Deze spannende dingen staan er op de planning in oktober

planning in oktober

Oktober is aangebroken. Een maand waar ik al een half jaar op wacht. Het kon mij allemaal niet snel genoeg gaan en nu het zover is heb ik er echt zin in! Er staan namelijk spannende dingen op de planning in oktober en ik ga er in dit artikel meer over vertellen.

Geregistreerd Partnerschap

De eerste spannende gebeurtenis die op ons staat te wachten is geregistreerd partnerschap. Iets wat een heel bijzonder moment is, aangezien wij vanaf dan man en vrouw zijn. Ik ga de naam van mijn vriend ook aannemen en dat is toch best spannend. Ik merk ook ook dat er best wel onduidelijkheden zijn betreft geregistreerd partnerschap. Het is praktisch hetzelfde als trouwen, want voor de wet zijn wij man en vrouw. Het enige verschil is dat niet alle landen ons zullen erkennen als man en vrouw (als we zouden willen emigreren) en als we willen scheiden gaat dit buiten de rechter om. Over een paar jaar willen wij nog heel graag trouwen, alleen kost dit veel geld en we willen wel alles goed geregeld hebben. Vandaar geregistreerd partnerschap.

Sleutel van ons huis

Een week later krijgen wij de sleutel van ons huis en dit is iets waar ik enorm naar uitkijk. Ik ben al eerder het huis uit geweest en dat was heel fijn. Toch ben ik dankbaar dat ik terug mocht komen en dat ik alsnog jaren met veel plezier thuis heb mogen wonen. Nu is het tijd voor de volgende stap en dat is samenwonen met Davey. De tijd is aan de ene kant heel snel gegaan, maar aan de andere kant ook langzaam. In mei kregen wij namelijk al te horen dat wij het huis hadden gekocht. Dan is wachten tot oktober best wel heel lang. Nu krijgen we gewoon over drie weken te sleutel en ik heb er onwijs veel zin in!

Klussen in ons huis

Nadat wij de sleutel krijgen moet er natuurlijk geklust worden. Aan de ene kant kijk ik enorm uit naar deze periode, om van ons huis een thuis te maken. Aan de andere kant gaat het ook een heftige periode worden. Een periode waarin ik denk regelmatig overprikkeld ben en daar zie ik wel tegenop. Gelukkig hebben wij de liefste mensen om ons heen die gaan helpen in deze periode. Ik kan ook echt niet wachten tot het ‘af’ is en dat we erin kunnen.

Dit is onze planning in oktober en het gaat druk worden. Toch gaat dit ook een hele leuke en bijzondere periode worden, waar wij achteraf hopelijk goed op terugkijken.

Heb jij voor een planning in oktober?

Share:

8 Reacties

  • byrosann
   Auteur
   7 oktober 2020 / 9:44 am

   Oh ik heb er zoveel zin niet normaal!!

  • byrosann
   Auteur
   7 oktober 2020 / 9:18 am

   Dat gaan we zeker doen! Het is heel leuk en spannend allemaal, zo’n nieuwe stap in je leven. πŸ™‚

 1. 4 oktober 2020 / 8:57 pm

  Ah, wat een mooie maand heb je in het verschiet. Dit wordt een maand die je voor altijd zal blijven onthouden, dus vergeet vooral niet lekker te genieten. Heel veel plezier en succes met het klussen :)!
  Yaika onlangs geplaatst…Celebrate diversity met… Laura MariskaMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   7 oktober 2020 / 9:17 am

   Dat denk ik ook en ik vind het heel leuk en spannend tegelijk haha! Dankjewel, er zullen genoeg updates voorbij komen op mijn blog. πŸ˜€

 2. 6 oktober 2020 / 10:28 am

  Inderdaad een drukke, maar prachtige maand! Oktober 2020 zul je nooit meer vergeten.
  Het is me een eer om jullie mogen te begeleiden bij het Trouwen-light. Ik ben al volop aan het voorbereiden en heb echt super-sonisch-mega-veel zin om deze dag met jullie mee te mogen maken! Heel veel liefde gewenst en blijf dicht bij jezelf.

  • byrosann
   Auteur
   7 oktober 2020 / 9:17 am

   Wat een ontzettend lief bericht! Wij hebben er onwijs veel zin in en zijn echt dankbaar dat jij onze trouwambtenaar bent! πŸ˜€

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.