Hoe ga je om met de gedachte: ik heb niks om aan te trekken

ik heb niks om aan te trekken

Dan sta je weer voor je kast met het idee wat je nu weer aan moet trekken. Zoveel kleren heb je, maar nog steeds heb je het idee dat je niks hebt om aan te trekken. Maar hoe ga dan om met de gedachte: ik heb niks om aan te trekken? In dit artikel geef ik tips zodat jij dit niet meer zo snel gaat denken.

Ik heb niks om aan te trekken

Dit is een gedachte die best wel vaak door mijn hoofd is gegaan. Dan stond ik weer voor mijn kast te bedenken wat ik nu weer aan moest trekken en om vervolgens met de conclusie te komen dat ik niks heb. In feite had en heb ik een kast vol kleding, dus dat ik niks heb om aan te trekken is natuurlijk onzin. Gelukkig heb ik nu deze gedachte bijna niet meer doordat ik een paar kleine trucjes heb toegepast.

Maak elke dag een foto van je outfit

Elke dag een foto maken van je outfit is één van de handigste tips die ik je kan meegeven. Op momenten dat je het niet meer weet, kun je je foto’s bekijken en gelijk zien wat je eventueel aan kan trekken. Hierdoor hoef je bijna niet na te denken en trek je de kleren aan waar jij een foto van hebt gemaakt.

Gebruik Pinterest en Instagram als inspiratie

Inspiratie haal ik overal vandaan. Toch zijn mijn twee grootste bronnen Pinterest en Instagram. Hier haal ik dagelijks inspiratie vandaan en dit pas ik ook weer toe in mijn dagelijkse outfits. Het kan ook weleens voorkomen dat ik een specifiek item aan wil trekken en eens anders wil combineren. Dan typ ik het kledingstuk in met daarachter inspiration streetstyle en zo kom ik een hele boel toffe outfits tegen. Dit doe ik overigens wel op Pinterest, op Instagram werkt dit niet zo.

Doe eens gek en mix eens wat anders

Ik vind dat er geen regels aan kleding verbonden moeten zijn. Al zijn er uiteraard dingen die ik zelf niet zou dragen, betekent dit niet dat andere mensen het niet moeten dragen. Ik ben een groot voorstander van dragen wat je zelf wilt en doe eens gek en mix patronen en kleuren met elkaar. Het leuke hiervan is dat je daardoor hele leuke en verrassende combinaties maak, die je misschien anders nooit zou dragen.

Begin een challenge

Een challenge beginnen op het gebied van kleding is altijd een goed idee. Zo heb je verschillende challenges waar je aan mee kunt doen. Zo heb je o.a. de:

 • 10 x 10 challenge – Hier doe je 10 dagen met 10 verschillende items inclusief schoenen. Een hele toffe uitdaging en hier zie je hoe het bij mij is gegaan.
 • Hermien van KouweKleren heeft de Color My Closet challenge gedaan. Sowieso heeft ze een ontzettende leuke blog waar je echt een kijkje op moet nemen.
 • Je kan ook meedoen aan Slow Fashion Season 2020Drie maanden lang geen nieuwe kleding kopen en alleen maar tweedehands of duurzaam kopen. Deze heb ik vorig jaar gedaan en ik heb drie maanden helemaal niets gekocht. Hierdoor heb ik geleerd dat ik genoeg kleding in mijn kast heb hangen. Als drie maanden te lang voor je is, dan zou je er ook 1 maand van kunnen maken. Daag jezelf uit!

Ik heb niks om aan te trekken is zo’n stomme gedachte als je genoeg kleding in je kast hebt hangen. Bedenk ook dat als je een kast vol met kleding heb, je eigenlijk heel dankbaar mag zijn. Niet iedereen heeft het zo goed om zoveel kleding in zijn of haar kast hebben hangen. Ik hoop dat ik je door dit artikel een ander inzicht heb kunnen geven. Zelf leer ik nog elke dag en natuurlijk spookt de gedachte ook bij mij weleens door mijn hoofd, dat is menselijk. Toch probeer ik zo min mogelijk kleding te kopen en echt te kijken wat ik in mijn kast heb hangen.

Denk jij weleens dat je niks hebt om aan te trekken? En hoe ga je hiermee om?

