En toen werd mijn website geblokkeerd op Facebook

en toen werd ik geblokkeerd op facebook

Afgelopen woensdag heb ik ontdekt dat de url naar mijn website wordt geblokkeerd door zowel Facebook als door Instagram. Eerst kreeg ik een bericht dat een artikel wat ik had gedeeld in verschillende groepen als spam werd aangezien. Kan ik mij nog enigszins wat bij voorstellen. Vervolgens ontdek ik dat al mijn berichten waar ik mijn site heb gelinkt van Facebook zijn verwijderd. Of in ieder geval geblokkeerd zodat niemand ze kan zien. Daarna kom ik erachter dat dit ook voor Instagram geld. En dit allemaal zonder enige waarschuwing.

Ik heb enorm zitten twijfelen over het schrijven van dit bericht. Mijn angst is namelijk dat Facebook hierdoor mijn website voor altijd blokkeert. Toch wil ik hierover praten, want onbegrip is een gevoel dat afgelopen woensdag de hoofdrol speelde. Als er een waarschuwing was geweest had ik er namelijk op gelet. Dit is niet gebeurd en daardoor zit ik nu bomvol vragen en is mijn website geblokkeerd op Facebook.

Website geblokkeerd op Facebook

Eerst dacht ik nog dat het om een enkel bericht ging, omdat ik daar ook de meldingen van kreeg. Wat ik echter niet had verwacht is dat alle berichten verwijderd zouden worden. Het enige wat je nog kan zien op mijn Facebookpagina zijn berichten waar mijn link niet in verwerkt staat. Als ik op mijn link klik, dan krijg ik te zien dat deze link in strijd is met de communicatierichtlijnen. Blijkbaar is dus mijn URL geblokkeerd, al weet ik dit niet zeker.

Waarom blijkbaar geblokkeerd?

Ik zeg blijkbaar omdat ik dit gewoon niet zeker weet. Ik weet niet wat er is gebeurd omdat ik er geen melding over heb gekregen. Wel heb ik dus dat bericht gekregen bij mijn meldingen dat er een bericht als spam wordt gezien. Maar om dan vervolgens alles te verwijderen wat met die link te maken heeft zonder waarschuwing? Dat vind ik wel echt bizar.

Googlen naar een oplossing

De afgelopen dagen heb ik continu op Google gezeten om te kijken of er een oplossing is. Het komt dus niet zo vaak voor dat er een URL geblokkeerd is door Facebook en al helemaal niet zonder melding. Wat er wel vaak staat is dat je een ban hebt van 24 uur, 3, 7 of 30 dagen. Maar het lijkt mij dat je hier een bericht over krijgt en dat heb ik dus niet gekregen.

Het frustreert mij enorm

Op mijn blog wil ik mensen inspireren door mijn artikelen. Dat dit nu als een vorm van spam wordt gezien, raakt mij enorm. Ik werk heel hard aan mijn site en is het zo’n grote passie van mij. Nu wil ik niet zeggen dat social media alles is. Nee, maar het is wel iets waar ook bezoekers vandaan komen en waar ik mijn berichten kan delen. Dat dit nu niet kan op zowel Facebook als op Instagram frustreert mij enorm. In mijn ogen doe ik namelijk niets verkeerd en als dat wel zo is, dan zou ik daar een bericht over willen krijgen.

Ik snap er helemaal niets van en ik hoop zo dat het snel opgelost kan worden.

Heeft één van jullie dit meegemaakt? Of weet iemand wat ik kan doen? Laat het mij dan alsjeblieft weten!

Share:

22 Reacties

 1. 19 juni 2020 / 9:01 am

  Op dit soort momenten haalt Facebook echt het bloed onder je nagels vandaan hè? Zo’n machtig bedrijf en zo ontoegankelijk. Heel frustrerend. Ik heb ook wel eens gehad dat een advertentieaccount opeens geblokkeerd was en een Instagramaccount ook. Dat advertentieaccount was binnen een uurtje gelukkig opgelost nadat ik bezwaar maakte, dan Instagramaccount duurde minstens een week. Hopelijk is het voor jou snel over!
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Vijf dingen die ik gewoon gedáán hebMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:11 pm

   Ik snap ook gewoon echt niet dat ze zo moeilijk te bereiken zijn pff! Er zijn nu al meerdere berichten verstuurd en echt nul reactie! 🙁 Wat fijn dat het bij jou zo snel was opgelost zeg!

