Dit zijn de tuinmeubel trends van 2020 als het gaat om tuintafels

tuinmeubel trends van 2020

Nu wij over een week de sleutel krijgen van onze woning, moeten wij ook iets van tuinmeubelen hebben. Gelukkig hebben wij voor in het begin een setje gekregen van bekenden die hun huidige set weg wilden doen. Toch willen wij in de toekomst nieuwe tuinmeubelen kopen en daarom heb ik de tuinmeubel trends van 2020 op een rijtje gezet ter inspiratie.

Trend 1: rotan en bamboe

Een trend die je momenteel veel voorbij ziet komen is rotan en bamboe. Ik hou echt van deze trend, want je creëert hierdoor een bepaalde vibe in je tuin waar ik fan van ben. De kleuren en materialen zijn vaak natuurlijk en dat in combinatie met een tof kleed. Ja ik vind dit wel wat! Nu nog mijn vriend overtuigen haha!

Trend 2: robuuste meubelen

In ons huis hebben wij een aantal robuuste meubelen. Maar waarom deze stijl alleen voor binnen gebruiken? Een robuuste tuintafel voor buiten met een paar bamboe stoelen staan bijvoorbeeld ontzettend tof. Doe daar een leuke lamp bij en wat planten en bloemen en je hebt hierdoor al een prachtige tuin! Je hebt zoveel verschillende robuuste tuinmeubelen, dat er altijd wel wat leuks tussen zit.

Trend 3: palletbanken

Tuinmeubelen zijn duur en soms heb je daar niet altijd het geld voor. Je kan daarom ook palletbanken kopen of beter nog, zelf maken. Bij sommige bouwbedrijven kan je gratis pallets ophalen en de kussens hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Ben je nou zelf handig en hou je wel van een uitdaging? Dan kan je het natuurlijk ook altijd zelf nog maken.

Trend 4: gestoffeerde tuinmeubelen

Gestoffeerde meubelen hoeven echt niet meer alleen voor binnen te zijn. Tegenwoordig heb je namelijk hele mooie gestoffeerde tuinmeubelen die waterbestendig zijn. Het is natuurlijk wel heel fijn als je lekker op een relaxe bank kan zitten in je tuin. Bovendien staat het ook tof en heeft het een wat zachtere uitstraling.

Trend 5: hout, hout en nog eens hout

Een trend die nooit weggaat zijn houten meubelen. Een mooie houten tafel met houten stoelen gecombineerd met gekleurde accessoires, staat heel mooi in een tuin. Naast een houten tafel is het natuurlijk ook leuk om in dezelfde tint potten met gekleurde planten neer te zetten. Ja dit is ook een trend die ik waardeer.

Dit zijn alweer de tuinmeubel trends van 2020. Wij gaan zelf de tuin aanpakken in het voorjaar, dus er komen wellicht ook weer hele andere meubelen te staan. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar de rotan en bamboe trend. Dat komt omdat ik van natuurlijke tinten hou in combinatie met wat kleurige accessoires.

Wat voor soort tuinmeubelen heb jij in je tuin staan?

Share:

4 Reacties

 1. 16 oktober 2020 / 3:49 pm

  Wat een leuke trends. Ik heb thuis een meubelset van zwart metaal staan en achterin een hoekje van een hele oude betonnen bank. Niet zo heel erg met de trends mee zo te lezen. Lekker vintage.

  • 25 oktober 2020 / 7:42 pm

   • Wat leuke trends zijn het.
   • Hier hebben we houten tuinmeubelen staan.

 2. 5 april 2022 / 11:35 am

  Leuk artikel om te lezen! Ik ben persoonlijk erg fan van hout in het interieur. Hout past overal! In de tuin, maar ook in de woonkamer, keuken of badkamer.

  Met vriendelijke groet,

  Carla
  Tafelheren onlangs geplaatst…Eettafel op maat en stoelen GroningenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.