8 tips om geld te besparen in december

besparen

December staat weer voor de deur en daarmee ook de duurste maand van het jaar. Door die feestdagen, etentjes en alle leuke activiteiten geef je veel meer geld uit dan normaal. Daarom heb ik tips om geld te besparen in december.

Geld besparen door een budget te maken

Als het goed is heb je je loon gekregen waar je de maand december mee gaat overleven. Probeer daarom nu al vooruit te denken en in te schatten hoeveel je ongeveer kwijt denkt te zijn. Door een budget op te stellen krijg je al snel inzicht in je aankomende uitgaven, wat weer fijn is voor je overzicht.

Vergelijk prijzen zodat je geld kan besparen

Als je cadeautjes, boodschappen of wat dan ook ga doen maak dan eerst een lijstje. Als je dan echt geld wilt besparen zorg er dan voor dat je de prijzen gaat vergelijken. Ook al scheelt het maar twee of drie euro, het zijn wel bedragen die aan het einde van de maand oplopen. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet de kans grijpt om te gaan besparen.

Bedenk waar je op kunt besparen in december

Er zijn vast wel dingen die je normaal gesproken zonder nadenken doet en waarop je nu wel kan besparen. Misschien koop je elke keer als je gaat tanken wel wat lekkers, of haal je elke dag je lunch in de kantine. Doe dit even een paar weken niet en je ziet dat je geld overhoudt voor andere dingen. Zo bespaar je alsnog geld.

De sale is er het hele jaar door

In december worden we helemaal gek gemaakt met de ‘beste aanbiedingen’ en ik weet niet wat het is maar we worden hier zo door geprikkeld dat we alleen nog maar willen kopen. De grap is dat er het hele jaar door sale is en je kan het hele jaar door van aanbiedingen genieten, dus focus je eigen niet op de sale in december.

Je hebt geen nieuwe kleren nodig voor de feestdagen

Waarschijnlijk koop je elk jaar wel wat anders om aan te trekken met de feestdagen. Wat nou als ik je vertel dat je best wel iets uit je eigen garderobe kan aantrekken? Ik ga het ook doen en ik zal tegen die tijd wel leuke inspiratie plaatsen. Want waarom iets nieuws kopen als je met je eigen kledingkast ook een kerstoutfit kunt samenstellen?

Wees creatief met het bedenken van cadeaus

Desnoods maak je zelf wat moois in elkaar of ga je eens langs de kringloop. Of zorg ervoor dat je een herinnering geeft, die zijn immers veel waardevoller dan een cadeau waar je na een tijdje niet meer aan denkt. Het hoeft niet allemaal duur te zijn en het gaat uiteindelijk om de kerstgedachte toch?

Als je gaat gourmetten maak het vlees dan zelf

Je kan van die kant en klare pakketten kopen maar als je echt wilt besparen, koop dan het vlees en snij het zelf. Het leuke hieraan is dat je heel de maand december de aanbiedingen af kan gaan en zo tegen de feestdagen heb je voor een leuke prijs veel en net zo lekker eten. Op deze manier ga je gegarandeerd geld besparen.

Nieuwe kerstspullen nodig? Koop het na de kerst

Elk jaar weer is er na de feestdagen een gigantische sale op kerstspullen. Stel nou dat je zoiets hebt van ja ik wil wel iets nieuws hebben maar heb er het geld er niet voor over. Wacht dan gewoon tot na de feestdagen en je kan zulke leuke dingen kopen voor een relatief lage prijs.
Heb jij tips waar je geld op kunt besparen? Laat het dan hieronder weten ik ben heel benieuwd!

6 Reacties

 1. 29 november 2019 / 9:26 am

  Handige tips! Mijn tip sluit er een beetje op aan. Eerste Kerstdag gaan we lekker koken, maar voor Tweede Kerstdag kopen we nooit eten. Dan gaan naar de supermarkt en dan kun je dus voor heel veel korting kant-en-klare lekkere dingen kopen 🙂

  • 4 december 2019 / 3:48 pm

   Oh wat heerlijk! Heb je al een idee wat je wilt gaan maken?

 2. 29 november 2019 / 11:11 pm

  Super tips! Ik koop nu al meer dan 3 jaar geen kerstspullen meer en gebruik gewoon wat ik heb 🙂

 3. 2 december 2019 / 12:15 pm

  Hele fijne tips! Ik heb nu ook zoiets; ik hoef niet perse nieuwe kleding voor kerst en voor oud- en nieuw. Dus dat is al een stapje vooruit!

  • 4 december 2019 / 3:49 pm

   Jaa goed zo! Je denkt er al over na dat is al super!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.