 2. 19 juni 2020 / 12:13 pm

  Wat vervelend! Ik kan me voorstellen dat je daar moedeloos van word. Vooral omdat je ook niemand van FB kan spreken om dingen te bespreken. Ik hoop dat het snel wordt opgelost.

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:08 pm

   Het is nu al bijna een week gaande en ik vind het zo stom allemaal! 🙁

 3. Lieke
  19 juni 2020 / 1:44 pm

  Wat vervelend dat dit gebeurd is! Misschien heeft iemand een bericht van je gerapporteerd. Hopelijk is dit gewoon een foutje van Facebook en wordt het snel opgelost.

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:07 pm

   Ja dat kan ook nog inderdaad. Ik snap alleen niet waarom! 🙁

 4. 19 juni 2020 / 4:10 pm

  Ah, wat enorm naar zeg. Helemaal omdat Facebook moeilijk te bereiken is. Ik snap volledig dat je je moedeloos voelt. Hopelijk wordt het snel opgelost!

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:06 pm

   Ik hoop ook echt dat het snel is opgelost!

 5. 5 september 2020 / 10:20 pm

  Hoi Rosanne,

  Wat vervelend voor je. Heb je via de debug pagina van Facebook bezwaar aangemaakt? Anders kan het nog langer duren. Het kan zoiezo soms wel een een paar weken duren, maar liever via de juiste weg. Kijk anders op mijn website voor een handleiding.

  Kom je er niet uit wil ik je best even helpen hoor.
  Andre Koppies onlangs geplaatst…Help mijn website domein URL is geblokkeerd op Facebook.My Profile

  • byrosann
   Auteur
   8 september 2020 / 10:30 am

   Yes ik heb een bezwaar aangemaakt. Ze reageren alleen helaas nergens op!

   • 22 december 2020 / 10:39 pm

    Hallo,

    Ik heb nu hetzelfde. Een oud emailadres met ongewenste spam vervangen door ander mailadres kan niet dus 2e Facebook aangemaakt. Nadat 1e verwijderd werd kwam blokkade op 2e dus nu heb ik niets meer. Zie website voor verslag.
    Sander onlangs geplaatst…Geblokkeerd door facebookMy Profile

  • 21 november 2020 / 8:20 pm

   Wij hebben precies hetzelfde, ik kan niet vinden waar ik bezwaar kan maken op Facebook, ik heb ook niets geplaatst wat niet mocht maar iemand schijnt melding gemaakt te hebben dat onze site aanstootgevend is . Maar wij hebben alleen een webshops
   In poëziealbums dus dat ie echt niet zo.

 6. 19 september 2020 / 9:48 am

  Hoi, wij hebben hetzelfde probleem met onze pagina van de basisschool waar ik werkzaam ben. Ook onze url is geblokkeerd. We weten echt niet waarom. Allerlei berichten gestuurd: geen reacties. Nu langer dan een jaar mee bezig. Als iemand een oplossing weet, dan hoor ik dat graag.

  • byrosann
   Auteur
   23 september 2020 / 11:41 am

   Wat ontzettend vervelend!! Ik heb nog steeds geen oplossing helaas!

 7. 7 oktober 2020 / 5:11 pm

  Mijn site is al ruim een half jaar geblokkeerd! Kan mijn berichten niet meer delen via het platform.
  Reden: aanstootgevend!!

  Wel ja! Er is loopt dus ergens een zieke geest rond die opgewonden raakt van lipsticks, (parfums etc).

  Soms probeer ik het weer, en soms geeft hij aan ‘spam’ en dan weer ‘aanstootgevend’. Ze cheken niet of het ook daadwerkelijk aanstoodgevend is.
  – vriendin heeft dit eerder aan de hand gehad (volledig foodblog!) n wedt ook gemarkerd als zijnde aanstootgevend.
  Antwoord FB: Het is voor iedereen anders wat aanstootgevend is…
  Dit andwoord is alleszeggend….

  Bij mij: Vragen en klacht? Reactie Facebook 0 0!! Triest.
  Menheeft niet eens het fatsoen om te reageren.

  Langzaam staan nu andere platforms op. Heb nu Yakymour Facebook voor grootdeel verwijderd, prive FB ook langzaam nu.
  Ik weet, ik ben hier niet de enige in, en blijkbaar niet de laatste.
  Bij FB vergeet men denk ik wel eens dat wij ‘klant’ zijn. En klanten kunnen overal terecht…. ik ga liever naar de speciaalzaak.
  Gebruik nu meer LinkedIn, en niet verwacht, ik heb bijna dubbele trafic dan ik had op FB.

