Deze 20 doelen heb ik in 2020

 

2020

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen allemaal! Ik hoop dat 2020 een geweldig jaar voor je gaat worden met allerlei leuke dingen. Voorheen maakte ik jaarlijks een lijstje waarin ik mijn goede voornemens opschreef. Dit jaar heb ik daar niet zo veel zin in. Wel heb ik een lijstje gemaakt met 20 doelen / dingen die ik dit jaar wil volbrengen.

2020 gaat een spannend jaar worden

Dit jaar gaat een spannend jaar worden voor mij en mijn vriend. Wij willen namelijk aan het einde van het jaar gaan kijken voor een huis en dat is ontzettend leuk en spannend tegelijk. Ik merk daarom ook dat mijn mindset is veranderd en dat ik alles op alles wil zetten om een huis te kopen. Ook merk ik dat in een goede flow zit en happy ben met wie ik ben en wat ik allemaal heb bereikt. Vorig jaar heb ik ook een geweldig jaar gehad en heb ik veel aan mezelf gewerkt. Daarom weet ik nu ook heel goed wat ik wil en wat ik niet wil en dat is heel prettig. In 2019 heb ik ook afscheid genomen van negatieve mensen en zijn mijn vriendschappen nog sterker geworden dan dat ze al waren. En weetje, zulke dingen maken mij ontzettend blij en gelukkig. Ja 2020 gaat hopelijk een geweldig jaar worden en ik heb er zin in.

Deze 20 dingen wil ik doen in 2020

Toch zijn er een aantal dingen die ik echt wil doen / volbrengen of heb ik gewoon doelen die ik wil behalen in 2020. Ik heb ze opgeschreven en dit zijn ze:

• 20 boeken lezen

Voor dit jaar heb ik besloten dat ik 20 boeken wil gaan lezen. Ik hou van lezen en ik doe dat bijna iedere dag wel. Daarom denk ik ook dat deze challenge voor mij best haalbaar is.

• Meer bewegen

Ik blijf erbij dat sporten gewoon niet zo mijn ding is en dat gaat het denk ook niet zo snel worden. Toch wil ik wel wat meer gaan bewegen en wil ik in 2020 proberen om zeker 2 keer in de week een fijne wandeling te maken. Ik merk ook dat ik in mijn hoofd een stuk leger ben na een wandeling en dat doet mij goed.

• Eten zoals ik nu doe

Jarenlang was ik bezig met afvallen en ik werd er echt gek van. Sinds vorig jaar heb ik al zeg ik het zelf een best wel gezonde levensstijl en dat ik wil ik er in 2020 ook gewoon inhouden. Dus als ik eet zoals ik nu doe en er ook een beetje bij beweeg blijf ik gezond.

• Genieten van de kleine dingen

Nog geen week geleden zei ik nog tegen mijn vriend dat het jaar zo snel is gegaan. Zo snel, dat je bijna vergeet te genieten van de kleine dingen. Dit jaar wil ik gewoon even wat vaker stilstaan bij dingen die je anders zo snel vergeet.

• Het plezier in bloggen blijven houden

Ik ben zo dankbaar en blij dat ik deze blog ben begonnen en ik heb er ontzettend veel plezier in. Het is zo fijn om echt mijn eigen ding te hebben en daarom ga ik ervoor zorgen dat het ook leuk blijft en dat het plezier niet weggaat.

• Aan mijn blog werken

Ik vind het altijd heel fijn om mezelf te blijven ontwikkelen en ik leer ook graag bij. Dit jaar wil ik keihard werken voor en aan mijn blog en wil ik dat ik groei. Dan heb ik niet eens zozeer over de cijfertjes, maar persoonlijke groei is ook heel belangrijk.

• Mijn eigen meer focussen op slow fashion

Slow fashion is iets wat ik afgelopen jaar heb ontdekt en ik sta er compleet achter. Dit jaar wil ik mij hier nog meer in verdiepen en leren wat er te leren valt over dit onderwerp.

• Het spaardoel wat ik heb behalen

Elk jaar stel ik een spaardoel op voor mezelf en daar focus ik mij dan het hele jaar op. Zo heb ik ook dit jaar een spaardoel en zet ik er alles op alles op om dit te behalen. Gelukkig heb ik een concreet doel want ik wil samen gaan wonen met mijn vriend en dat kost nou eenmaal geld.

• Vaker in mijn bullet journal werken

Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en hele kunstwerken te maken. Dit heb ik altijd al gehad en het leek mij destijds een tof idee om een bullet journal te beginnen. Helaas heb ik weleens de neiging om hem daarna een beetje links te laten liggen. Dit jaar wil ik er meer in gaan werken en ook echt gaan gebruiken als een planner.

• Beginnen met waterverf

Mijn zusje maakt al een tijdje de mooiste kunstwerken met waterverf en dat is ook een beetje de reden dat ik het ook wil gaan doen. Bovendien werkt het ook ontspannend en kan je je hoofd echt leegmaken.

• Vaker leuke dingen doen met mijn vriend

Dit jaar wil ik vaker leuke en nieuwe dingen gaan doen met mijn vriend. Het lijkt mij zo leuk om allerlei nieuwe dingen te ontdekken samen!

