Dit zijn de tweedehands kledingstukken waar ik enorm veel plezier van heb

Sinds een klein jaartje koop ik alleen nog maar tweedehands kleding of kleding die op een duurzame manier is gemaakt. Maar welke tweedehands kledingstukken zijn nou echte investeringen geweest? Ik ga het je in dit artikel vertellen.

Doordat ik tweedehands kleding koop en heel bewust mijn kleding koop, draag ik ook vrijwel alles uit mijn kast. Ik heb geen enkel kledingstuk dat ik nog geen één keer heb gedragen. Hier ben ik oprecht trots op, want een jaar geleden was dat nog anders. Het kwam toen regelmatig voor dat ik kleding in mijn kast had waar het prijskaartje nog aan zat. Het stomme was dat ik het dan niet eens droeg, maar het wel nodig vond om nieuwe kleding te kopen. Best wel raar right? Je hebt genoeg, zelfs met een prijskaartje er nog aan en dan koop je alsnog nieuwe kleding. De reden dat ik tweedehands kleding koop kan je in dit artikel lezen. 

Mijn leren jack van een tweedehands winkel

leren jack

Dit leren jack is echt één van mijn meest favoriete tweedehands kledingstukken. Ik zag hem hangen in een kringloopwinkel in een dorp en ik was op slag verliefd. Het is een mannen jack en de fit is dan ook oversized. Sowieso ben ik dol op een oversized fit en neig ik daarom wat sneller naar mannenkleding. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want ik vind dat kleding voor iedereen is en niet perse voor een geslacht.

Mom jeans

mom jeans

Al tijden was ik opzoek naar een mom jeans. Ooit had ik er één in huis, vond hem geweldig alleen andere mensen vonden hem wat minder mooi staan. Op een gegeven moment had ik zoiets van ik moet het toch dragen en niet andere mensen. Zo gedacht zo gedaan en de zoektocht begon naar een tweedehands mom jeans. Gelukkig zag ik er één op Vinted en sindsdien leef ik echt in deze broek. Ik voel mij er mooi in en zelfverzekerd en uiteindelijk gaat het daarom.

Mijn oranje vest

20 weetjes

Ook al heb ik hem nog niet zolang, dit vest is zo’n fijne investering geweest. Het is zo’n kleur die je overal wel mee kan combineren en bovendien is die ook nog eens lekker warm.

Mijn geruite blazer

tweedehands kleding

Ik heb een blazer tik en elke keer als ik in een kringloop kom, dan neem ik er wel eentje mee. De blazers van de mannen afdeling spreken mij het meeste aan vanwege de oversized fit. Zo ook deze fantastische blazer. Het printje sprak mij gelijk aan en hij is ook heel fijn te combineren doordat er verschillende kleuren in zijn verwerkt. Yes echt een toppertje dit!

Vintage blouse

tweedehands kleding

Ik zag deze blouse in een kringloopwinkel hangen en ik was op slag verliefd. Die print, daar was ik helemaal weg van en het stofje is ook zo fijn. Het leuke ook aan deze blouse is dat hij uniek is. Ik heb een voorkeur voor bijzondere kledingstukken omdat ik dan weet dat niet iedereen zoiets heeft. Als je ook in mijn kledingkast kijk zie je ook verschillende patronen, stofjes en kleuren en daar hou ik ook echt van.

Mijn leopard tas

duurzaam

Ik ben niet vies van een lekker printje en deze tas was en is precies wat ik nodig had in mijn leven. Het is zo’n tas waar veel in past een te gek printje heeft en ook nog eens fluffy is. Daarom ben ik ook zo blij dat ik deze tas tweedehands heb gevonden en dat het echt een toevoeging heeft in mijn garderobe.

Dit waren de items die tot nu toe een hele fijne investering zijn geweest in mijn leven. Stuk voor stuk vullen deze items iets toe in mij garderobe en maak ik er ook regelmatig gebruik van. Nu is mijn vraag aan jou:

Heb jij tweedehands kledingstukken die een fijne investering zijn geweest?

Share:

4 Reacties

 1. 22 april 2020 / 9:56 am

  Moest vooral lachen om de zin, ‘ik ben niet vies van een lekker printje’. Ik hoor het het je gewoon ook zeggen haha. Meid ik ben er ook niet vies van haha.

  • byrosann
   Auteur
   22 april 2020 / 9:58 am

   Hahaha weet ik toch meid.

 2. 22 april 2020 / 10:01 am

  Die blouse!! Heel erg leuk! Ik heb 1 shirtje van mini & micky mouse die uit een vintage winkel in Londen komt. Daar ben ik echt mega blij mee en draag ik heel graag. Verder heb ik (nog) niet zo heel veel tweedehands kleding. Ook omdat ik kleding bij kringloopwinkels kopen niet fijn vind, omdat het daar altijd enorm muf ruikt. Ik weet niet of dit herkenbaar is? Het lijk mij echt super tof als er een online tweedehands kleding shop was. Dat zou echt top zijn in tijden als dit! (Naast vinted en die andere app dan)
  marielle onlangs geplaatst…Hoe ik thuis sportMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   22 april 2020 / 10:20 am

   Ik winkel zelf graag bij Opnieuw & Co, Reshare store en Noppes. Hier heb ik echt fijne ervaringen mee en ik probeer wel altijd door de muffe kleding heen te kijken. Vaak kom ik dan met een pareltje thuis en dat vind ik er zo tof aan. Je zou eens bij United Wardrobe moeten kijken en dan zoeken op Reshare store. Hun verkopen hun tweedehands kleding nu online ipv in de winkel. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.