Deze dingen doe ik graag als ik thuis ben

dingen

Ik ben het type persoon dat zich heel makkelijk thuis kan vermaken. Er zijn gewoon zoveel dingen die ik leuk vind om te doen en daardoor verveel ik mij bijna nooit. Toch zijn er een paar dingen die ik heel graag doe en die ik ook vaak als eerste doe als ik een dag thuis ben. Welke dat zijn? Ik deel ze met je!

Lezen

dingen

Lezen is iets wat ik heel graag en daarom ook vaak doe. Sinds een klein jaartje lees ik bijna alleen nog maar Engels en ik vind dat het fijnste om te lezen. Ik ben van mening dat een boek in de originele Engelse taal beter uit de verf komt dan een boek dat vertaald is naar het Nederlands. Bovendien merk ik ook dat mijn Engels hierdoor enorm is verbeterd en dat is natuurlijk ook een pluspunt.

Waterverven

waterverven

Een hobby die ik recent heb ontdekt is waterverven. Mijn zusje doet dit al een enige tijd en ze maakt echt de prachtigste kunstwerkjes en daardoor werd ik er ook door aangestoken. Ik besloot om waterverf en papier te bestellen en gewoon te gaan schilderen. En ik ben echt helemaal verkocht! Wat is dit leuk en ontspannend om te doen zeg! Ik vind het zo tof om verschillende kleuren op papier te krijgen en daar weer mooie kunstwerken van te maken!

Aan mijn blog werken

Uiteraard hoort mijn aan mijn blog werken ook thuis in dit rijtje. Ik vind het heerlijk om nieuwe artikels te schrijven en te bedenken voor mijn blog. Het starten met mijn blog is zo’n hoogtepunt van mij geweest het afgelopen jaar en ik ben er nog elke dag dankbaar voor!

Inspiratie opdoen op Pinterest

Regelmatig scroll ik door Pinterest heen om fijne inspiratie op te doen. Of het nou woongerelateerd is, outfit inspiratie of juist waterverf inspiratie, ik vind het heerlijk om op Pinterest te neuzen. Inmiddels heb ik al heel veel inspiratie opgedaan en als je hier op klikt kom je op mijn bord terecht.

Nieuwe outfits bedenken

dingen

Ik ben gek op kleding en alles wat daarmee te maken heeft. Juist omdat ik geen fast fashion meer koop en ook niet zoveel tweedehands kleding koop, is het en uitdaging om leuke outfits te maken. Gelukkig volg ik de leukste accounts op Instagram en krijg ik veel inspiratie op Pinterest. Hierdoor kijk ik ook eens buiten mijn comfort zone en maak ik weer nieuwe outfits. Ik heb de afgelopen tijd daarom ook outfits gemaakt die ik normaal niet zo snel zo aantrekken, ontzettend leuk dus!

Gewoon liggen en rustige muziek luisteren

Soms is mijn hoofd gewoon echt heel erg vol en ben ik overprikkeld. Ik kan niet normaal meer nadenken en het enige wat dan bij mij helpt is op bed liggen met rustige muziek op. Filmmuziek is hier een groot favoriet en ik word hier dan ook daadwerkelijk weer rustig van. Dat is fijn, want daarna heb ik het idee dat ik weer heel de wereld aankan.

In mijn bullet journal werken

Ik vind het ook altijd heel ontspannend om gewoon lekker aan het werk te zijn in mijn bullet journal. Ik maak graag mijn eigen agenda en daarnaast gebruik ik mijn bullet journal ook om to do lijstjes te maken. Het is gewoon heel prettig om creatief bezig te zijn en je hoofd leeg te maken.

Serie kijken

Dit kan natuurlijk ook niet ontbreken in mijn lijstje. Regelmatig kijk ik alleen of samen met mijn vriend een fijne serie op Netflix of op Videoland. Momenteel volgen wij samen op Netflix de serie Vikings en dit is zo’n fantastische serie die ik echt iedereen kan aanraden!