Share:

18 Reacties

 1. 26 juni 2020 / 9:01 am

  Wat een leuke tips en leuke challenges. Op dit moment struggle ik sowieso met mijn kleding, want zwanger, haha. Dus kan stiekem niet wachten totdat ik mijn eigen kleding weer aan kan. Al is mijn herfst- en wintergarderobe ook aan vervanging toe. Ik koop nooit veel, dus alles slijt snel. Daarnaast geen idee welke maat ik pas na de bevalling. (Tot nu toe lijkt het goed te komen met mijn eigen maat, ff afkloppen haha)

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 11:33 am

   Oh dat lijkt mij inderdaad een uitdaging haha! Wel een goed excuus om na je bevalling te investeren in een mooie (duurzame) garderobe! 😀

 2. 26 juni 2020 / 9:28 am

  Ik kijk inderdaad ook weleens op Pinterest of Instagram voor inspiratie. Soms zie ik dan een combinatie die ik zelf kan maken met de kleding in mijn kast, maar waar ik zelf nog nooit op gekomen ben! Super handig 🙂
  Wies | Nature of Happiness onlangs geplaatst…Persoonlijk | Mijn zomerplannenMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 11:59 am

   Dat heb ik nou ook altijd! Soms maak ik combinaties die ik zonder Pinterest nooit zou maken! 🙂

 3. 26 juni 2020 / 9:47 pm

  Wat een super leuk artikel! Ook een fijne opfriscursus voor mezelf, want ik betrap mezelf er wel weer eens op na die no-buy dat ik het gevoel heb dat ik iets nodig heb, terwijl dat niet per se zo is. Ik ga eens nadenken over hoe ik die gedachten weer snel wegdruk haha, je inspireert me voor een nieuw artikeltje. 🙂
  sanne onlangs geplaatst…10 tips voor het vakantiegevoel in eigen landMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 12:01 pm

   Ooooh ja irritant is dat he! Alsof je dan nu weer mag kopen en dat ook maar gelijk moet doen. Oeeh ik ben heel benieuwd naar je artikel! Ik ga je blog in de gaten houden! 😀

 4. 26 juni 2020 / 9:51 pm

  Tijdens een gewone werkdag denk ik amper na over wat ik draag opdat ik eens op het werk toch moet veranderen in werkkledij. Zo bestaat mijn outfit steeds uit een comfy broek en comfy shirt. Bij een date met vriendinnen of iemand anders heb ik het soms wel moeilijker. Dan sta ik voor de kast en denk ik soms wel eens: ‘heb ik dit al aangehad bij hem/haar?’ En dan opeens schiet het in mijn hoofd dat dit eigenlijk geen belang heeft. Ik combineer gewoon een shirt/bloes/top of iets anders met een fleurig rokje/broek. Je zal mij gewoon bitter weinig in dezelfde outfit zien, denk ik. Just combine it all 😉

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 1:01 pm

   Dat is toch ontzettend leuk! Dat je alles met elkaar combineert, love it! 😀

 5. 28 juni 2020 / 11:39 am

  Heel leuk! Ik ben toevallig ook een artikel aan het schrijven over hoe je lol houd in je kledingkast na 8 maanden (in mijn geval) niets kopen. Ik sla ook graag outfits op die ik langs zie komen op Instagram. Niet om letterlijk na te doen, maar het brengt me altijd op ideeën. Heel mooi dat je het ook nog even hebt over dankbaarheid naar je kledingkast. We beseffen de enorme rijkdom soms niet.
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Mijn ervaring met een biologisch groentepakketMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 2:02 pm

   Ohh wat leuk ik ga gelijk op je blog kijken of hij al online staat!! Dat van Instagram doe ik ook inderdaad. Gewoon net even voor de inspiratie! 🙂

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 2:37 pm

   Het is echt leuk om te doen en handig natuurlijk!

 6. 28 juni 2020 / 10:19 pm

  Leuk artikel en hele handige tips!

  Toevallig heb ik dit weekend mijn hele kledingkast vernieuwd, dus deze gedachten ga ik voorlopig niet hebben haha.

  Liefs
  X

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 2:38 pm

   Wauw, goed bezig! Dat snap ik helemaal haha!

  • byrosann
   Auteur
   30 juni 2020 / 2:39 pm

   Aaaah leuk om te horen, thanks girl!

 7. 30 juni 2020 / 10:19 am

  Wat een fijn artikel en ik heb heel veel aan je tips! Ik heb ook vaak het gevoel dat ik niets heb om aan te trekken, terwijl mijn kast overval hangt. Het maken van foto’s is inderdaad super handig en ook om een dagje te mixen/matchen met kleding vind ik altijd wel fijn om te doen. Ook een paar standaard setjes voor je werk of schooldag maken helpt een hoop stress in de ochtend 🙂

  • byrosann
   Auteur
   1 juli 2020 / 4:48 pm

   Ik leg ook bewust mijn kleding klaar de avond van tevoren. S’ochtends ben ik nou eenmaal niet zo’n held in opschieten en als het klaar ligt, scheelt het al enorm!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.