Fitbit Versa 2 review • hoe dit apparaat mijn leven beter maakt

Een gadget die ik al een hele tijd op mijn wishlist had staan, is de Fitbit Versa 2. Na twee jaar de Fitbit Charge 2 te hebben gehad, was ik echt toe aan een upgrade. Gelukkig ben ik bijna jarig en heb ik van mijn ouders alvast deze geweldige gadget cadeau gekregen. Ben je benieuwd geworden naar deze gadget? Lees dan zeker mijn Fitbit Versa 2 review!

Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2 review

De reden dat ik voor de Fitbit Versa 2 heb gekozen is onder andere vanwege het design. Het uiterlijk van mijn vorige Fitbit was iets wat mij op te den duur tegen ging staan. Ook wou ik wat meer snufjes en een groter scherm hebben. Na een rondje Internet speuren kwam ik uit bij de Fitbit Versa 2. Je hebt diverse kleuren zoals zwart, zilver, grijs en rosé. Zelf ben ik voor veilig gegaan en heb ik de zwarte gekozen.

Stappen en workouts tracken

De basis is het bijhouden van hoeveel je beweegt op een dag. Dit is ook de reden dat ik een Fitbit heb aangeschaft. Ik heb het nodig om gemotiveerd te worden en een uitdaging te hebben. Mijn Versa 2 helpt mij hier goed mee door elk uur te trillen als ik te weinig stappen heb gezet. Daarnaast probeer ik dagelijks 6000 stappen te halen en minimaal twee workouts te doen. In de Fitbit app kan je zelfs challenges aangaan en vrienden worden met andere mensen.

Wat voor apps kunnen er op de Fitbit Versa 2?

Fitbit Versa 2 review

De Versa 2 houdt bij hoe je geslapen hebt, wat je hartslag is, wat je hebt gegeten en gedronken, maar ook hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Daarnaast kan je ook diverse apps toevoegen op de Fitbit zoals Spotify, Strava, Notes en Fitbit pay. Je kan ook instellen welke berichten en meldingen je binnen wilt krijgen, ideaal zo kan je ook meldingen dempen!  Wat ook een hele leuke toevoeging is aan de Versa 2, is dat je je eigen klok kan instellen. Deze kan je uitkiezen in de store waar je allerlei soorten klokken heb.

Slaap bijhouden

Iets wat mijn vorige Fitbit ook al deed was mijn slaap bijhouden. Dit vind ik heel fascinerend om te zien, aangezien je door middel van de sensor op je Ftibit kan zien wat voor nacht je hebt gehad. Ik moet zeggen dat de Versa 2 dit heel nauwkeurig trackt en dat ik s’ochtends kan zien wat voor soort nacht ik heb gehad. Na elke nacht krijg je een score van hoe je nacht is geweest. Je kan veel hebben geslapen en toch een slechte score hebben. Je kan ook zeker een korte nacht hebben gehad en toch een goede score hebben.

De Fitbit app

Fitbit Versa 2 app

In de Fitbit app heb je zoals je kan zien een soort van dashboard. In dit overzicht zie je in één opslag hoe het ervoor staat. Zo kan je bij mij zien hoeveel stappen ik heb gezet, hoeveel trappen ik heb gelopen, hoeveel minuten ik actief ben geweest, de afstand die ik heb afgelegd en hoeveel calorieën ik heb verbrand.

Voor de rest kan je ook zien o.a. of je je doel qua workouts heb behaald, hoeveel keer je je 250 stappen heb gehaald en voor vrouwen een menstruatie cyclus overzicht. Als je bijna je menstruatie moet hebben krijg je hier ook een melding van. Om een goed beeld te krijgen is het natuurlijk wel goed om alles bij te houden.

De voordelen op een rijtje:

 • Lange batterij duur van ongeveer 6 a 7 dagen.
 • Diverse apps zoals Spotify, Fitbit Pay en kalender.
 • Slaaptracker.
 • Mooi design.
 • Trackt nauwkeur de stappen en work-outs.
 • Motiveert je om elk uur stappen te zetten.
 • Wekkerfunctie: je krijgt trillingen door je Fitbit heen zodat je rustig wakker kan worden.

Zo dit was mijn Fitbit Versa 2 review. Als ik hem niet voor mijn verjaardag had gekregen had ik hem sowieso zelf aangeschaft. Het is gewoon erg prettig om je stappen mee bij te houden en tegelijkertijd leuke functies erbij te hebben. Wil je hem ook bestellen? Klik dan eventjes op deze linkOp Amazon was die van mij toen de tijd bijna € 20,00 goedkoper en hij was nog snel binnen ook. Zelf heb ik nog een bumper voor krassen om mijn Fitbit heen. Wil je die ook? Klik dan hier.

Heb jij ook een smartwatch? Of zou je er één willen hebben?

 

Share:

4 Reacties

 1. 5 juli 2020 / 10:45 am

  Wat een handig ding! Ik heb nog nooit zoiets gehad, maar het klinkt heel verleidelijk om het eens te proberen. Het ziet er ook best wel stijlvol en stoer uit. En wat gaat de batterij lang mee! Ideaal 😀

  • byrosann
   Auteur
   8 juli 2020 / 3:08 pm

   Ik ben helemaal fan en het is ook nog eens leuk om het één en ander bij te houden! 😀

  • byrosann
   Auteur
   9 juli 2020 / 2:59 pm

   Ohhh dan zou ik echt gaan kijken voor de Fitbit Versa 2!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.