Deze slow fashion Instagram accounts geven mij inspiratie

instagram accounts

Dagelijks scroll ik door mijn Instagram feed heen en elke keer zie ik weer accounts voorbij komen waar ik een glimlach op mijn gezicht van krijg. Hoe dit komt? Ik volg accounts die mij blij maken en zo ook Instagrammers op het gebied van slow fashion. Deze accounts inspireren mij echt op het het gebied van slow en fair fashion en scoren tweedehands echt de mooiste pareltjes. Welke dat zijn? Dat ga ik vandaag met je delen.

Instagram accounts die mij echt inspireren

Doordat ik al bijna een jaar geen fast fashion meer koop, zocht ik echt naar accounts op Instagram die dezelfde visie deelden. Waar ik voorheen omringd werd door fast fashion, is het nu slow fashion en dat maakt mij heel blij.

Wat versta ik onder slow fashion?

Onder deze term versta ik tweedehands kleding, kleding vaak dragen en niet achterin je kast gooien, duurzame merken die zich richten op milieu, materiaal en werkomstandigheden. Ik vind het belangrijk om als je wat wilt kopen eerst tweedehands te kijken en anders bij duurzame merken te gaan kopen. Ook vind ik het belangrijk dat je je kleding lang draagt, zodat je ervoor zorgt dat het niet zomaar weggegooid wordt. Doordat slow fashion heel belangrijk is voor mij, volg ik ook mensen op Instagram die hiermee te maken hebben. Ik heb er een paar op een rijtje gezet die mij elke dag weer inspireren en die ook nog eens leuk zijn om te volgen.

@evagoesthrifting

Echt deze girl zorgt er elke keer weer voor dat ik geïnspireerd raakt door al haar leuke outfits. Het leuke is ook dat ze qua stijl dicht bij mij staat en dat ik hierdoor ook weer hele andere combinaties ontdek die ik anders niet zou dragen.

View this post on Instagram

SAME OUTFIT ONE YEAR APART- Swipe to see me this time last year! ⁣ ⁣ I thought as it’s my birthday today i would dedicate this post to talking about how important it is to hold onto the clothes we already own✨⁣ ⁣ I still own everything I am wearing the photo from last year and I still love the look too! Buy wearing our clothes for longer and extending their life cycle it means we can buy less! And less clothing ends up in land fill. ⁣ ⁣ I’ve ripped the arm of this T-shirt and I’ve sewn it up over and over – fixing and repairing clothes is crucial; we shouldn’t throw something away when it breaks. Nothing a bit of TLC can’t help? as you can see I’ve ripped it again but I’ll be fixing that? also it’s under the arm pit; I’ve worn it out like this and no one notices! ⁣ ⁣ With social media comes social pressures, please don’t let the pressure of not wanting to outfit repeat on social media make you not wear an outfit you love! ⁣ ⁣ Did you know a survey was done and found out the women in the UK wear the clothes on average of 7 times?! ⁣ ⁣ ✨outfit details✨⁣ T-shirt – Browsers Vintage ⁣ Long sleeve – Depop ⁣ Bag – old old old

A post shared by Eva | Slow Fashion♻️ (@evagoesthrifting) on

@i.thrift.shit

Dit account is by far mijn meest favoriet. Tamar is de naam achter dit account en ik vind haar stijl helemaal geweldig. Ze inspireert mij ook om meer te layeren qua kleding en ik heb al eens een nieuwe kringloop door haar ontdekt. Echt ga haar volgen, het is zo de moeite waard!

@thethriftedthreds

Hannah is de naam achter dit account en ik heb liefde voor haar stijl. Ze heeft een stijl die ik zelf ook tof vind om te dragen en hierdoor inspireert ze mij weer elke keer om andere outfits te dragen.

 

@when_sara_smiles

Sara is het gezicht achter when_sara_smiles en heeft naast dit account ook een website, die boordevol tips staan wat betreft slow fashion. Toen ik vorig jaar stopte met het kopen van fast fashion, heb ik letterlijk heel haar blog uitgespit en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds blij mee. Ze inspireert mij ook enorm om eerst na te denken in plaats van gelijk te kopen. Anyway, check haar site zeker en volg haar op Instagram!

 

Welke Instagram accounts geven jou inspiratie?

 

Share:

4 Reacties

  • byrosann
   Auteur
   28 februari 2020 / 2:47 pm

   En ik vind dat jij ook bewust bezig bent en dat is toch hartstikke goed?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.