• Nieuwe dingen uitproberen

Ook op persoonlijk vlak wil ik nieuwe dingen uitproberen. Dingen die ik wellicht anders nooit zomaar zou doen? Ik weet het niet, ik heb gewoon zin in een uitdaging en ik denk dat iets nieuws doen een fijne uitdaging is.

• Museums bezoeken

Oh dit wil ik echt echt heel graag meer gaan doen. Er zijn zoveel mooie musea’s in Nederland en mooie exposities. Ik wil dit nog meer ervaren en nog meer genieten van alle kunst en alles wat een museum te bieden heeft.

• Mezelf blijven ontwikkelen en het beste uit alles te halen

Ik ben ervan overtuigd dat je altijd elke dag nog wat kan leren. Daarom ben ik er ook een voorstander van om jezelf altijd te blijven ontwikkelen. Momenteel zie ik mezelf als een sterke vrouw die blij is met zichzelf en zich ook goed voelt. Als ik dit aan het einde van het jaar lees, dan denk ik misschien door mijn ontwikkeling wel dat ik toen niks wist. Het is leuk om te zien hoeveel je in een jaar tijd kan veranderen en kan ontwikkelen. Je leert steeds meer over jezelf en je gaat wellicht wel over andere dingen dingen denken. Jezelf blijven ontwikkelen en het beste uit alles halen, is zo’n mooie investering in jezelf.

• Strandwandelingen maken

Vorig jaar heb ik dit veelste weinig gedaan terwijl ik hier zo van kan genieten. Dit jaar wil ik dit echt vaker gaan doen.

• Meer dansen en genieten van de muziek

Ik hou van muziek en ik hou van dansen. Helaas doe ik dit te weinig en dit jaar wil ik dat anders gaan doen. Ik wil vaker thuis muziek op doen en gewoon te gaan dansen voor de spiegel en genieten van de muziek. Dit zijn dingen die mij enorm blij maken en daarom wil ik het ook vaker gaan doen.

• Nog meer mijn eigen stijl creëren

Vorig jaar was wel echt het jaar dat ik mijn eigen stijl ontdekte. Jarenlang deed ik maar wat en deed ik een beetje mee met de trends. Nu heb ik het idee dat ik echt draag wat ik wil, of dit nou in is of niet. Daardoor heb ik wel mijn eigen stijl gecreëerd en daar ben ik blij mee. Toch wil ik dit jaar nog meer opzoek gaan naar mijn stijl en nog meer schijt hebben aan anderen.

• Negatieve mensen verwijderen uit mijn leven

Mensen die mij een negatief gevoel geven of die dat altijd zijn wil ik niet meer in mijn leven hebben. Als ik merk dat ik er zelf aan onderdoor gaat en dat het mij energie kost in plaats van dat het mij geeft, dan ben ik er klaar mee. Ik wil mij in 2020 alleen nog maar omringen met mensen die een positieve invloed hebben op mij. Uiteindelijk word ik daar zelf ook een beter persoon van

• Niet altijd zo moeilijk denken

Vaak zat maak ik van een mug een olifant en maak ik een heel probleem terwijl er vrij weinig aan de hand is. Ik heb een hekel aan deze eigenschap en wil ook dit jaar dit wat meer laten gaan. Eerst even nadenken voordat ik er een probleem van maak.

• Nog meer zelfacceptatie hebben

Dat ik beschik over veel zelf liefde is inmiddels geen geheim meer. Toch betrap ik mezelf er nog weleens op dat ik negatief denk. Dan kijk ik in de spiegel en dan baal ik. Deze gevoelens wil ik echt wat gaan beperken, want ik ben mooi hoe ik ben en ik hoef niet zo vaak negatief te zijn.

Zo, deze 20 doelen heb ik in 2020 en ik heb er heel veel zin in! Heb jij nog voornemens of goede doelen voor 2020?

 

Share:

4 Reacties

 1. 3 januari 2020 / 12:32 pm

  Mooie doelen! Veel zijn herkenbaar voor mij. Mijn vriend en ik hopen dit jaar ook een huisje te kopen, dus sparen is één van mijn hoofddoelen. Ik heb mij voorgenomen om de eerste drie maanden van 2020 niks voor mezelf te kopen.
  Edith-Sofia onlangs geplaatst…Kerst 2019 | very spoiledMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   3 januari 2020 / 12:50 pm

   Oh wat een goeie! Dat zou ook eens wat voor mij kunnen zijn! Ook goed voor de portemonnee haha!

 2. 3 januari 2020 / 9:40 pm

  Hele mooie doelen heb je! Inspirerend lijstje!
  En veel punten herken ik wel en zou ik ook graag meer mee doen het komende jaar. Zoals meer in mijn bulletjournal bezig (in december toevallig al weer wat opgepakt), de gezonde leefstijl doorzetten die ik in 2019 begonnen ben en die in balans houden, vaker een museum bezoeken en met waterverf werken lijkt mij heel gaaf.
  Giovanna Jansen onlangs geplaatst…Top 15 mooiste boeken die ik las in 2019My Profile

  • byrosann
   Auteur
   5 januari 2020 / 9:21 pm

   Ik merk echt dat het mij goed doet om in mijn bullet journal bezig te zijn. Naast dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan, heb ik ook meer rust. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.