Deze boeken staan zeker te weten nog op mijn 20-boeken-in-een-jaar-lezen lijstje

boeken

Lezen is iets wat ik heel graag en met veel plezier doe. Het is dan ook niet gek dat ik in de loop van de jaren mooie boeken heb verzameld. Toch staan er een paar boeken tussen die ik of niet heb gelezen of nog niet heb gekocht, maar die ik wel heel graag wil lezen. Het leek mij daarom ook leuk om een lijstje te maken met boeken die echt nog op mijn nog te lezen lijstje staan. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

20 Boeken in een jaar lezen

De boeken die in dit artikel voorkomen staan allemaal op mijn 20-boeken-in-een-jaar-lezen lijstje. Dit lijstje heb ik begin van het jaar opgesteld en hiermee wil ik proberen nog meer te gaan lezen en vooral ook nieuwe schrijvers te ontdekken. Tot nu toe heb ik twee boeken kunnen afstrepen en ben ik momenteel bezig met de Harry Potter serie, waarvan ik het eerste boek al bijna uit heb. Wellicht ga ik na deze serie één van de onderstaande boeken lezen en als je verder naar beneden scroll kom je erachter welke dat zijn.

Voyager – Diana Gabaldon

boeken

 

De eerste twee boeken van de serie reeks Outlander van Diana Gabaldon heb ik al gelezen. Het zijn dikke boeken met kleine letters en gemiddeld ben ik wel twee maanden bezig met zo’n boek. Toch staat hij er tussen omdat ik graag wil beginnen aan het derde boek van de serie.

Drums of Autumn – Diana Gabaldon

boeken

Drums of Autumn is het volgende boek in de serie. Hier ben ik ook erg benieuwd naar omdat *spoiler* ze in dit boek naar Amerika gaan om hun leven op te bouwen. In een serie zie je natuurlijk vooral grote lijnen en in een boek leer je pas echt het verhaal kennen. Ook in de voorgaande boeken zaten er veel details in en dat vind ik fijn want dan kan je lekker je fantasie op de loop laten.

Into the crooked place – Alexandra Christo

boeken lezen

Dit is mijn allernieuwste boeken aanwinst die ik nog geen twee weken geleden heb gekocht. Ik zag de omslag en was eigenlijk direct verliefd en toen ik de samenvatting las, bedacht ik mij  geen moment en nam hem mee naar huis. Ik ben heel benieuwd naar dit boek omdat het een beetje over mythische wezens gaat en dat vind ik reuze interessant.

Het monster van Essex – Sarah Perry

boeken

Het monster van Essex heb ik niet zo lang geleden gekocht in de kringloop. Wederom heb ik weer een boek gekozen om zijn omslag en die is ook werkelijk prachtig. In 2017 heeft dit boek nog de British Book award gewonnen en is het een nummer 1 bestseller geweest. Het boek gaat zoals de naam al zegt over het monster van Essex en het is weer een boek over een mythisch wezen. Heel erg benieuwd ben ik naar dit boek!

De Testamenten – Margaret Atwood

Margaret Atwood

Sowieso ben ik helemaal fan van de serie de Handmaide’s Tale en het boek was ook heel leuk. Nu heeft Margaret Atwoord, de schrijfster van het boek van de gelijknamige serie een vervolg geschreven. Het boek heet De Testamenten en ik vermoed dat hij verder gaat waar het boek is opgehouden en sychroon gaat lopen met de serie. Dit boek heb ik nog niet gekocht maar dat staat wel op de planning.

Noorse goden – Neil Gaiman

Noorse Goden

Zie je een patroon in mijn boekenkeuzes? Noorse Goden van Neil Gaiman gaat over de Noorse mythologie. De Griekse mythologie, daar zijn de meeste mensen wel van op de hoogte, maar de Noorse mythologie is voor mij nog onbekend. Ik ben dus heel erg benieuwd naar dit boek en ik wil hem dolgraag kopen.

Huis in brand -Kamila Shamsie

huis in brand

Dit boek heb ik alweer bijna een jaar in mijn bezit. Het is er alleen nog niet van gekomen om het boek te lezen, terwijl het mij een heel mooi en interessant boek lijkt. Huis in brand schijnt een spannend en meeslepend verhaal te zijn, ik ben benieuwd!

En dit waren mijn boeken die op mijn lijstje staan en die ik sowieso dit jaar wil lezen. Nu is mijn vraag:

Welke boeken wil jij nog lezen? En ben jij al bekend met deze boeken?

Share:

10 Reacties

 1. 6 februari 2020 / 9:07 am

  Hetl lijken me allemaal hele mooie boeken. Al moet ik zeggen dat ik er nog geen één qua kaft ken. Mmaar goed, ik ben ook niet echt een grote lezer, helaas…

  • byrosann
   Auteur
   11 februari 2020 / 9:32 pm

   Nu ben ik wel heel benieuwd welke dat dan is? 😀

  • byrosann
   Auteur
   11 februari 2020 / 9:34 pm

   Ja echt he!? Zo mooi!

 2. 6 februari 2020 / 9:58 am

  Ik twijfel erg om aan de boeken van Outlander te beginnen. Ik vind de serie fantastisch, maar met een klein dochtertje is het best lastig om een boek uit te lezen, laat staan een dikke pil. 😉 Maar een mooie lijst heb je gemaakt zeg. Ik ken de andere boeken niet, maar Noorse goden klinkt als een boek dat ik erg leuk zou vinden.
  Eveline Fleur onlangs geplaatst…Begonnen met koolhydraatarm etenMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   11 februari 2020 / 9:33 pm

   Haha ja dan is het lastig om met de serie te beginnen. Ik moet ook zeggen dat als ik ze lees, mijn concentratie er ook echt bij moet houden.

  • byrosann
   Auteur
   11 februari 2020 / 9:30 pm

   Oh wat fijn dat je dan ook echt de gelegenheid hebt om lekker te gaan lezen!

  • byrosann
   Auteur
   11 februari 2020 / 9:07 pm

   Het zijn echt leuke boeken en zeker ook een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.