Deze boeken staan er op mijn nog te lezen lijstje

Deze boeken staan er op mijn nog te lezen lijstje

Als er iets is wat ik graag doe, dan is dat wel een goed boek lezen. Sinds een jaar lees ik ook graag in het Engels en ik vind dat eigenlijk nog veel fijner om te lezen dan in het Nederlands. Momenteel doe ik de 20 boeken in een jaar lezen challenge en daardoor heb ik een aantal boeken op mijn nog te lezen lijstje gezet. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Deze boekenserie is echt een aanrader!

Momenteel lees ik de boekenserie Ruby Red en oh dit is zo’n aanrader om te lezen. Deze boeken staan absoluut in mijn top vijf meest favorieten boeken. En dat zegt best wel wat, aangezien ik al echt veel boeken heb gelezen. Als je aan de rechterkant kijk van mijn blog zie je deze boekenserie ook staan. Deze boekenserie heb je ook in het Nederlands en de titel is dan Robijnrood. 

Vampire Academy 

deze boeken

 

Deze boeken staan heel hoog op mijn nog te lezen lijstje. Sowieso ben ik dol op fantasy en vampiers en zijn de Twilight boeken groot favoriet hier. Ik kan mij ook heugen dat ik ooit het eerste boek heb gelezen en die vond ik heel tof. Daarom denk ik dat ik de rest van de serie ook leuk zou vinden. De serie bestaat uit zes boeken en dat is zes keer zoveel leesplezier YAY!

Samenvatting: St Vladimir’s Academy isn’t just any boarding school – it’s a hidden place where vampires are educated in the ways of magic and half-human teens train to protect them. Rose Hathaway is a Dhampir, a bodyguard for her best friend Lissa, a Moroi Vampire Princess. They’ve been on the run, but now they’re being dragged back to St Vladimir’s – the very place where they’re most in danger..

Throne Of Glass

deze boeken

Throne of Glass is een young adult boekenserie en in het Engels vind ik dat leuker lezen dan in het Nederlands. Deze boeken heb ik van mijn zusje gekregen omdat zij de paperback versie wilt kopen. Heel lief van haar, want ik was nog niet bekend met deze boeken. Als ik nieuwe boeken heb ga ik gelijk de recensies lezen en heel veel mensen waren enthousiast dus dat is helemaal top.

Samenvatting: Meet Celaena Sardothien.
Beautiful. Deadly. Destined for greatness.

In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake. She got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament – fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin’s heart be melted?

Mistborn Trilogy

Mistborn

The Mistborn Trilogy is één van mijn recente aankopen. De boeken spraken mij heel erg aan omdat het eens een ander verhaal is dan anders. Ik lees lovende recensies over deze boekenserie en daarom maakt het mij ook enthousiast om ze te gaan lezen.

Samenvatting: What if the Dark Lord won? An acclaimed epic commercial fantasy comes to the UK for the first time.

The All Souls Trilogy

All Souls

Ik moet er wel bij zeggen dat ik deze boeken al eens in het Nederlands heb gelezen. Toch ben ik van mening dat de boeken in de originele taal beter uit de verf komen. Vandaar dat ik deze boeken ook op dit lijstje heb gezet. Naast Ruby Red heb ik deze boeken in het Nederlands als een speer uitgelezen. Wat een toffe boeken zijn dit zeg!

Samenvatting: The All Souls Trilogy follows the story of Diana Bishop, a historian and reluctant witch, as she solves the mystery of Ashmole 782, falls in love with a mysterious vampire named Matthew Clairmont, and learns how powerful it can be to accept who you are.

The Mortal Instruments

The Mortal Instruments

Van deze serie heb ik ooit boek 1 van deze boekenserie gelezen. Toen vond ik het een leuk boek, alleen vond ik het Engels nog wat moeilijk. Inmiddels lees ik alweer ruim een jaar in het Engels en ik moet zeggen dat mijn Engels daardoor is verbeterd. Bovendien vond ik de serie op Netflix helemaal geweldig en uit ervaring weet ik dat ik de boeken dan toch leuker ga vinden. Daarom wil ik deze serie ook graag hebben. Ik ben er overigens wel achter gekomen dat ik The Mortal Instruments ook op mijn e-reader heb staan. Daarom heb ik besloten om eerst het eerste boek te lezen op mijn e-reader. Als ik er helemaal weg van ben, dan bestel ik de rest van de serie ook.

Samenvatting: Clary Fray is an ordinary teenager, but everything changes the night she witnesses a murder, committed by a group of teens. The group are Shadowhunters, warriors dedicated to driving demons out of this dimension and back into their own. Drawn inexorably into a terrifying world, Clary slowly begins to learn the truth about her family – and the battle for the fate of the world.

Deze boeken staan allemaal op mijn nog te lezen lijstje en ze lijken mij geweldig! Ik denk ook dat ik veel meer dan 20 boeken ga lezen dit jaar. Momenteel zit ik namelijk al op boek 13 en het is gewoon enorm verslavend. Ik vind het heel fijn om mezelf te verliezen in de wereld van een boek, heerlijk is dat!

Heb jij nog leuke aanraders om te lezen?

Share:

2 Reacties

  1. Kirsty
    25 april 2020 / 2:04 pm

    Superleuke boeken heb je nog op jouw lijstje staan! Ik moet de Throne of Glass serie nog aflezen (ben nu geloof ik bij het 4e boek), maar verder heb ik de boeken die je nog wil gaan lezen al gelezen en ik vond ze allemaal erg leuk! Ruby Red heb ik nog niet gelezen, dat moet ik misschien maar eens gaan doen. Qua Cassandra Clare kan ik trouwens The Infernal Devices ook erg aanraden, die vind ik zelf leuker dan The Mortal Instruments, maar volgens mij moet je eerst de eerste drie boeken van TMI hebben gelezen om TID optimaal te kunnen lezen (ze hebben wel eens verwijzingen naar andere boeken erin zitten vandaar).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.