Door deze tips ga jij gegarandeerd meer lezen

tips om meer te lezen

Lezen is iets wat ik graag doe. Niet alleen werkt het ontspannend voor mij, het is ook fijn om tot rust te komen als ik teveel prikkels heb ervaren. Toch kan ik mij voorstellen dat niet iedereen er tijd of zin in heeft om een boek te pakken en lekker te gaan lezen. Juist daarom deel ik vandaag mijn tips zodat jij gegarandeerd meer gaat lezen!

Kies een leuk boek uit om te lezen

Ik denk dat dit wel mijn beste tip is en ook gelijk de makkelijkste. Kies een leuk boek uit waarvan je weet dat je hem leuk gaat vinden. Door zo’n boek te pakken, neig je ook meer om te gaan lezen.

Lees je in bed? Leg dan je boek op je nachtkastje neer

Als ik weet dat mijn boek binnen handbereik is, dan pak ik sneller mijn boek dan dat ik uit bed moet om hem te pakken. Ook is het gelijk een mooie accessoire voor op je nachtkastje.

Leg al je media weg een uur voordat je gaat slapen

Lezen is niet alleen leuk om te doen, het is ook een fijne manier om je hoof leeg te maken. Zo doe ik een half uur a uur voordat ik ga slapen al mijn media weg en pak ik mijn boek erbij. Door het lezen zorg ik ervoor dat ik moe wordt en op deze manier ga ik met een prettig gevoel slapen.

Heb je niks te doen? Ga lezen!

Iedereen verveelt zich weleens en om nou telkens je telefoon erbij te pakken en doelloos te gaan scrollen, kun je ook gaan lezen. Het is niet alleen beter voor je ogen, je leert ook nieuwe dingen tijdens het lezen. Bovendien krijg ik er een rustig gevoel van.

Ga je een drukke week tegemoet? Plan dan leestijd in!

Soms heb je van die weken die echt insane druk zijn en dat is niet fijn. Het is niet fijn voor je lichaam, maar ook niet voor je geest. Daarom is het zo goed om leestijd in te plannen en echt een half uur of langer niks anders doen dan lezen.

Zo en dit waren mijn tips om meer te gaan lezen en nu is mijn vraag:

Lees jij ook graag?

Share:

4 Reacties

 1. 17 februari 2020 / 1:07 pm

  Zo belangrijk om leestijd of tijd om te ontspannen in te plannen! Ik lees daarnaast iedere avond een halfuurtje voordat ik ga slapen. Heel fijn! En ik probeer altijd mijn boek mee te nemen.
  Suzanne onlangs geplaatst…Lief Dagboek – Week 7 – Druk weekjeMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   19 februari 2020 / 4:35 pm

   Oeeh ben nu wel heel benieuwd welk boek jij momenteel leest! 😀

 2. 29 februari 2020 / 11:26 am

  Ik lees ook heel graag! Ik zorg dat ik altijd wel een boek bij mij heb en op mijn nachtkastje ligt een aardig stapeltje boeken die ik nog wil lezen. Zo heb ik altijd een boek in de buurt als ik wil gaan lezen.
  Giovanna Jansen onlangs geplaatst…Boekrecensie GripMy Profile

 3. 3 april 2020 / 10:22 am

  Lezen! Iets wat ik vaker wens te doen, maar helaas ontbreekt het me aan tijd (of een gebrek aan het stellen van prioriteiten, dat kan ook).
  vakantie onlangs geplaatst…Een aantal leuke citytripsMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.