Deze artikelen heb ik geschreven over sparen en besparen

sparen en besparen

Sinds ik in september vorig jaar byrosann ben begonnen schrijf ik regelmatig over sparen en besparen. Dit is een favoriet onderwerp bij mij en ik maak het dan ook graag bespreekbaar. Door de maanden heen heb ik aardig wat artikels geschreven en daarom leek het mij leuk om deze artikelen eens te verzamelen in één artikel.

Schrijven over geld

Schrijven over geld is iets waar ik plezier uit haal en wat ook nodig is. Ik merk dat er een taboe rust om openlijk over je geldzaken te praten en ik kan dat aan de ene kant begrijpen. Aan de andere kant ook niet, want je kan hier mensen mee helpen. Zo ben ik fan van de blogs van Porterenee en Leukegeit. Beide blogs inspireren mij enorm en geven mij ook tips die ik zelf ook gebruik in het dagelijks leven. Sterker nog; ik denk dat deze blogs mij wel een fijne basis hebben gegeven samen met de tips die ik van moeder altijd krijg.

Sparen en besparen

Sparen en besparen is momenteel nog belangrijker in mijn leven dan normaal. Dat komt omdat ik met mijn vriend een huis wil kopen in 2020, en daar heb je gewoon flink wat eigen geld voor nodig. Buiten dat om ben ik de laatste jaren steeds bewuster met geld omgegaan en heb ik daardoor ook al een nieuwe auto kunnen kopen. Zulke dingen zijn leuk en als je een spaardoel hebt, maakt sparen het net wat makkelijker.

Deze artikelen heb ik geschreven over sparen en besparen

Hieronder staan alle artikelen die ik heb geschreven over sparen en besparen. 

Hoe verdeel je je loon elke maand?

Hierin vertel ik hoe je op een makkelijke manier je geld kan verdelen in verschillende potjes.

Hoe verdeel je je loon elke maand?

Een financieel jaaroverzicht maken? Hou je hier ook rekening mee?

Globaal je jaaroverzicht maken moeilijk? Welnee! Ik geef je tips and tricks zodat jij het ook kan!

Een financieel jaaroverzicht maken? Hou je hier ook rekening mee?

8 tips om geld te besparen in december

December is een dure maand en het kan je veel geld kosten. Toch zijn er een aantal trucjes waardoor je toch geld kan besparen.

8 tips om geld te besparen in december

Mijn spaardoel voor 2020 – minimaal € 10.000 sparen

Ik vertel je wat mijn spaardoel is en hoe ik dit wil halen.

Mijn spaardoel voor 2020 – minimaal € 10.000 sparen

6 makkelijke spaartips waar je echt wat aan hebt (deel 2)

Sparen is helemaal niet moeilijk en ik geef je in dit artikel 6 makkelijke tips.

6 makkelijke spaartips waar je echt wat aan hebt (deel 2)

Een persoonlijk financieel budget samenstellen? Zo doe je dat!

Een maandelijks persoonlijk budget samenstellen, is dat handig? Jazeker en ik vertel je in dit artikel hoe je dit doet.

Een persoonlijk financieel budget samenstellen? Zo doe je dat!

Dit is mijn spaardoel en zo hou ik het vol

Een artikel waarin ik mijn spaardoel met je deel en hoe ik dit vol hou.

Dit is mijn spaardoel en zo hou ik het vol

Goed leren sparen? Ik geef je spaartips waar je echt wat aan hebt

Al deze tips gebruik ik zelf ook en zijn erg nuttig!

Goed leren sparen? Ik geef je spaartips waar je echt wat aan hebt

Dit zijn de artikels die ik tot nu toe geschreven heb over sparen en besparen. Nu is mijn vraag: heb jij een ideale tip om goed te kunnen sparen? Laat het mij zeker weten hieronder in de comments!

Share:

4 Reacties

 1. 2 maart 2020 / 11:14 am

  Oh wat handig dit! Ik wil ook wat meer sparen, dus ik ga je artikelen vanavond allemaal even goed lezen. Lekker kopje thee erbij en een planning maken!

  • byrosann
   Auteur
   3 maart 2020 / 2:14 pm

   Heel veel succes met een planning maken! 😀

  • byrosann
   Auteur
   3 maart 2020 / 2:13 pm

   Wat leuk om te horen girl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.