Wandelen

dingen

Als er iets is waar ik een bloedhekel aan heb dan is dat wel aan sporten. Nee ik ben geen persoon die graag in de sportschool loopt te zwoegen. Omdat het ook niet iets waar ik blij van wordt, vind ik ook dat ik dit niet hoef te doen. Als er iets is waar ik wel enorm van kan genieten is dat wel een fijne wandeling. Ik doe dan graag mijn koptelefoon op en ga heerlijk aan de wandel. Soms stop ik voor een klein dansje, want met een lekker nummer kan je niet stilstaan en dan ga ik weer verder haha!

Dit zijn dan de dingen die ik graag doe als ik thuis ben. Iets wat ik ook graag wil leren is borduren, dat lijkt mij namelijk zo leuk om te doen! Wellicht dat ik over een tijdje eens een proefpakketje ga bestellen om te kijken of het iets voor mij is.

Welke dingen doe jij graag als je thuis ben?

Share:

10 Comments

 1. 29 april 2020 / 8:46 am

  Heeeeel erg tof, dat waterverven! Heb ik al een eeuwigheid niet meer gedaan. Ik geniet van lezen, in mijn bujo werken en van bakken en koken. En bloggen natuurlijk!
  Audrey onlangs geplaatst…Plog: thuiswerken, kneusjes & bakkenMy Profile

 2. 29 april 2020 / 10:44 am

  Waterverven vind ik ook heel tof! Ik wilde er ook graag mee beginnen, maar ik vind het nog erg lastig om het juiste papier te vinden. Heel gaaf dat jij en je zusje het nu allebei doen.

 3. 29 april 2020 / 7:12 pm

  Hey! Leuk bericht! Deze dingen doe ik ook graag; alleen waterverven moet ik precies eens uitproberen! 😁

  • byrosann
   Auteur
   5 mei 2020 / 2:06 pm

   Is echt een aanrader om te doen! 😀

 4. 29 april 2020 / 10:23 pm

  Oeeh dat waterverven lijkt me ook wel echt leuk om te doen, lekker ontspannend. 🙂

  Leuk artikel! Zelf geniet ik van nieuwe recepten bedenken en lekker bezig zijn met mijn blog haha.

  Liefs
  X

  • byrosann
   Auteur
   5 mei 2020 / 2:02 pm

   Nieuwe recepten bedenken lijkt mij ook heel leuk om te doen. Toch vraag ik me dan af waar je begint haha!

 5. 30 april 2020 / 5:22 pm

  Heel veel dingen van je lijstje komen bij mij ook terug. Lezen doe ik eigenlijk nog steeds in het Nederlands, maar wanneer ik nog eens nieuwe boeken aanschaf ga ik voor Engels kiezen. Misschien bevalt het wel. Ik vind het ook leuk om armbandjes te maken of zo nu en dan eens sims te spelen.

  Super fijn artikel!
  Amber / Ambers Things onlangs geplaatst…4 Boeken vol self-care tips die je leven nog mooier makenMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   5 mei 2020 / 2:02 pm

   Het was bij even een omschakeling, maar nu zou ik niet meer terug willen naar Nederlands. Vooral als het vertaald is vanuit het Engels naar Nederlands geeft het boek een hele andere beleving. Hier nog een Sims fan! Al speel ik dit een paar dagen zeer intensief en daarna is het weer klaar haha!

 6. 4 mei 2020 / 8:42 am

  Wat tof, dat waterverven! Lijkt me heerlijk relaxed om te doen. Voor de rest kom ik zelf aardig overeen met je lijstje 🙂
  Rianne onlangs geplaatst…Longboarden: from day oneMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   5 mei 2020 / 1:52 pm

   Het werkt ook zo ontspannend en zorgt er echt voor dat ik mijn hoofd kan leegmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.