk dat het heel mooi gaat staan in onze badkamer. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet fysiek naar een winkel te gaan en kan je badgoed online kopen.

Pimp je radiator op

Die standaard radiatoren worden vaak gezien als onnodig ruimteverbruik en zijn lomp en groot. Bovendien is het schoonmaken hiervan ook geen feestje door alle randen. Maar wat nou als ik je vertel dat je tegenwoordig mooi designradiatoren hebt? Ze zijn een prachtige aanvulling op je badkamer en je hoeft niet eens heel je ruimte te verbouwen. Vervang gewoon je standaard radiator voor een mooie en je badkamer heeft gelijk een heel ander effect!

Kleine badkamer inrichten? Gebruik lichte kleuren

Als je een kleine kamer hebt met weinig ruimte, dan is het aan te raden om lichte kleuren te gebruiken. Bovendien kan je in plaats van kastjes, planken ophangen met een aantal manden. Zo blijft de vloer als het ware leeg en bouw je de ruimte niet helemaal vol. In onze badkamer is de vloer wat donkerder, maar de muren zijn juist weer licht.

Dit zijn een aantal trends rondom het decoreren en het inrichten van een badkamer. Over een maand ongeveer krijgen wij de sleutel en ik kan echt niet wachten tot we gaan beginnen met inrichten!

Gebruik jij ook decoratie in je badkamer?

*Dit artikel betreft een samenwerking

Share:

2 Reacties

 1. 21 september 2020 / 10:47 am

  Luxe hoor, een bad en een douche! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Ik heb zelf een hangplantje op het badkamerkastje staan. Die staat onder een raampje, dus hij groeit heel goed ook.
  Audrey onlangs geplaatst…Welkom thuis, Mango!My Profile

  • byrosann
   Auteur
   23 september 2020 / 11:42 am

   Wat een goed idee, dat ga ik ook doen haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.