Dit staat er nog op mijn tweedehands kleding lijstje

tweedehands kleding

Sinds een jaar koop ik geen fast fashion meer en dat voelt heel goed. Als ik ‘nieuwe’ kleren wil, dan kijk ik altijd tweedehands of bij merken die eerlijk produceren. Toch is tweedehands kleding winkelen soms weleens een uitdaging. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met tweedehands kleding die ik graag wil toevoegen aan mijn garderobe. Lees je mee?

Tweedehands kleding online vinden

Voordat Corona in ons land was, ging ik regelmatig naar kringloopwinkels om daar de mooiste pareltjes te vinden. Nu heb ik dit uiteraard al een tijd niet gedaan en kijk ik nu op platforms die tweedehands kleding verkopen. Vooral Vinted is momenteel groot favoriet en daar heb ik al een aantal kledingstukken gevonden die ik nu regelmatig draag. Het is ook erg makkelijk om daar doelgericht te zoeken en dat maakt het weer fijn om te vinden waarnaar je op zoek bent.

Toch denk ik altijd goed na voordat ik wat koop

Ik vind het heel belangrijk om bewust kleding te kopen. Vroeger kocht ik kleding om het kopen en heel mijn kledingkast puilde uit. De helft droeg ik geeneens en dat is zo zonde! Daarom probeer ik echt een bewuste keuze te maken als ik iets leuk zie. Ga ik het vaak dragen? Past het bij de rest van mijn kledingstukken? Is het de moeite waard? Heb ik niet zoiets al in mijn kast hangen? Allemaal vragen die ik mezelf stel voordat ik kleding koop. Gelukkig is dat een juiste keuze geweest, want de kleding die ik nu heb draag ik ook allemaal heel graag.

Maar wat staat er dan op je tweedehands kleding lijstje?

Hier gaat natuurlijk mijn artikel over. Ik heb mijn notities er even bij gepakt en onderstaande items zijn allemaal kledingstukken die ik in de toekomst graag wil hebben.

Dit staat er allemaal op mijn lijstje:

Korte mouwen blouse oversized
Slipdress zwart
Culotte broek
Opvallende rok
Crop top oversized
Lange jurk tot de enkels met een leuk patroon
Levi’s short highwaist
Zwarte basic jurk met korte mouwen ook lang

Deze items zou ik op ten duur graag aan mijn garderobe willen toevoegen. Ik heb met kleding heel erg dat ik gelijk voel van ja dat is hem. Heb ik dat gevoel niet, dan zou ik een item ook niet zo snel kopen. In het begin toen ik net was gestopt met kopen van fast fashion had ik hier nog weleens moeite mee. Vaak dacht ik dat als iets tweedehands en goedkoop was, ik het maar gelijk moest kopen. Vervolgens lag het achterin mijn kast en heb ik sommige dingen geen eens gedragen. Dat wou ik voorkomen en vandaar dat ik nu bewust de keuze maakt qua kleding.

Heb jij nog kledingstukken die je graag zou willen toevoegen aan je garderobe?

Share:

16 Reacties

 1. 8 mei 2020 / 10:54 am

  Ik vind jouw kledingstijl zo gaaf! En het is daarom ook dubbel zo knap dat je de meeste items gewoon in een tweedehandswinkel koopt. Meestal sla ik de kledinghoek in een tweedehandswinkel over, maar zodra de kringloopwinkel weer open is, ga ik er ook eens goed speuren na mooie vondsten πŸ˜€

 2. 8 mei 2020 / 12:52 pm

  Fijn lijstje om aan je garderobe toe te voegen! Sommige zijn echt klassiekers. Ik heb bijvoorbeeld een culotte broek, ik vind ze heerlijk. Stoer met sneakers, maar ook classy. Wat goed dat je zo nadenkt over het kopen van iets, ik probeer dat inderdaad de laatste tijd ook meer toe te passen! Het moet Γ©cht goed zijn, anders helaas niet. Dan komt er wel weer wat anders voorbij, denk ik dan.
  Rianne onlangs geplaatst…De tafelMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   15 mei 2020 / 3:17 pm

   Ik had dus jarenlang een fijne culotte broek. Helaas heeft iemand tijdens het uitgaan een sigaret tegen mijn broek aangedrukt. Mega jammer..

 3. 8 mei 2020 / 1:25 pm

  Supergoed dat je bewust koopt! Heel herkenbaar om in het begin maar van alles tweedehands te kopen vanwege de prijs. Ik koop zelf ook steeds minder tweedehands en koester wat ik al heb. Leuk lijstje trouwens en vee succes met het shoppen. groetjes Sandra

  • byrosann
   Auteur
   15 mei 2020 / 3:18 pm

   Haha wat leuk dat je dit herkent! Ik ben nu zo blij met de items die ik heb. Een jaar geleden had ik dat echt niet gezegd.

 4. 8 mei 2020 / 9:55 pm

  Ik wou echt dat ik mijn kleding tweedehands kon kopen, maar mijn (grote) maat is nergens te vinden. Ik heb 1 keer een spijkerbroek gevonden en die heb ik echt helemaal ‘op’ gedragen. Maar sinds ik weet dat de kringloop kleding ook met containers weggooit, beng ik mijn oude kleding daar niet meer heen. Oude shirts draag ik thuis daarna poets ik de auto of iets dergelijks ermee.

  • byrosann
   Auteur
   15 mei 2020 / 3:46 pm

   Wat jammer dat je niet zo goed kan slagen tweedehands. Je ziet inderdaad vaak de standaard maten vaak bij kringloopwinkels. Oh wat handig om oude shirts op de ze manier nog te gebruiken! πŸ˜€

  • byrosann
   Auteur
   15 mei 2020 / 3:48 pm

   Ik dacht eerst dat de broeken van Levi’s een hype waren. Maar nu ik er één heb, is het toch wel een hele fijne broek haha!

  • byrosann
   Auteur
   15 mei 2020 / 3:48 pm

   Wat lief van je Fabienne, dankjewel!

  • byrosann
   Auteur
   19 mei 2020 / 9:17 pm

   Wat lief, dankjewel! Nou echt precies dat! Ik vind dat het ook een bepaalde uitstraling heeft waar ik dol op ben. Beetje het nieuwe met het oude combineren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.