Deze 5 series op Netflix zijn echt een aanrader om te kijken

5 series netflix aanrader

Na een lange dag werken, is het zo fijn om met een dekentje op de bank je favoriete serie te kijken op Netflix. Sinds ik Netflix heb, heb ik al vele leuke en toffe series gezien. Maar wat zijn nou mijn favorieten? Vandaag deel ik 5 series op Netflix die echt een aanrader zijn om te kijken!

Emily in Paris

Korte samenvatting: De Amerikaanse Emily werkt voor een groot marketingbedrijf in Chicago en krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een Franse tak van het bedrijf. Ze ziet het als een uitdaging en verhuist naar Parijs. Emily spreekt alleen geen woord Frans en haar Amerikaanse denkwijze wordt niet gewaardeerd door haar nieuwe collega’s. In Parijs probeert ze een leven op te bouwen en dat gaat niet zonder slag of stoot.

Waarom ik deze serie zo leuk vind: De outfits, de luchtigheid en heel de vibe die rond Parijs hangt. Ja ik vond dit een fantastische serie. Hij keek lekker weg en regelmatig zat ik met een glimlach op mijn gezicht. Emily in Paris is een luchtige serie die echt leuk is om te kijken.

Vikings

Korte samenvatting: Vikings is een historische dramaserie gebaseerd op de saga’s van de viking Ragnar Lodbrok. Ik wou dat ik meer kon vertellen zonder te gaan spoileren, maar dat kan niet. Vertrouw er maar op dat je deze serie geweldig gaat vinden. 😉

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Het verhaal is zo ontzettend goed in elkaar gezet. Bovendien vind ik het een prestatie als je de kijkers al zes seizoenen geboeid weet te houden. Er gebeuren veel onverwachte dingen en dat maakt het ook zo interessant. Bovendien ben ik gek op geschiedenis en ook al is Vikings natuurlijk niet hetzelfde als de daadwerkelijke geschiedenis, toch is het leuk. Door Vikings heb ik mij ook verdiept in de Noorse Mythologie en heb ik daar ook een boek over gelezen. Klik hier voor de link van het boek.

Luther

Korte samenvatting: De serie gaat over een Britse inspecteur genaamd John Luther. Hij beschikt over een scherp inzicht in de gedachtewereld en gang van moordenaars en andere criminelen. Luther is geen type man die zich aan de regels kan houden en toch krijgt hij de bad guy of woman bijna altijd te pakken. Naast dat hij bij de politie zit, heeft hij ook nog een persoonlijk leven waarin er veel dingen gebeuren.

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Ten eerste ben ik een sucker voor Britse accenten, ik hou ervan. Ten tweede zorgt deze serie ervoor dat ik continu geboeid aan het kijken ben. Deze misdaadserie laat ook de moordpartijen zien en daardoor voelt het ook echter aan. Bovendien krijg je ook een kijkje in de wereld van levensgevaarlijke criminelen en hoe hun te werk gaan. Luther is absoluut een aanrader!

Outlander

Korte samenvatting: In 1945 gaat Claire Randall samen met haar man Frank op tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Als Claire op een dag zonder Frank op pad gaat om bij de plaatselijke stenen cirkel een plantje te gaan zoeken, hoort ze een raar geluid vanuit de stenen cirkel. Als zij de steen in het midden aanraakt, maakt ze een reis door de tijd en komt ze in het Schotland van 1743 terecht. Daar begint het avontuur van Claire Randall en ontmoet ze de jonge Jamie Fraser.

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Jamie Fraser, Jamie Fraser en nogmaals Jamie Fraser. Nee zonder dollen, Outlander is gewoon een steengoede serie! Sowieso ben ik dol op series waarin de geschiedenis in verwerkt is. Bovendien is het liefdesverhaal van Claire en Jamie heel leuk om naar te kijken. Schenk daar een beetje actie en humor bij en ik ben verkocht.

Jane the Virgin

Korte samenvatting: De serie gaat over Jane die als maagd door een medische fout zwanger wordt. De man van wie Jane zwanger is, is haar oude crush die de broer van haar dokter is. Bovendien heeft Jane een relatie die dus niet de vader is van haar kind. En hier begint al het drama.

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Ik ben een groot voorstander van luchtige series die ook een verhaallijn hebben. Ook al is het leven van Jane soms een telenovela, toch blijft het leuk om naar te kijken. Regelmatig heb ik in een deuk gelegen en ik hou van drama haha!

Dit zijn de 5 series op Netflix die echt een aanrader zijn om naar te kijken.

Heb jij nog een aanrader voor mij?

Share:

5 Reacties

 1. 6 januari 2021 / 10:22 am

  3 van de 5 series heb ik al afgevinkt en ik moet zeggen, ik ben het met je eens. Het zijn echt aanraders. Jane the Virgin is mijn favoriete serie uit het lijstje. Andere series die ik iedereen aanraad: The Blacklist, Suits & How to get away with murder.

 2. 6 januari 2021 / 8:38 pm

  Heeeel fijn lijstje! Vooral die eerste lijkt me erg leuk. Ik heb geen Netflix abbo meer maar wil deze toch binnenkort weer nemen. Dit komt alvast op mijn lijstje!

 3. 17 januari 2021 / 7:22 pm

  Ik ben enkel voorstander van Outlander. Begonnen kijken en in enkele dagen tijd de 4 seizoenen bekeken. Nu even wachten op seizoen 5. Maar deze serie is echt mooi, met hier en daar enkele over the top gewelddadige scenes, maar die even achterwege gelaten, heel boeiende serie.

 4. 19 januari 2021 / 10:21 pm

  Haha, zo leuk dat je Jane The Virgin benoemt. Ik ben twee weken geleden begonnen aan deze serie én ik ben momenteel al bij ‘chapter 42’. Wat een heerlijke, luchtige serie is dit, zeg. Ik kan hem iedereen aanraden. Daarnaast vond ik Emily in Paris ook heel leuk. Luther staat nog op mijn lijstje.

  Als ik nog een paar aanraders mag meegeven; The Queens Gambit & Unorthodox zijn ook echt het kijken waard!
  Yaika onlangs geplaatst…Satin Pillow: De voordelen van een satijnen kussensloopMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.