En toen werd mijn website geblokkeerd op Facebook

en toen werd ik geblokkeerd op facebook

Afgelopen woensdag heb ik ontdekt dat de url naar mijn website wordt geblokkeerd door zowel Facebook als door Instagram. Eerst kreeg ik een bericht dat een artikel wat ik had gedeeld in verschillende groepen als spam werd aangezien. Kan ik mij nog enigszins wat bij voorstellen. Vervolgens ontdek ik dat al mijn berichten waar ik mijn site heb gelinkt van Facebook zijn verwijderd. Of in ieder geval geblokkeerd zodat niemand ze kan zien. Daarna kom ik erachter dat dit ook voor Instagram geld. En dit allemaal zonder enige waarschuwing.

Ik heb enorm zitten twijfelen over het schrijven van dit bericht. Mijn angst is namelijk dat Facebook hierdoor mijn website voor altijd blokkeert. Toch wil ik hierover praten, want onbegrip is een gevoel dat afgelopen woensdag de hoofdrol speelde. Als er een waarschuwing was geweest had ik er namelijk op gelet. Dit is niet gebeurd en daardoor zit ik nu bomvol vragen en is mijn website geblokkeerd op Facebook.

Website geblokkeerd op Facebook

Eerst dacht ik nog dat het om een enkel bericht ging, omdat ik daar ook de meldingen van kreeg. Wat ik echter niet had verwacht is dat alle berichten verwijderd zouden worden. Het enige wat je nog kan zien op mijn Facebookpagina zijn berichten waar mijn link niet in verwerkt staat. Als ik op mijn link klik, dan krijg ik te zien dat deze link in strijd is met de communicatierichtlijnen. Blijkbaar is dus mijn URL geblokkeerd, al weet ik dit niet zeker.

Waarom blijkbaar geblokkeerd?

Ik zeg blijkbaar omdat ik dit gewoon niet zeker weet. Ik weet niet wat er is gebeurd omdat ik er geen melding over heb gekregen. Wel heb ik dus dat bericht gekregen bij mijn meldingen dat er een bericht als spam wordt gezien. Maar om dan vervolgens alles te verwijderen wat met die link te maken heeft zonder waarschuwing? Dat vind ik wel echt bizar.

Googlen naar een oplossing

De afgelopen dagen heb ik continu op Google gezeten om te kijken of er een oplossing is. Het komt dus niet zo vaak voor dat er een URL geblokkeerd is door Facebook en al helemaal niet zonder melding. Wat er wel vaak staat is dat je een ban hebt van 24 uur, 3, 7 of 30 dagen. Maar het lijkt mij dat je hier een bericht over krijgt en dat heb ik dus niet gekregen.

Het frustreert mij enorm

Op mijn blog wil ik mensen inspireren door mijn artikelen. Dat dit nu als een vorm van spam wordt gezien, raakt mij enorm. Ik werk heel hard aan mijn site en is het zo’n grote passie van mij. Nu wil ik niet zeggen dat social media alles is. Nee, maar het is wel iets waar ook bezoekers vandaan komen en waar ik mijn berichten kan delen. Dat dit nu niet kan op zowel Facebook als op Instagram frustreert mij enorm. In mijn ogen doe ik namelijk niets verkeerd en als dat wel zo is, dan zou ik daar een bericht over willen krijgen.

Ik snap er helemaal niets van en ik hoop zo dat het snel opgelost kan worden.

Heeft één van jullie dit meegemaakt? Of weet iemand wat ik kan doen? Laat het mij dan alsjeblieft weten!

Share:

12 Comments

 1. 19 juni 2020 / 9:01 am

  Op dit soort momenten haalt Facebook echt het bloed onder je nagels vandaan hè? Zo’n machtig bedrijf en zo ontoegankelijk. Heel frustrerend. Ik heb ook wel eens gehad dat een advertentieaccount opeens geblokkeerd was en een Instagramaccount ook. Dat advertentieaccount was binnen een uurtje gelukkig opgelost nadat ik bezwaar maakte, dan Instagramaccount duurde minstens een week. Hopelijk is het voor jou snel over!
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Vijf dingen die ik gewoon gedáán hebMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:11 pm

   Ik snap ook gewoon echt niet dat ze zo moeilijk te bereiken zijn pff! Er zijn nu al meerdere berichten verstuurd en echt nul reactie! 🙁 Wat fijn dat het bij jou zo snel was opgelost zeg!

 2. 19 juni 2020 / 12:13 pm

  Wat vervelend! Ik kan me voorstellen dat je daar moedeloos van word. Vooral omdat je ook niemand van FB kan spreken om dingen te bespreken. Ik hoop dat het snel wordt opgelost.

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:08 pm

   Het is nu al bijna een week gaande en ik vind het zo stom allemaal! 🙁

 3. Lieke
  19 juni 2020 / 1:44 pm

  Wat vervelend dat dit gebeurd is! Misschien heeft iemand een bericht van je gerapporteerd. Hopelijk is dit gewoon een foutje van Facebook en wordt het snel opgelost.

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:07 pm

   Ja dat kan ook nog inderdaad. Ik snap alleen niet waarom! 🙁

 4. 19 juni 2020 / 4:10 pm

  Ah, wat enorm naar zeg. Helemaal omdat Facebook moeilijk te bereiken is. Ik snap volledig dat je je moedeloos voelt. Hopelijk wordt het snel opgelost!

  • byrosann
   Auteur
   23 juni 2020 / 12:06 pm

   Ik hoop ook echt dat het snel is opgelost!

 5. 5 september 2020 / 10:20 pm

  Hoi Rosanne,

  Wat vervelend voor je. Heb je via de debug pagina van Facebook bezwaar aangemaakt? Anders kan het nog langer duren. Het kan zoiezo soms wel een een paar weken duren, maar liever via de juiste weg. Kijk anders op mijn website voor een handleiding.

  Kom je er niet uit wil ik je best even helpen hoor.
  Andre Koppies onlangs geplaatst…Help mijn website domein URL is geblokkeerd op Facebook.My Profile

  • byrosann
   Auteur
   8 september 2020 / 10:30 am

   Yes ik heb een bezwaar aangemaakt. Ze reageren alleen helaas nergens op!

 6. 19 september 2020 / 9:48 am

  Hoi, wij hebben hetzelfde probleem met onze pagina van de basisschool waar ik werkzaam ben. Ook onze url is geblokkeerd. We weten echt niet waarom. Allerlei berichten gestuurd: geen reacties. Nu langer dan een jaar mee bezig. Als iemand een oplossing weet, dan hoor ik dat graag.

  • byrosann
   Auteur
   23 september 2020 / 11:41 am

   Wat ontzettend vervelend!! Ik heb nog steeds geen oplossing helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.