  Het is triest! Maar laat je niet kisten. Je hebt een hartstikke leuke site!!
  Wanneer je zoektermen etc op orde xijn, vinden mensen je toch wel….
  Dus wees ook niet bang om eerlijk (in dit geval negatief) te schrijven over je ervaringen. Dát is tenslotte wat jouw lezers van jou verwachten!

  Heel veel succes!!

  Gr.Jean Amr

  • 21 november 2020 / 8:20 pm

   Wij hebben precies hetzelfde, ik kan niet vinden waar ik bezwaar kan maken op Facebook, ik heb ook niets geplaatst wat niet mocht maar iemand schijnt melding gemaakt te hebben dat onze site aanstootgevend is . Maar wij hebben alleen een webshops
   In poëziealbums dus dat ie echt niet zo.

 8. 20 november 2020 / 8:50 am

  Ik heb hetzelfde probleem. Ben al zeker een jaar geblokkeerd. Op Facebook én instagram. Super veeemd. Het lijkt nu specifiek aan mijn naam gekoppeld te zijn, want ik heb inmiddels een tweede insta voor een andere tak van mijn bedrijf en daarop kan ik wel mijn website plaatsen… ben bang dat het dus nooit meer beter wordt 🙁

 9. 12 januari 2021 / 10:57 pm

  Ik ben ook sinds een half jaar geblokkeerd. Hebben jullie al een oplossing?

 10. 20 januari 2021 / 2:22 pm

  Jo Rosann!
  Ik zit al een jaar of vier met vrijwel hetzelfde probleem. Voor zover ik weet heb ik alles geprobeerd, maar ik krijg het maar niet opgelost. Is het jou inmiddels gelukt? Zo ja, kun je me vertellen hoe? Zo nee, misschien is het een goed idee om een groep te vormen en eens (online) bij elkaar te komen. Wellicht komen we er samen wel uit?

  Ik hoor heel graag wat van je!

  Liefs,

  STHOM.

 11. 20 februari 2021 / 10:28 pm

  Hoi
  Ik heb nu idemdito hetzelfde met mijn website.
  Al bijna een maand .. krijg geen contact .
  Ik ben pas een webshop gestart alles netjes op orde webwinkelkeur en alles er op..
  Ben aan het knokken om naamsbekendheid te gaan krijgen en dan zo iets!!
  Zelfs op insta kan ik met mijn eigen profiel nog niks meer bij vrienden like of reageren… had jij dit ook en hoelang duurde het bij jou voor dit was opgelost?
  Groetjes Irene

 12. 3 februari 2022 / 1:28 pm

  Ik heb ook al meer dan een half jaar hetzelfde probleem. Als beginnend webdesigner is het echt een ramp als door zo’n melding je er gelijk onbetrouwbaar uit ziet. Na veel gesprekken met anderen dacht ik ook bijna dat ik de enige was maar blijkbaar zijn er dus echt heel veel mensen die dit probleem hebben nu ik hier zo zit te lezen.

  Ik heb via google zelfs gezocht naar support voor insta maar toen ben ik ook nog is een keer voor 200 euro opgelicht door mensen die zich voordeden als helpdesk. Hopelijk voorkom ik met mijn verhaal dat jullie hetzelfde overkomt.

  De enige oplossing die ik voor dit probleem heb gevonden is een afbeelding met een qr code naar mijn website. Wanneer deze gescand word werkt het namelijk wel gewoon. Geen idee nog of mensen hem ook echt gaan scannen. maar ziet er in ieder geval wel een stuk betrouwbaarder uit.

  Veel succes voor iedereen die hetzelfde probleem hebben en hopelijk komen we samen tot een oplossing.

  Groetjes,

  Mariska Smits

 13. Krista
  17 mei 2022 / 6:49 pm

  Hey Rosanne,

  Ook ik zit met precies het zelfde probleem en ik ben al bijna een jaar aan het zoeken naar een oplossing. Tot op heden heb ik die niet gevonden en heb ik wel meerdere keren aangegeven bij Facebook/ Insta dat mijn site gewoon veilig is.
  Je bericht is inmiddels een tijd geleden en ik ben benieuwd of je inmiddels DE oplossing gevonden hebt!

  Liefs Krista

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.